بازارمسکن غرق در گرانی بی سابقه/ کمبود نظارت برگ برنده سواستفاده سوداگران
براساس گفته ی بانک مرکزی قیمت مسکن در فروردین ماه سال ۹۷ نسبت به سال گذشته افزایش ۲۰ درصدی داشته است. این موضوع در ماه اخیر بسیار شدت گرفت و بازار با نوسان شدید مواجه شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، براساس گفته ی بانک مرکزی قیمت مسکن در فروردین ماه سال ۹۷ نسبت به سال گذشته افزایش ۲۰ درصدی داشته است. این موضوع در ماه اخیر بسیار شدت گرفت و بازار با نوسان شدید مواجه شد. البته این ویروس گرانی که اکثر صنوف و بازارهایشان به آن مبتلا شده اند و به همین علت این بازار از این قاعده مستثنا نبوده با افزایش قیمت همراه شد.
گرچه متاسفانه به علت سومدیریت مسئولان ذیربط بازار مسکن هم با کوچکترین عامل موجب آشفتگی می شود. البته نباید از این موضوع بدون دقت عبور کرد که به طور کلی بازار کشورمان متاثر از عوامل بسیاری دچار مشکل می شود. یکی از شخصیت های پای ثابت سناریوی گرانی در بازارهای کشور دلالان هستند و ظاهرا فعالیت این اشخاص شبانه روزی بوده، به این دلیل که گرفتن نبض بازار در دست امری مشکل بوده و این امر زیر سایه کمبود نظارت صورت گرفته است.
هم اکنون بازار مسکن به گفته ی محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس از نظارتی بر قیمت مسکن بهره مند نبوده و هر کسی هر قیمتی دلش بخواهد و با چانه زنی خودش برای مسکن تعیین می کند.
وی ادامه داد: قیمت مسکن در برخی مناطق بین ۶۰ تا ۸۰ درصد افزایش داشته است که نشان می دهد نه تنها هیچ نظارتی نیست بلکه حتی هیچ حمایتی از مردم بیسرپناه و مستأجر نمی شود.
وی افزود: مردم برای خرید به بنگاه های معاملات املاک مراجعه می کنند، وقتی با قیمت متری ۱۰ میلیون تومان برای یک منطقه معمولی مواجه می شوند، هیچ کس نیست که از فروشنده بپرسد آیا این قیمت ها واقعی است یا نه؟ هیچ مرجعی برای مردم وجود ندارد تا این قیمت ها را راستی آزمایی کند.
البته چندی پیش عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نوسانات بازار مسکن تصریح کرد: این نوسانات به خاطر شرایط سیاسی ایجاد شده و منحصر به بازار مسکن نیز نیست. اما می توان گفت زودگذر است.
جای شکرش باقی است که جوابی در این خصوص در دست او وجود دارد. اما چطور می شود که بازار مسکن که یک بازار کاملا داخلی است از چنین عاملی تاثیر بگیرد؟
بیتالله ستاریان، کارشناس بازار مسکن، بیان کرد: اگر وزیر محترم برای اقناع افکار عمومی این حرف را زدهاند، قابل درک است که وزیر چنین واکنشی داشته باشد، اما واقعیت این است که از مدتها قبل پیشبینی کرده بودیم که اگر تأثیر اقتصادی برجام درست پیش برود، از اواخر 95 و اگر با تعلل اتفاق بیفتد، از شهریور 96 شاهد رونق بخش مسکن خواهیم بود و پیشبینی ما هم همین بود که خرداد و تیر 97 اوج آن خواهد بود و این روند تا اسفند 97 ادامه خواهد داشت و بعد از آن وارد رکود مجدد خواهیم شد، ولی با توجه به خروج آمریکا از برجام به نظر میرسد سرمایهها از بازار مسکن خارج نمیشوند و سال 98 هم همین روند ادامه پیدا خواهد کرد.
وی ادامه داد: مسکن یک مقوله کاملا محدود در منطقه است و با خارج از کشور در ارتباط نیست، چون سرمایهگذاری خارجی در این بازار وجود ندارد و مسکن مسئلهای داخلی است اما وقتی درآمدهای نفتی ما افزایش پیدا میکند، سرمایههای حاصل از آن برای حفظ ارزش به بازار مسکن میآیند و عملا مسکن به کالایی سرمایهای تبدیل میشود. دلیل آن هم اقتصاد دولتی ماست که باعث میشود اقشار مرفه تلاش کنند سرمایههای خود را در این بخش حفظ کنند و خطر کاهش ارزش آن به دلیل تصمیمات دولت مانند چاپ پیاپی پول را از بین ببرند. ما هم اکنون شاهد رونق ساختوساز و صنایع وابسته به آن هستیم.
مسکن یک نیاز اصلی برای مردم بوده لذا نیازمند برنامه ای همه جانبه و دقیق دارد همچنین به منظور کنترل بازار نیازمند یک فضای نظارتی بوده براساس گفته ی مرکز آمار ۲۳ درصد از خانوارهای تهرانی در بافت فرسوده زندگی میکنند.
انتهای پیام/