«میهن صنعت» گزارش می دهد:

توسعه‌ تولید درمان درد اقتصاد کشور

قریب ۵ سالی است که رفع چالش های اقتصادی یکی از اصلی ترین ‌و مهم ترین برنامه های دولت ها بوده است و اهمیت این مو‌ضوع تا جایی است که رفع مشکلات این حوزه تاثیر مستقیم بر دیگر بخش های کشور دارد و موجب می شود تا به دنبال بهبود یافتن شرایط اقتصادی حوزه های دیگر هم در مسیر تعالی گام بر دارند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، کشور ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی و برخورداری از منابع طبیعی نظیر نفت ‌و گاز از عمده ی مناطق دنیا برتری دارد؛ اما با اندکی تامل متوجه این موضوع می شویم که با تمام این اوصاف کشور آنطور که باید و شاید در مسیر رو به رشد مطلوبی قرار نگرفته است و توفیقات جالب توجهی هم در این سالها در کشور صورت نگرفته است. به نوعی نه تنها پیشرفتی عاید نشده، بلکه علاوه بر درجا زدن گاها شاهد عقب گرد در بخشی از حوزه های اقتصادی هستیم.

طی سالهای اخیر کاهش میزان تولید کارخانه های صاحب نام یکی از موارد عقب گرد بود که به علت بی توجهی برخی از دستگاه های ذیربط، بخش های زیادی از این کارخانه ها تعطیل شدند و میزان قابل توجهی نیروی انسانی متخصص و مستعد به جامعه ی بیکاران افزوده شد که همین موضوع سبب می شود تا دولت برای کاهش تعداد بیکاران متحمل هزینه های گزاف شود. البته در این میان نباید تاثیرات تحریم های خصمانه ی غرب را نادیده گرفت. به این علت که این موضوع برای آن بخش از افرادی که در حوزه ی صادرات فعالیت داشتند بسیار حائز اهمیت بوده و به نوعی روند فعالیتشان را تحت شعاع قرار می داد. اما بی توجهی دولت به نظام تولید کشور در این بین تاثیر مخرب تری به دنبال داشت. از عوامل این بی توجهی، می توان به عدم جلوگیری از ورود بی رویه کالای خارجی، عدم نظارت بر فعالیت موسسات اعتباری، ایجاد کردن فضایی برای بنگاه داری بانک ها و عدم اصلاح نظام و قوانین مالیاتی کشور اشاره کرد.

سهل و آسان بودن ورود کالای خارجی موجب شد تا برندهای خارجی به راحتی بازار کشور را در اختیار بگیرند و از طرفی بالا بودن هزینه های تولید به علت وجود قوانین دست و پاگیر و سودهای بالای سپرده های بانکی موجب شد تا تولیدکننده ها برای اینکه بتوانند بقای خود در بازار حفظ کنند، دست به کاهش کیفیت محصولات خود بزنند؛ لذا مردم هم دیگر اعتماد و اطمینانی به تولیدات داخلی نداشته باشند.

طی یکی ۲ ساله اخیر دولت و دستگاه های ذیربط به فکر تغییر و تحول و بهبود شریط تولید افتاده اند، اما هم اکنون با مشکلات ‌و چالش های متعددی روبه رو هستند که هر کدام در دل خاک ریشه کرده اند. یکی بزرگترین معضلاتی که طی این سالها موجب شد تا کشور برای رسیدن به توسعه اقتصادی دچار مشکل شود و سرعت حرکت آن کاسته شود سوء مدیریت و عدم هماهنگی میان دستگاه های دولتی کشور بوده است.

یکی از مواردی که موجب شد تا برخی کشور های همسایه ما نظیر هند و ترکیه به توسعه اقتصاد پایدار دست پیدا کنند و در این عرصه حرفی برای گفتن داشته باشند، رسیدن به این نتیجه بود که باید چرخه تولید داخلی کشور را قوت ببخشیم. کشورهایی که مانند ایران از کوچکترین منابع نفتی و گازی و…. بی بهره بودند؛ اما بررسی های بسیار و تمرکز بر توانمندی ها و صنایع مستعد داخلی توانستند گوی توفیق را از دست صاحب نام در عرصه های مختلف بگیرند.

لازم به ذکر است که نباید از موضوع همدلی ‌‌و یکرنگی مردم این کشورها هم غافل شد. مردم بخش زیادی از این کشور ها به این نتیجه رسیدند که برای رشد ‌و شکوفایی باید با تعصب از تولید داخلی کشور حمایت کرد و در مقابل، تولیدکنندگان هم کالایی با کیفیت به بازار عرضه کنند. همچنین دولت های این کشور با تسهیل امور و تسریع بخشی به روند فعالیت تولیدکنندگان سبب شد تا وضعیت این کارخانجات از نظر کمی و کیفی به جایگاه مطلوبی دست پیدا کند.

هم اکنون کشور در صنایعی نظیر پوشاک، خودرو، فولاد و ذوب آهن و دیگر صنایع در شرایط مطلوبی قرار دارد که دولت با تمرکز ‌‌و برنامه ریزی می تواند موجب شود تا این صنایع در مسیری رو به رشد گام بردارد.

بررسی ها نشان می دهد دغدغه ی بخش زیادی از تولیدکنندگان رفع برخی موانع نظام تولید ‌و تسهیل امور بوده که این امر نیازمند توجه بیشتر دولت در سال حمایت از کالای ایرانی دارد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=153854
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه