بخوانید از دل پر صنعتگران خودرو در نمایشگاه تبریز
میهن صنعت : قدم زدن در شلوغی هفدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت خودرو و قطعات یدکی ایران- تبریز برای برخی تفنن محسوب میشود و برای برخی دیگر بازاریابی و خرید و فروش؛ برخی نیز در ذهنشان قبل از آمدن به نمایشگاه هدفگذاری کردهاند که کجا بروند، دنبال کدام قط
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، در این شلوغی پیدا کردن افرادی که برای خرید آمدهاند بسیار راحت است چرا که از چانه زدن هایشان جلوی غرفه ها و گاهی تکانهای پی در پی سرشان و حرکتهای دستشان از دور نشان میدهند که بر روی مطلب خاصی بحث میکنند.
در حین قدم زدن در سالن پروین اعتصامی، کنار یکی از غرفهها ایستادم و به نزدیک فردی که در حال صحبت با غرفه دار است و در حال تست قطعات است، رفتم و از او پرسیدم، توانستید محصول مورد نظرتان را پیدا کنید میگوید بله، پیدا کردن غرفه و محصول برایم راحت بود.
از وی در خصوص فعالیت کاریش پرسیدم، میگوید سالهاست که به عنوان مدیرعامل در یک شرکت توزیع قطعات خودرو فعالیت میکند.
از نکات قوت وضعف نمایشگاه پرسیدم، جواب میدهد: بیشتر غرفههایی که دیدم شرکتهای توزیع کننده هستند نه تولید کننده، از این بابت از نحوه برگزاری نمایشگاه ناراضی هستم.
جلوی غرفه دیگری با آقایی که میگوید تعمیر کار خودرو است سر صحبت را باز کردم، میگوید: به دنبال قطعاتی بودم و چند ماه بود پیدا نمیکردم اما امروز سفارش دادم تا برایم بیاورند. اینجا وقتی با فروشنده رو در رو صحبت میکنیم راحت تر میتوانیم به نتیجه برسیم و از نحوه برگزاری نمایشگاه راضی بودم.
حضور شرکتهای بازرگانی و فروشندگان برایم جالب توجه بود. دقت کردم تا غرفهای پیدا کنم که خود، تولید کننده قطعه خاصی باشد تا با وی گفتوگو کنم، گویا کار برایم سخت شده است، چرا که سایه بازرگانی بر تولید در این محل کاملا محسوس است. بعد از گذر از چندین غرفه، یکی از غرفهداران را پیدا کردم که محصولات خود را عرضه میکر.
از وی در خصوص دلایل حضور نداشتن تولیدکنندگان پرسیدم. وی در پاسخ گفت: برای بسیاری از تولید کنندگان به صرفه نیست که در نمایشگاه حضور بیابند. ما از تولیدکنندگان تبریز هستیم. از این بابت حضورمان راحت تر بود ولی نمایشگاه تخصصی ویژگیهای تخصصی باید داشته باشد. حتی باید بازدید کننده تخصصی باشد. شاید بسیاری از تولیدکنندگان این موضوع را در سالهای قبل تجربه کردهاند که نیامده اند.
با یکی از تولیدکنندگان که از تهران در این نمایشگاه حضور یافته، صحبت کردم، وی میگوید: در نظر بگیرید حداقل فروش ما پنج هزار قطعه است اما بازدید کنندگان اکثر خرده کار هستند و من نمیتوانم بسته را باز کنم و بفروشم اما به خاطر نمایشگاه این امکان را فراهم کردیم تا خودمان را وفق داده باشیم و سفارشات با تعداد کم را هم در این نمایشگاه قبول کردهایم.
با کیوان شکوهی، یکی از فعالان عرصه قطعات خودرو باب گفتوگو را باز کردم. از وجود اجناس تقلبی در بازار دل پری دارد؛ میگوید: وضعیت قطعات تقلبی خودرو در کشور ما بسیار بحرانی است و تشخیص این قطعات سخت تر. در حدی قطعات تقلبی زیاد است که در بسیاری از موارد این متقلبین با بسته بندی برندهای معتبر داخلی و خارجی بازار را اشباع میکنند.
وی می گوید: این محصولات بدون کیفیت مورد نیاز هستند و با قیمت اندکی کمتر از قیمت محصولات اصل در بازار به فروش می رسد. واسطه گران و دلالان بیشترین سود را از این وسایل تقلبی به دست میآورند چرا که محصولات بیکیفیت چینی را با قیمت بسیار اندک خریداری و بعد از بسته بندی در داخل کشور با نامهای برندهای مطرح و چندین برابر قیمت به خریدار عرضه میکنند.
شکوهی اظهار میکند: برای مثال، فیلتر هوا و یا فیلتر بنزین از جمله قطعات کوچک خودرو محسوب میشود ولی میتواند به عنوان قلب خودرو باشد. با نقص این قطعه مشکلات عدیدهای به وجود میآید.
وی در پاسخ به اینکه خریدار چگونه میتواند جنس تقلبی را از جنس اصل تشخیص دهد، میگوید: در حال حاضر متقلبین به گونهای حرفهای و با جسارت تمام، بسته بندی انجام میدهند که تشخیص این اجناس بسیار سخت است و مردم عادی شاید نتوانند به آسانی جنس را تشخیص دهند و تنها راه، اعتماد به افراد مطمئن و فروشگاههای با سابقه است.
فعال عرصه فروش قطعات خودرو ادامه میدهد: این موضوع فرهنگ سازی در بین مردم را میطلبد چرا که مردم باید از مضرات استفاده از اجناس درجه چندم چینی آگاه باشند. منکر نمیشویم که چین اجناس درجه یک نیز دارد ولی در کشور ما از لحاظ روانشناختی از بس اجناس نامرغوب وارد شده است، تمامی این اجناس به یک چشم دیده میشوند.
شکوهی، خواستار نظارت دقیق دولت بر واردات قطعات خودرو شد و می افزاید: کنترل واردات و اعمال سخت گیریهای مورد نیاز از سوی دولت میتواند به بهبود این وضعیت کمک کند. بدون شک قطعات تقلبی در صنعت قطعه سازی میتواند خطرات جانی و مالی را برای استفاده کنندگان در پی داشته باشد.
به گزارش ایسنا، به وفور دیده میشود که متقلبان به منظور به دست آورن سود، حتی از برندهای معروف و معتبر چه داخلی و چه خارجی سوء استفاده میکنند و باعث تشنج در این بازارها میشوند. در پارهای موارد شباهت بین اجناس اصلی و تقلبی موجود در سطح بازار در حدی است که تشخیص آن سخت است.
تولید کنندگان و وارد کنندگان محصولات قطعه سازی همچون دیگر صنایع دل پری از وجود قطعات تقلبی در بازار دارند. امید میرود دولت با جمعآوری تمامی اجناس تقلبی از سطح فروشگاهها، اتخاذ تدابیری جدید و حتی سخت گیرانه و اعمال قوانین با مجازات سنگین این موضوع را مورد توجه ویژه قرار دهد و هم چنین انتظار میرود فرهنگ سازی و آگاهی بخشی به مردم از سوی مسئولان ذیربط به جد دنبال شده و دستگاههای مسئول پیوسته از طریق اطلاعرسانی، مردم را نسبت به هرگونه تقلبی در تولید و عرضه کالاها آگاه سازند چرا که این موضوع نه تنها در وهله نخست با جان مردم در ارتباط است، بلکه باعث دل سردی بسیاری از تولید کنندگان و حتی رقابت نکردن در بین آنها میشود.
همچنین بسیاری از بازدید کنندگان در سر هوای تخفیف گرفتن از شرکتهای بزرگ خودرو سازی کشور را داشته اند که با اطلاع از حضور نداشتن شرکتهایی همچون ایران خودرو و ساپیا شوکه شدند چرا که امسال در هفدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت خودرو و قطعات یدکی ایران – تبریز خبری از حضور این خودرو سازها نیست اما وجود برخی شرکتهای چینی و همچنین شرکتهای داخلی مانند سایپا دیزل، کرمان خودرو جای این شرکتها را با تخفیفهای نمایشگاهی پر کرده است.
با حضور نداشتن نمایندگان شرکتهای بزرگ، هرگونه شبهه افکنی به دور از انتظار نیست، برای بازدید کننده آنچه در وهله اول خودنمایی میکند این سوال است که چرا این شرکتها نتوانستهاند در این نمایشگاه حضور یابند. آیا شرکتهای بزرگ خودرو سازی داخل کشور سود اقتصادی لازم را نمیتوانستند در این نمایشگاه داشته باشند و یا این نمایشگاه مکان مناسبی برای ارائه فناریهای جدید آنان نبوده و شاید محصول جدیدی برای رونمایی وجود نداشته است؟!
خوشبختانه امسال این نمایشگاه از سوی کشورهای خارجی مورد توجه قرار گرفته است. برای مثال حضور نمایندگیهای بنام برخی کشورهای اروپایی بسیار قابل توجه بوده است.
در هفدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت خودرو و قطعات یدکی ایران- تبریز میتوان سایه بازرگانی بر تولید را به عینه مشاهده کرد، نمایشگاهی که باید مکانی برای عرضه محصولات تولید داخلی، فضایی برای تبادل علم و تکنولوژی جدید، عرصهای برای معرفی محصولات حتی به دنیا و ایجاد بازارهای جدید در عرصههای منطقهای و ملی باشد، گویا کمی مورد غفلت قرار گرفته است. این نمایشگاه میتوانست تولید را در بخش قطعه سازی بیش از این معرفی کند و جایگاه قطعه سازی کشور را به رخ قطعه سازیهای همسایگان ما بکشد.
حضور شرکتهای بازرگانی نیز در این گونه نمایشگاهها لازم است ولی از نظر دور نداشته باشیم که در کنار این شرکت ها حضور شرکتهای تولیدی نه تنها لازم بلکه ضروری هست. نمایشگاهی که پیشوند هفدهمین را به خود یدک میکشد، انتظارها را نیز باید در حد هفدهمین برآورده میکرد.
هدف اصلی نمایشگاهها، شناساندن پتانسیلهای تولیدکنندگان داخلی و خارجی، ایجاد رقابت، برقراری ارتباط مناسب میان محققان، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان محصولات و شرکتهای ارایه دهنده خدمات مورد نظر است و یکی از اهدافی که برای برگزاری نمایشگاههای خودرو تعریف میشود جذب مشتری و عرضه محصولات با دانش فنی در چارچوب نمایشگاه مورد نظر است.
بیش از 70 درصد از بازدید کنندگان را مردان تشکیل میدهند و برخی نیز با خانواده آمده اند تا قدمی زده باشند ولی غرفه دارهای بخش قطعه سازی از این موضوع گویا راضی نیستند و معتقدند که این صنعت مخاطب خاص خود را میطلبد. هفدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت خودرو و قطعات یدکی ایران- تبریز از 23 تا 26 مهرماه در محل نمایشگاه بین المللی تبریز برپا شد.
گزارش از حمیده بردباری، خبرنگار ایسنای منطقه آذربایجان شرقی