بالابردن پرچم دوم ایران، هدف وزارت صنعت است/نقش صنعت فرش در ارزآوری واشتغال زایی
صنعت قالیبافی و فرش دستباف ایران تاریخ طول و درازی داشته و به دلیل نقش و نگار زیبا و متمایز طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد و به همین منظور، صادرات این کالای ایرانی به سایر کشورها از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، صنعت قالیبافی و فرش دستباف ایران تاریخ طول و درازی داشته و به دلیل نقش و نگار زیبا و متمایز طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد و به همین منظور، صادرات این کالای ایرانی به سایر کشورها از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است اگرچه طی سال های اخیر مشکلاتی نظیر ورود کالاهای بی کیفیت چینی و هندی، تحریم های آمریکا و گرانی مواد اولیه، این صنعت دیرینه را با چالش هایی مواجه کرده است.
صنعت فرش ایران از ظرفیت های صادراتی خوبی برخوردار است که علیرغم مشکلات مذکور، می توان از ظرفیت های آن برای مقابله بامشکلات اقتصادی، توسعه اشتغال و ارزآوری استفاده کرد.
فرشته دست پاک، رئیس مرکز ملی فرش ایران در جلسه کارگروه فرش دستباف عنوان کرده بود که فرش دستباف ایرانی فرهنگ و تمدن ملی ایرانی را به جهان معرفی میکند و در سایه توجه روزافزون موجب توسعه اشتغال و اقتصاد کشور میشود.
برخی از کارشناسان براین باورند که تنها 30 درصد از مشکلات این صنعت کهن به تحریم های آمریکا مربوط می شود و 70 درصدی باقی به دلیل موانع داخلی است. با توجه به انتخاب شعار رونق تولید برای سال جاری، زمان آن فرا رسیده که توجه بیشتری به توسعه این کالای ایرانی شود. در همین راستا، وزارت صنعت توسعه کارآفرینی و تجارت فرش دستباف را از اولویت های این سازمان قرار داده است و تلاش می کند که با حداکثر سازی مشارکت اقتصادی کار آفرینان در حـوزه فـرش دستباف و بهره گیری مناسب از ظرفیت های جمعیت فعال جایگاه این صنعت را در سطح جهانی تثبیت کند.
وزارت صنعت با برگزاری نمایشگاه های بین المللی از ابتدای سال جاری قصد دارد تا زمینه را برای افزایش سهام بازارهای جهانی فراهم کند.نمایشگاه بین المللی فرش تبریز از تاریخ 9 الی 13 مرداد ماه 1398 در تبریز برگزار شد. معصومه آقاپور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در جریان ستاد برگزاری این نمایشگاه عنوان کرد: فرش پرچم دوم مردم ایران است و بررسی مشکلات مربوط به واردات مواد اولیه و اعطای تسهیلات بر این امر را امری ضروری دانست.
وزیر صمت از نمایشگاه بین المللی تبریز بازدید کرد و از نزدیک مشکلات فعالان این بخش را مورد بررسی قرار داد و اعلام کرد: هر آنچه که به رونق تولید و صادرات فرش دستباف کمک کند مورد توجه همه مسئولین قرار دارد و کمیته های مشترک با سازمان میراث فرهنگی برای توسعه این صنعت مهم در حال برگزاری است .
فرشته دست پاک، رییس مرکز ملی فرش ایران از برگزاری نمایشگاه بینالمللی فرش دستباف جهان از سوم تا نهم شهریورماه امسال در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران خبر داد و در نشست خبری هفته گذشته اذعان کرد:« این نمایشگاه با حضور 820 شرکت افتتاح خواهد شد و می توان آن را بزرگترین رویداد در تاریخ نمایشگاه های بین المللی دانست.»
وی افزود، «بیش از ۸۰ درصد فرش دستباف کشور صادر می شود و اگر بخواهیم در توسعه برند فرش دستباف ایران موفق باشیم باید بر موضوع شناسنامه دار کردن آن تمرکز کنیم. البته در همین راستا با یک سازمان بین المللی به تفاهم هایی رسیده ایم تا مشکلات پیش رو حل شود.»
وزارت صنعت علاوه بر فراهم کردن شرایط برای دستیابی به بازارهای صادراتی، به دنبال حمایت از کارآفرینان و شهرک های صنعتی استان ها است.
محسن صالحی نیا، معاون وزیر صمت در بازدید از شهرک های صنعتی فیروزآباد و با اشاره به ظرفیت ها و توانمندی های شهرستان فیروزآباد در زمینه فرش دستباف عنوان کرد: برنامه های توسعه فرش دستباف در قالب خوشه فرش فارس با حمایت های این سازمان و شرکت شهرک های صنعتی فارس انجام خواهد شد .
15 درصد از سهم صادرات کشور در سال گذشته به استان فارس اختصاص یافت که 80 درصد از این میزان را می توان صادر کرد. رییس سازمان صنعت و تجارت استان فارس در این خصوص عنوان کرد:« در سال گذشته، بیش از 46 میلیون دلار فرش دستباف به کشورهای چین، پاکستان، گرجستان، آذربایجان، آلمان، استرالیا، انگلستان، اندونزی، ایتالیا، ترکیه، یونان و سایر کشورها صادر کرده است.»
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، همان طور که گفته شد، حفظ بازارهای موجود، توسعه بازارهای هدف وافزایش حضور فعالان فرش دستباف در بازارهای جهانی از اولویت های دولت در سال جاری برای حمایت از تولید داخلی است.فرش یک کالای سرمایه ای است که با گذشت زمان ارزش افزوده آن نیز بیشتر می شود و با حمایت مجلس، وزارت صنعت و مرکز ملی فرش ایران و همچنین کارآفرینان واستارتاپ ها می تواند از مزیت های آن نهایت استفاده کرد وموجب رونق اقتصاد ملی و خانوار شد.
انتهای پیام/