قفل بر معامله خودروهای سرقتی

اجرای کد رهگیری برای معاملات خودرو

میهن صنعت : با طرح جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت ظرف هفته‌های آینده، تمامی معاملات خودرو در بازار دارای کد رهگیری خواهد بود و نمایشگاه‌های خودرو نیز همچون بنگاه های معاملات ملکی، موظف به ثبت معاملات خودرو در سامانه کد رهگیری معاملات خودرو خواهند بود

به گزارش میهن صنعت، نیمه مهرماه سال 87 بود که وزارت بازرگانی وقت اعلام کرد که قرار است تمامی معاملات ملکی مجاز در بنگاه های معاملات ملکی، کد رهگیری دریافت کرده و به نوعی قدرت ردیابی در سیستم وجود داشته باشد که هر خانه‌ای در سراسر کشور معامله می‌شود، سوابق معامله آن در سیستمی متمرکز ثبت شده و اجازه سوءاستفاده به متخلفان از اراضی و املاک مردم داده نشود.

دولت تصمیم گرفته است که سیستمی شبیه به این سامانه را برای انجام معاملات خودرو راه‌اندازی کند و البته توافقاتی را نیز وزارت صنعت، معدن و تجارت با اتحادیه کشوری بنگاهداران اتومبیل انجام داده و بر این اساس قرار است که این سامانه هرچه زودتر و حتی در یکی دو هفته آینده به صورت پایلوت راه‌اندازی شود.

مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌گویند که این سامانه در حال حاضر آماده شده است و پیش‌پایلوت آن از ابتدای هفته‌ای که در پیش است، در قرچک و ورامین پیاده‌سازی و اجرایی خواهد شد؛ ضمن اینکه پایلوت این طرح، بعد از دو هفته در شهر مشهد عملیاتی خواهد شد.

قفل سامانه بر معامله خودروهای سرقتی
محمود اعلایی مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک راهبر که این شرکت وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت به نوعی مجری اجرای سامانه املاک و مستغلات کشور بود، می‌گوید: زمانی که یک فرد به هر بنگاه فروشنده اتومبیل مراجعه می کند، سامانه امکانی را فراهم خواهد کرد که ارتباط میان سامانه نیروی انتظامی و سامانه کد رهگیری خودرو برقرار شود.

وی می‌افزاید: با ورود شماره پلاک خودروهای کارکرده و نیز شماره شاسی خودروهای صفر کیلومتر، اطلاعات خودرو بر روی صفحه نمایش داده می‌شود و در آن به صراحت مشخص است که خودرو سرقتی هست یا نیست یا شکایت دارد یا ندارد.

به گفته اعلایی، همچنین سامانه این امکان را فراهم می‌آورد که همزمان، پرداخت مفاصا حساب نیز در محل بنگاه خودرو میسر باشد و بعد از طی این مراحل، کد رهگیری صادر شود؛ در نهایت فرد خریدار برای گرفتن پروانه و سند خودرو به دفترخانه مراجعه می‌کند.

وی می‌افزاید: با ارایه کد رهگیری به هر معامله خودرو، دیگر امکان معامله با فرد دیگری بر روی آن سیستم بدون اطلاع فروشنده یا خریدار وجود ندارد و در واقع، این امکان از بین می‌رود که یک خودرو به چند نفر فروخته شود، در واقع، همان فرآیندی که بر روی معاملات مسکن در سامانه املاک و مستغلات صورت می‌گیرد، بر روی خودرو نیز پیاده‌سازی می‌شود.

وجود 14 تا 15 هزار بنگاه رسمی معامله خودرو
برآوردهای وزارت صنعت، معدن و تجارت نشانگر این است که هم اکنون 14 تا 15 هزار بنگاه معامله خودرو به صورت رسمی و شناسنامه‌دار در سراسر کشور وجود دارد و چندین برابر آن نیز به صورت غیررسمی فعالیت می‌کنند؛ این در شرایطی است که معضلات خرید و فروش خودروهای سرقتی یا مشکل‌دار عموما توسط همین بنگاههای غیررسمی و بدون شناسنامه صورت می‌گیرد.

پرشین خودرو در ادامه نوشت بر این اساس، شاید از جمله مدافعان پر و پا قرص راه‌اندازی این سامانه، دارندگان بنگاههای رسمی معاملات خودرو باشند که حداقل می‌توانند سر و سامانی به خود دهند و جلوی فعالیت غیرمجاز برخی از بنگاههای فاقد پروانه فعالیت را بگیرند.

از سوی دیگر، نیروی انتظامی نیز خود از جمله طرفداران راه‌اندازی این سامانه است؛ چراکه پیش‌بینی می‌شود با راه‌اندازی این سامانه، حجم مراجعات به واحدهای تعویض پلاک نیز کمتر شود و مردم نیز اطمینان بیشتری خواهند داشت که معامله‌ای که انجام می‌دهند بدون مشکل است.

راه‌اندازی سامانه ثبت معاملات خودرو، 22 بهمن
به گفته مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، پایلوت راه‌اندازی سامانه معاملات خودرو، به زودی در مشهد خواهد بود و البته سامانه برای کل کشور نیز از 22 بهمن ماه سال جاری افتتاح خواهد شد و بعد از آن، هر معامله‌ای که کدرهگیری خودرو نداشته باشد، حتما دارای غل و غش خواهد بود.

به هرحال باید منتظر بود و دید آیا راه‌اندازی سامانه ثبت معاملات خودرو هم می‌تواند توفیق سامانه املاک و مستغلات را داشته باشد.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=7731
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه