تعهدات بر باد رفته!/ لزوم توجه به نیروی انسانی متخصص داخلی
روز سه شنبه ۲۳ تیر سال ۱۳۹۴ تمام نگاه ها متوجه نتیجه عملکرد تیم مذاکره ایران بود که بالاخره بعد از کلی فراز و نشیب به بار نشست! پس از کلی دید و بازدید، رفت و برگشت دست آخر ظریف و هم تیمی هاش با دستی پر به خانه بازگشتند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، یکی از سوژه های داغ و پر بحث این روزها اقتصاد کشور مسئله تاثیرات خروج آمریکا از برجام بر اقتصاد کشور و میزان تعهد و پایبندی کشورهای اروپایی به قطع نامه ی ۲۲۳۱ است. روز سه شنبه ۲۳ تیر سال ۱۳۹۴ تمام نگاه ها متوجه نتیجه عملکرد تیم مذاکره ایران بود که بالاخره بعد از کلی فراز و نشیب به بار نشست! پس از کلی دید و بازدید، رفت و برگشت دست آخر ظریف و هم تیمی هاش با دستی پر به خانه بازگشتند.
این توافق در تاریخ 29 تیر ماه 1394 در شورای امنیت به رأی گذاشته شد که با تصویب آن در آن شورا تبدیل به قطعنامه 2231 گردید و همراه با تصویب آن هر شش قطعنامه قبلی که علیه ایران صادر شده و منجر به تحریم های وسیع در رابطه با موضوع هسته ای علیه این کشور شده بود را ملغی کرد.
چندی بعد شنیدیم که ایران به تمام توافقات هسته ای خود پایبنده بوده و دست اندرکاران آژانس بین المللی انرژی اتمی با بررسی ویدیو چک ها اعلام کردند کشورمان به تعهداتش پایبند بوده است.
سپس بخش زیادی از کارشناسان اقتصادی از تاثیرات مثبت برجام بر اقتصاد کشور یاد کردند و هر روز خبرهایی مبنی بر به خط شدن شرکت های اروپایی برای برقراری تعامل با ایران به گوش می رسید. البته فقط این موضوع مطرح می شد که فلان شرکت خارجی آمده و با خلوص نیت تنها قصد دارد با ایران همکاری داشته باشد. جزئیات قرارداد ها طوری عنوان می شد که این تعامل همکاری کاملا برای کشور نتیجه ای برد برد به دنبال دارد.
بخش زیادی از مردم و فعالان اقتصادی با احساس این موضوع به یاد نوای همه چی آرومه به فعالیت پرداختند؛ اما از این ترافیک امضاء قرارداد و حضور شرکت های خارجی چرا نتیجه ای مثبت شامل حال معیشت مردم و یا اصلا اقتصاد کشور نشد؟ چرا هنوز صعودی ترین نمودارهای موجود درکشور، آمار بیکاری و نوسانات ارزی است؟ پس نتایج گل و بلبل برنامه جامع مشترک کجا به بار نشسته است؟!
محمد پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درجایی بیان کرد: تا مادامی که ساختار اقتصادی و مدیریتی کشور اصلاح نشود به هیچ وجه نمی توان انتظار حل مشکلات و چالش های اقتصادی را داشت.
ویاظهار کرد: تنها راه علاج اقتصاد کشور اصلاح ساختارهای معیوب داخلی است.
حالا پس از خروج آمریکا یکی پس از دیگری خلوص نیت شرکت های خارجی سبز می شوند. فلان شرکت خارجی که قرار بود با ایران برای توسعه تولید خودرو همکاری داشته باشد نه تنها به میزان داخلی سازی قطعه خودرو با ایران همکاری نکرد بلکه با یک بلیت فرست کلاس، ایران را به مقصد منزلشان ترک کرد.
صادق باشیم جوانان غیور کشورمان بارها وبارها ثابت کرده اند که مردان زمین های خاکی هستند و نتیجه هایشان تاثیرگذار تر است. به کرات شاهد بوده ایم که با دستیابی به تکنولوژی های به روز در دنیا که معدود کشورهایی از آن بهره مندند به تحریم ها دهن کجی کرده اند.
ابوالفضل موسوی چندی پیش بیان کرد: بازگشت تحریمها و بدعهدی بوئینگ در تحویل 80 فروند هواپیما به ایران تأثیر چندانی بر صنعت هوایی کشور ندارد.
موسوی با بیان اینکه ایران توانسته قبل از برجام روی پای خود بایستد، گفت: در دوره برجام ایران بنیه هوایی خود را تقویت کرده است. بنابراین با بازگشت تحریم ها نیز همچنان توان هوایی خود را حفظ کرده و درجهت ارتقا آن تلاش خواهد کرد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان کرد: شرکت هواپیمایی آسمان اعلام کرده که در تولید پهنه هواپیماهای ATR خودکفا شده است. این خود یک نشان قدرتمند، از بی تأثیری تحریمها به شمار میرود.
وی اظهار کرد: سازمان هواپیمایی کشوری و سایر شرکتهای هواپیمایی باید از توان بخش خصوصی و تولید داخلی برای خودکفا شدن در حوزه هوایی استفاده کنند زیرا که همواره دشمنی آمریکا با ایران ادامه خواهد داشت.
با توجه فرمایشات رهبر در می یابیم که باید بیش از پیش یه سرمایه های داخلی کشور که بزرگترین و مهم ترین آن نیروی انسانی متخصص است تکیه کنیم نوش داروی کهنه درد اقتصاد کشور هم در دل همین آب و خاکاست نه در تعهدات حذب باد غربی ها.
انتهای پیام/