میهن صنعت :

تویوتا در تولید خودروهای هیبریدی در جهان پیشتاز است+عکس

میهن صنعت : خودروهای هیبریدی به دلیل استفاده از منابع مختلف انرژی می توانند به طور همزمان مسافت بیشتری را طی کرده و گازهای گلخانه ای کمتری منتشر کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، خودروی هیبریدی به خودرویی گفته می شود که برای پیشروی و حرکت خود از ترکیب دو یا چند منبع مجزای قدرت استفاده می‌کند. بنابراین در سیستم پیشرانه این خودروها اغلب یک موتور احتراق داخلی (بنزینی) در کنار یک یا چند موتور الکتریکی قرار دارد و خودرو این قابلیت را دارد که فقط از یکی از این منابع انرژی یا هر دو آن‌ها در کنار هم استفاده کند.

نوع تکنولوژی به کار رفته در ساخت این خودروها بستگی به هدف طراحان خودرو دارد. ممکن است هدف از ساخت خودروی هیبریدی بهره‌ وری بالاتر مصرف سوخت، قدرت بیشتر، پیمودن مسافت طولانی تر با یک بار سوخت‌گیری و یا کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای باشد،اما ویژگی مشترک خودروهای هیبریدی این است که به دلیل استفاده از منابع مختلف انرژی می توانند به طور همزمان مسافت بیشتری را طی کرده و گازهای گلخانه ای کمتری منتشر کنند.

این در حالی است که میزان سبز بودن خودروهای هیبریدی و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای از سوی آنها به مواردی نظیر میزان ترافیک، طراحی جاده ها و سبک رانندگی این خودروها بستگی دارد. همچنین یک گروه پژوهشی از از وزارت انرژی آمریکا های اخیرا شرایط متغییر رانندگی را در کشورهای مختلف مورد بررسی قرار داده اند. آنها برای نشان دادن میزان کارایی خودروهای هیبریدی و با استفاده از نمونه های شبیه سازی شده کامپیوتری موتور احتراق داخلی خودروهای هیبریدی را در کشورهای آمریکا، چین و هند مورد ارزیابی قرار دادند. نتایج بررسی های محققان نشان می دهد که با توجه به داده های رانندگی جهانی استفاده از خودروهای هیبریدی در کشورهای هند، چین و امریکا به ترتیب ۴۸، ۵۵ و ۴۰ درصد در مصرف سوخت صرفه جویی می کند.

دلیل مصرف کمتر سوخت خودروهای هیبریدی در این است که این خودروها حداکثر کارایی و حداقل مصرف سوخت را دارند. در کشورهای هند و چین رانندگان سرعت زیادی دارند و بسیار ترمز می کنند، که در این موارد خودروهای هیبریدی کارایی بهتر و موثرتری دارند. همچنین این خودروها برای رانندگانی که ساعات بیشتری در ترافیک به سر می‌برند و کمتر از اتوبان‌ها استفاده می کنند مناسب تر است. هنگامي كه راننده پدال ترمز را فشار ميدهد انرژى خودرو به هدر می رود و به شكل گرما در مى آید .این در حالی است که در خودروهاى هيبريدى مقدارى از اين انرژى بازگردانده شده و استفاده مجدد در باتری ذخيره می شود. در اين حالت موتور الكتريكى خودرو به مانند يك ژنراتورعمل مي كند و ضمن كند شدن حركت خودرو اين انرژى جنبشي را صرف شارژ كردن باترى مى كند.
از سال ۲۰۰۷ که خودروهای هیبریدی به بازار عرضه شد تا کنون بیش از ۷ میلیون از این خودروها در سطح جهانی به فروش رسیده است، به گونه ای که شرکت خودروسازی تویوتا در این میان گوی سبقت را ربوده است و کشورهای ژاپن، آمریکا بیشترین خریداران خودروهای هیبریدی به شمار می روند. محققان امیدوار هستند که ورود خودروهای هیبریدی به سیستم حمل و نقل آینده با عث افزایش طول عمر و سلامت انسان ها شود.

ایمنا

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=46388
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه