ادامه روند گرانی خودروهای داخلی/ قدرت خرید مردم زیر پای دلالان له می شود
قیمت خودروهای داخلی در بازار آزاد همچنان روند صعودی خود را طی می کند و در این شرایط دلالان که در کمین سودهای کلان این حوزه نشسته اند، مصرف کننده واقعی را از چرخه خرید حذف می کنند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، قیمت خودروهای داخلی طی یک روز افزایش چند میلیون تومانی را تجربه کرده است.به نظر می رسد افزایش قیمت خودروهای داخلی تمام شدنی نیست و هر روز باید شاهد قیمت های بیشتری نسبت به روز گذشته باشیم.
امروز شاهد افزایش قیمت نه چندان معقول خودروهای داخلی در بازار آزاد بودیم که این اتفاق بیش از پیش با کاهش قدرت خرید مردم همراه خواهد شد.کاهش عرضه خودروهای داخلی بستر مناسبی را برای دلالان فراهم کرده تا روز به روز قیمت خودروها را در بازار آزاد بالا ببرند و در هر لحظه شاهد اختلاف بیشتر بین قیمت کارخانه و بازار باشیم .
این افزایش قیمت، تا زمانی که توازن عرضه و تقاضای خودروها برابر نشود ادامه خواهد یافت. عامل دیگری که میزان تقاضا را بیش از حد معمول نشان می دهد، فعالیت دلالان و حضور فعال آن ها در زمان پیش فروش خودرو ها است. به طوری که در آخرین پیش فروش هایی که به صورت آنلاین انجام شد فاصله میان اعلام آغاز پیش فروش خودرو تا اتمام موجودی آن، در زمان هایی به زیر 5 دقیقه می رسد که پس از این زمان نیز شاهد آگهی های متعدد فروش حواله خودروهای پیش خرید شده با قیمتی بسیار بالاتر از قیمت پیش فروش در سایت های فروش خودرو هستیم.
بر اساس این گزارش افزایش قیمت شامل خودروهایی نظیر پراید، دنا پلاس توربو، هایما، پژو 2008، پژو پارس و بسیاری دیگر از خودروهای داخلی شده که از قضا بیشترین میزان تقاضا خرید و فروش نیز در بازار مربوط به این خودروها می شود.
تا این زمان در بازار امروز، برلیانس H220 دنده ای و البته دیگر مدل های این خودرو چینی بازار افزایش قیمت 2 میلیون تومانی را تجربه کرده اند. همچنین پراید افزایش قیمت 500 هزار تا 1 میلیون تومانی، تیبا افزایش قیمت 1 میلیون تومانی، هایما S7 افزایش قیمت 5 میلیون تومانی، سراتو مونتاژ 2000 سی سی افزایش قیمت 3 میلیون تومانی، سوزوکی ویتارا اتومات افزایش قیمت 4 میلیون تومانی ، ساینا افزایش قیمت حدود 1 میلیون تومانی و آریو آفزایش قمیت 1 میلیون تومانی داشته است.
داستان تکراری پیش فروش، خرید توسط دلالان و در نتیجه اختلاف قیمت بسیار زیاد میان کارخانه و بازار سبب شده که موج گرانی مصرف کننده واقعی را از چرخه خرید حذف کند. اینکه به چه دلیل تا به امروز هیچ راهکار مناسبی برای حذف واسطه ها از بازار خودرو پیدا نشده جای بسی تامل است. باید از سیاست گذاران صنعت خودرو و البته خودروسازان داخلی پرسیده شود که آیا توان پیدا کردن یک راه حل مناسب را ندارند و یا تمایلی به آن؟!!
انتهای پیام/