آرامش مردم در گرو آرامش بازار است/تعیین قیمت نان ظرف یک ماه آینده
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی صبح روز شنبه با حضور در جمع خبرنگاران گفت: یکی دیگر از فعالیت های تنظیم بازار ایجاد ستاد تنظیمبازار با ریاست استاندارها در استان های مختلف کشور است. معتقدیم که تشکیل این ستادها باعث کنترل بهتر بازار و ایجاد آرامش در بخش های مورد توجه ما خواهد شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی صبح روز شنبه با حضور در جمع خبرنگاران و اشاره به اهمیت رسانه در شرایط فعلی کشور گفت: ابزار رسانه یکی از موثرترین روش های مقابله با جنگ اقتصادی پیش رو است و مجموعه بازرگانی کشور به این مهم اعتقاده راسخ دارد.
مدرس خیابانی در خصوص علت تشکیل سمت قائم مقام وزیر صمت گفت : انسجام در حوزه بازرگانی داخلی و خارجی و بخش های مربوط به این حوزه از عمده ترین دلایل تشکیل این جایگاه سازمانی بود که با دستور وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت شکل گرفت.
وی افزود: دو محور بازرگانی داخلی و خارجی از مهمترین وظایف مورد توجه قائم مقام وزارت صمت در حوزه بازرگانی خواهد بود. در محور بازرگانی داخلی مهمترین موضوع تنظیم بازار است. تامین، توزیع، نظارت که در گذشته سه محور اصلی تنظیم بازار بود، بنده معتقدم که رسانه باید عضو جدید این سه محور باشد که می تواند بر هر سه مورد پیشین نظارت ویژه کند. ما معتقدیم که آرامش مردم در گرو آرامش بازار است.
مدرس خیابانی از تصویب قانون انتزاع خبر داد و عنوان کرد: این قانون تا سال ۹۳ به مدت دو سال تعلیق شد اما از سال ۹۳ تا کنون این اختیارات بر عهده وزارت جهاد کشاورزی بود که هفته قبل این اختیارات مجدد به صمت و بخش بازرگانی آن منتقل شد.
وی گفت: اولین کار در حوزه تنظیمبازار تعیین اولویت است. ابعاد کالایی تنظیمبازار بسیار گسترده شده چرا که تعریف ما از کالاهای اساسی تغییر کرده است. با این حال بر اساس مشورت های صورت گرفته ۱۰۰ قلم کالای اساسی فهرست شده که در ۹ گروه قرار گرفته اند اما این موضوع به معنی بی توجهی به سایر کالاهای موجود در بازار نیست.
مدرس خیابانی ادامه داد: نکته دوم اصل تامین است چنانکه فراوانی و وجود کالا مهمتر از قیمت است. تامین بخش عمده ای از کالاهای مورد نیاز مردم در تولید کشور است که این نشانگر اهمیت تولید است. باید در این حوزه پیش بینی درستی انجام شود که این پیش بینی شامل میزان مصرف و تولید خواهد بود. البته در مواقعی اختلالات به وجود آمده به دلیل تولیدات فصلی است که به دلایلی مانند خشک سالی و یا امثال آن پیش بینی هارا برهم خواهد زد.
وی افزود: تنظیم بازار و توسعه صادرات مختص یک نهاد و یا وزارتخانه خاصی نیست. باید همه ی دستگاه ها در رسیدن به این مهم تلاش کنند.
مدرس خیابانی ادامه داد: در بخش توزیع و شبکه ها مهمترین هدف ما کاهش هزینه مبادله به نفع مصرف کننده است. یعنی کاهش هزینه های اضافه از فرایند تولید تا رسیدن به دست مشتری نهایی یک اصل مهم است که به این مهم نیز توجه ویژه خواهیم داشت.
قائم مقام وزیر صمت در بخش بازرگانی گفت: بخش سوم در محورهای تنظیم بازار تمرکز سازمان حمایت بر نظارت بازار است. به دلایل مختلف این سازمان از وظیفه ذاتی خود دور مانده بود که از این پس در بحث نظارت بازار و قیمت ها حضور پر رنگتری خواهد داشت. در همین رابطه هر هفته ۵ اولویت کالایی مشخص و نظارت خواهد شد
وی ادامه داد: یکی دیگر از ابزارهای مورد توجه ما که در حوزه تنظیم بازار بسیار حائز اهمیت بوده، حضور اصناف در وسط میدان است. بدون حضور و نظارت اصناف نظارت بر بازار ممکن نیست که در این حوزه نیز اصناف اعلام آمادگی کرده است.
مدرس خیابانی افزود: سامانه های هوشمند نیز در این فرایند کمک ویژه بر بحث نظارت خواهند داشت که در این سامانه ها، سامانه جامع تجارت مهمترین وظیفه را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: در بخش صادرات معتقدیم که این مهم از نان شب برای کشور واجب تر است. از طرفی موضوع صادرات نقش مهمی در حوزه تنظیم بازار خواهد داشت و ما وظیفه خود میدانیم در حوزه بازارگانی، حمایت ویژه از بخش صادرات داشته باشیم.
وی گفت: یکی دیگر از فعالیت های تنظیم بازار ایجاد ستاد تنظیمبازار با ریاست استاندارها در استان های مختلف کشور است. معتقدیم که تشکیل این ستادها باعث کنترل بهتر بازارو ایجاد آرامش در بخش های مورد توجه ما خواهد شد.
وی در خصوص تعین تکلیف قیمت نان گفت: موضوع قیمت نان طی هفته های اخیر حاشیه های زیادی داشته اما ظرف کمتر از یک ماه آینده قیمت نان مشخص خواهد شد.
مدرس خیابانی گفت: کمیته نظارت و تخصصی ارز در حال تشکیل است و حتما در آینده نزدیک به صورت شفاف اعلام خواهیم کرد که ارز دولتی به چه بخش هایی تخصیص داده شده و خروجی این اختصاص ارز چه بوده است.
وی افزود: کاهش نرخ ارز روی کالاها اثر دارد اما همانطور که افزایش نرخ ارز آنی بر روی کالاها تاثیر نگذاشت کاهش آن هم آنی تاثیر نخواهد گذاشت. مدیریت ناکارامدی در شبکه توزیع بر عهده تنظیم بازار است و در صورتی که رشد ۳۰ درصدی گوشت قرمز که رییس جمهور از آن گلایه مند بود معلول این موضوع باشد، مدیریت خواهیم کرد.
قائم مقام وزیر صمت در خصوص برنامه های وزارت ارتباطات برای ترخیص گوشی های وارداتی عنوان کرد: ترخیص گوشی های وارداتی منجر به توجه به ساخت داخل و تنظیم بازار تلفن همراه خواهد شد.
انتهای پیام/