ارزانی خودرو به چه قیمتی محقق خواهد شد؟
میهن صنعت : این روزها حال اقتصاد کشور خوب نیست و نقدینگیهای سرگردان مردم به جای تمرکز در کارهای تولیدی و صنعتی صرف سرمایهگذاریهای زودبازده در بازار میشود و همین امر اوضاع را آشفتهتر میکند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی میهن صنعت، این روزها حال اقتصاد کشور خوب نیست و نقدینگیهای سرگردان مردم به جای تمرکز در کارهای تولیدی و صنعتی صرف سرمایهگذاریهای زودبازده در بازار میشود و همین امر اوضاع را آشفتهتر میکند.
پارسینه در ادامه نوشت: نتیجه هم این میشود که یک روز بازار ارز مورد توجه قرار میگیرد و تقاضای زیاد و عرضه محدود باعث میشود نرخ ارز سر به فلک بکشد، یک روز هم بازار سکه داغ میشود تا میلیونی شدن آن برای همه عادی شود و روز دیگر نوبت بازار خودرو است که سرگردان میان محدودیتهای تولیدی و وارداتی، مورد توجه مردم قرار گیرد و بازار آن دستخوش ناآرامی شود.
همین مساله باعث شد که دولتیها تصمیم جدیدی بگیرند و مصوبهای را تصویب کنند که بر اساس آن ارز مبادلاتی در محاسبات قیمتی مبنا قرار گیرد اما با این حال، قیمتها گاهی بیشتر از حد مجازبالا رفتند تا اعتراض محمود احمدینژاد را به همراه داشته باشد.
روز پنجم اسفند ماه بود که رئیس دولت دهم درباره قیمت خودرو و همچنین تناقضات موجود بین خودروساز و شورای رقابت گفت: در این مورد حق با شورای رقابت است و من با هیچ کسی بر روی قیمت خودرو تفاهم نکردهام. خودروسازان آمدند دولت و ما در مورد منابع لازم بحث و در این زمینه به آنها کمک کردیم و ۶ ماه پیش در مورد این مساله تصمیم گرفته شد که بر اساس ارز مبادلهای قیمتگذاری کنند.
محمود احمدینژاد سپس اشاره کرد: کم کم به این نتیجه میرسم که مسئولیت واردات خودرو را از وزارت صنایع بگیرم چرا که این وزارتخانه مانعتراشی میکند.
این انتقادات رئیس جمهور اما بلافاصله با واکنشهایی مواجه شد که بیشتر در جهت تکاپو برای پایین آوردن قیمت خودرو بود و از وزیر صنعت گرفته تا شورای رقابتیها به آن واکنش نشان دادند و سخنان رئیس جمهور درباره کاهش قیمت خودرو در بازار را تایید کردند.
حالا درحالیکه هنوز ار ارزانی خودرو خبری نیست، رئیس شورای رقابت از لغو شدن مصوبه دولت درباره فروش خودرو با قیمت تجاری توسط این شورا خبر داده و گفته: به هیچ عنوان دنبال زیان خودروسازان نیستیم و بر این اساس دستورالعمل موقتی قیمتگذاری خودرو را تصویب کردیم تا خطوط تولید کار خود را ادامه دهند و مصرف کنندگان هم در ایام عید که تمایل بیشتری به خرید خودرو دارند، به این کالا دسترسی داشته باشند.
جمشید پژویان گفت: خودروسازان میتوانند برمبنای قیمتهای شهریور ۹۱ به علاوه نرخ تورم بخشی شش ماهه دوم سال، قیمتهای خود را ارائه دهند تا زمانی که دستورالعمل کلی تدوین شود.
این اظهارات رئیس شورای رقابت اما، اعتراضات خودرو سازان را به همراه داشته است. به عنوان مثال، دبیر انجمن خودرو سازان، مصوبه شورای رقابت درباره قیمتگذاری خودرو بر مبنای قیمت شهریورماه به علاوه نرخ تورم بخشی در نیمه دوم سال را قابل اجرا ندانسته و آن را باعث تعطیلی کارخانههای خودروسازی عنوان کرد.
احمد نعمت بخش قیمتهای شهریور امسال را برابر با قیمتهای اسفند ۹۰ با ارز مرجع دانست و گفت: ما چطور با قیمت اسفند ۹۰ عمل کنیم، چنین اقدامی قابل اجرا نیست و باعث نابودی صنعت خودرو خواهد شد.
وی به موضوع خودروی ملی هم اشاره کرد و افزود: ما هم میگوییم خودروهای با تولید زیاد ما بالای ۹۰ درصد تولید داخل هستند ولی قطعه سازان از نظر مواد اولیه وابستگی به خارج دارند که با افزایش قیمت ارز، این مواد هم گران میشود.
البته این اولین باری نیست که خودرو سازان از دولتیها گله دارند چرا که پیش از این نیز عدم ارائه تسهیلات بانکی و عملی نشدن وعدههای دولت، اعتراض آنها را به همراه داشته است و معتقد بودند عدم حمایت از خودرو سازان میتواند تعطیلی کارخانهها را به همراه داشته باشد.
در هر حال با شرایط پیش آمده، هم نمیتوان به خودرو سازان ایراد گرفت که از گرانی قطعات و تحریمها و همچنین ارائه نشدن کمکهای دولتی گله دارند و هم نمیتوان بر گلایههای مردم که از گرانی خودرو شکایت دارند، ساده گذشت. سوال اصلی اینجاست که اگر تولیدی نباشد، ارزانی چه فایدهای میتواند برای مردم داشته باشد؟!