تشریح شرایط حضور خودروسازان خارجی در ایران
میهن صنعت : رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه در 20 سال گذشته همکاری خودروسازان داخلی و خارجی به نفع طرفین خارجی بوده گفت: ساخت ملی، تنوع تولید، کیفیت و بازارهای صادراتی منطقه جزو شرایط ایران در همکاریهای جدید خودروسازی است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، رضا رحمانی بعد از ظهر امروز در آیین تجلیل از کارگران نمونه ایران خودرو تبریز به مناسبت هفته کارگر خواستار حمایت جدی از صنایع کشور به ویژه صنعت خودرو شد و اظهار کرد: این موضوع به عنوان اولویت راهبرد صنعتی کشور پیگیری و دنبال شود.
وی با بیان اینکه، کشور در صنعت خودرو دارای مزیت ویژهای است، افزود: با اتکا به این مزیت، ایران میتواند در سطح جهان مطرح شود.
رحمانی سپس خواستار شناسایی حلقههای مفقوده در صنعت خودروی کشور شد و گفت: مسیر پیشرفت تمام کشورهای توسعه یافته از صنعت خودرو بوده ضمن اینکه تمام صنایع به نوعی رشد آنها از این بستر بوده است.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو اظهار داشت: اگر شرکتهای خارجی از جمله پژو قصد حضور دوباره در بازار ایران را دارد باید تولیداتش در ایران با همان کیفیتی باشد که در فرانسه عرضه میشود.
وی تأکید کرد: در قرارداد با شرکتهای خارجی ابتدا باید موضوع صادرات و تنوع تولید در نظر گرفته شود.
رحمانی افزود: در شرایطی که بازار 80 میلیونی خودروی کشور را در اختیار خودروسازان خارجی مانند پژو قرار میدهیم باید به موضوع انتقال دانش فنی، کیفیت و صادرات توجه ویژه داشته باشیم.
وی تصریح کرد: بازار بزرگ خودروی ایران نباید به راحتی در اختیار هر کسی قرار گیرد، بلکه باید تولید خودروهای کیفی و با هدف تصاحب بازارهای صادراتی حداقل در منطقه خاورمیانه مدنظر باشد.
نماینده مردم تبریز صادرات خودروها را عاملی برای افزایش کیفیت خودرو در کشور عنوان کرد.
تبدیل ایران به پایگاه خودروسازی منطقه
نماینده تبریز با تاکید بر ضرورت تولید خودروهای با کیفیت و به روز دنیا در داخل و بیان اینکه خودروسازان باید تجهیزات خود را به روز سازند، اظهار کرد: ایران این زمینه و ظرفیت را دارد که به پایگاه خودروسازی مهمی در منطقه و حتی در جهان تبدیل شود و تولید خودروسازان بزرگ دنیا از ایران به کشورهای منطقه صادر شود.
وی افزود: برخی کارشناسان معتقدند که ما در صنعت خودرو مزیت نداریم اما اعتقاد من این است که از نظر نیروی انسانی و زیرساختها، ظرفیت لازم برای شکوفایی صنعت خودرو در ایران وجود دارد.
رحمانی با بیان اینکه امروز سیاست اصلی دولت حمایت از تولید ملی است تصریح کرد: در این شرایط خرید کالای ایرانی وظیفه مردم و تولید کالای با کیفیت وظیفه مصرفکنندگان است.
87 درصد ثروت کشورهای پیشرفته حاصل منابع انسانی است
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار کرد: 87 درصد ثروت کشورهای پیشرفته حاصل از منابع انسانی است و ایران به دلیل داشتن نیروی انسانی متخصص و کارآمد و منابع طبیعی بسیار میتواند به جایگاهی بالاتر از موقعیت کنونی در اقتصاد جهانی دست یابد.
وی با اشاره به اینکه ارزشی که دین اسلام به کار و کارگر گذاشته است در هیچ دین و مکتبی وجود ندارد، گفت: این امر حاکی از جایگاه و ارزش نیروی انسانی و کار در پیشگاه خدا و دین مبین اسلام است.
50 درصد بیکاران کشور دانش آموخته دانشگاهی هستند
رحمانی با بیان اینکه حدود 50 درصد بیکاران کشور را قشر دانش آموخته دانشگاهی تشکیل می دهد، گفت: رسیدگی و حل مشکل اشتغال از اولویتها و دغدغههای اصلی مسئولان به شمار میرود که توسعه صنعت به ویژه در حوزه خودروسازی میتواند عامل مهمی در ایجاد اشتغال پایدار به شمار آید.
یک شغل یک پروژه
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، یکی از نیازهای اساسی کشور را ایجاد اشتغال برای جوانان بیکار و تحصیل کرده برشمرد و گفت: مردم تبریز و آذربایجان به داشتن تخصص، کارآمدی و روحیه بالای کاری و مسئولیتپذیری شهرت دارند و این عوامل از مهمترین داشتههای منطقه برای ارتقاء شاخصهای اقتصادی و صنعتی کشور تلقی میشود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت موضوع اشتغالزایی در وضعیت فعلی، ایجاد یک شغل را یک پروژه قلمداد کرد و گفت: باید فرهنگ اشتغالزایی به حدی در میان مسئولان و مردم نهادینه شود که ایجاد یک شغل به عنوان یک پروژه تلقی شود.
رحمانی با بیان اینکه آذربایجانشرقی و تبریز به تبع سابقه تاریخی که در حوزه صنعت و قطعهسازی دارد، ظرفیت بالایی برای تولید و توسعه صنعت خودروسازی کشور به حساب میآید، گفت: افتتاح کارخانه ایران خودرو تبریز موجب شکوفایی ظرفیتهای قطعهسازی تبریز و آذربایجانشرقی شد.
خودروسازی، لوکوموتیو صنعت است
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: خودروسازی لوکوموتیو صنایع تلقی میشود که در صورت حمایت از آن بخش اعظمی از صنایع کشور نیز توسعه مییابند.
وی اضافه کرد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان صنعت محور توسعه قلمداد شده و با حمایت از آن زیرساختهای تولید و اشتغال در جامعه توسعه مییابد.
رحمانی با اشاره به اهمیت صنعت خودروسازی در بین صنایع دیگر و بیان اینکه نزدیک به 60 شاخه صنعتی زیرشاخههای صنعت خودرو سازی هستند، گفت: تقویت و حمایت از صنعت خودروسازی سطح گستردهای از تولید را زیر چتر حمایتی خود قرار میدهد.
تبریز قطب قطعه سازی
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو اضافه کرد: از سالیان دور تبریز یکی از قطبهای بزرگ صنعت کشور محسوب شده که این مزیت امکان توسعه صنعت خودروسازی در این منطقه را دوچندان کرده است.
وی اظهار کرد: در جای جای آذربایجانشرقی میتوان ظرفیتهای خوب اقتصادی و صنعتی برای توسعه صنعت خودروسازی را یافت که وجود قطعهسازان معتبر، شرکتهای صنعتی و تولیدی بزرگ و همچنین نیروی انسانی متخصص، کارآمد و با تجربه بخشی از این مزیتهاست.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه در خودروسازی کشور باید فعالیتهای مشترک با خودروسازان خارجی وجود داشته باشد، افزود: اما نباید قراردادهای دوجانبه خودروسازان داخلی با شرکای خارجی یک طرفه باشد و طرف خارجی بیشتر سود ببرد.
وی اضافه کرد: توان بالای علمی و صنعتی کشور، ظرفیت مورد نیاز برای بهرهمندی از فناوریهای روز جهانی را ایجاد کرده که میتوان پس از چند سال مشارکت با خودروسازان خارجی به خودکفایی در این زمینه دست یافت.