میهن صنعت:

جایگاه فناوری «رایانش ابری» در برنامه ششم توسعه

میهن صنعت: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، مقوله رایانش ابری را در برنامه های توسعه‌یی کشورهای چین، کره جنوبی و انگلیس مورد بررسی قرار داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، دفتر مطالعات ارتباطات و فناوریهای نوین این مرکز اعلام کرد: تغییر دیدگاه غالب افراد جامعه بر قابل اتکابودن شبکه های مقیاس وسیع و «اینترنت جهانی» از نظر در دسترس بودن، پایداری، سرعت و تداوم ارتباطات شبکه‌یی، زمینه لازم برای پذیرش رایانش ابری را در بسیاری از کشورهای دنیا به وجود آورده است.

 

اغلب کشورهایی که در سطح کلان به رایانش ابری روی آورده اند در سطحی از توسعه زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار دارند که در پی بهره گیری مدیریت شده از رایانش ابری برای تحقق اهداف توسعه ای خودشانند.

 

در گزارش قبلی مرکز پژوهش ها رایانش ابری در کشورها و مناطق آمریکا، استرالیا، ترکیه، قطر، اتحادیه اروپا، آلمان، انگلیس و رژیم اشغالگر قدس به طور اجمال مورد بررسی قرار گرفتند اما در این گزارش سه کشور چین، کره جنوبی و انگلیس به طور ویژه بررسی می شوند.

 

کشور چین به این دلیل انتخاب شده که در ساختار اینترنتش (Chang,2011)نسخه پیشرفته شبکه ملی اطلاعات یا اینترنت ملی تحقق پیدا کرده است. در چین همانند ایران و بسیاری از کشورها، برنامه های توسعه پنج ساله متعددی اجرا شده و برنامه توسعه دوازدهم در این کشور در حال اجراست.

 

چین، رایانش ابری و اینترنت اشیا را در زمره صنایع راهبردی نوظهور طبقه بندی کرده است. این کشور در این زمینه نهادسازی داشته و برنامه های متعددی برای توسعه رایانش ابری در دست اجرا دارد.

 

کره جنوبی در راس بسیاری از شاخص های فناوری اطلاعات قرار دارد، همچنین برنامه شبکه ملی اطلاعات در این کشور نیز اجرا شده است؛ بنابراین برنامه ها، استراتژی ها، طرح ها و لوایح مرتبط با رایانش ابری کره جنوبی در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته اند.

 

انگلیس به این دلیل انتخاب شد که رده سوم دولت الکترونیکی دنیا را در اختیار دارد، این کشور در زمره کشورهایی قرار می گیرد که داعیه پیروی از اصول اقتصاد بازار و دخالت حداقلی دولت در تصدیگری امور را دارند و از این منظر می تواند نقطه مقابل کشور چین به شمار آید. همچنین برای بهره مندی از رایانش ابری تلاش کرده و به منظور استفاده از آن ذیل «استراتژی فناوری اطلاعات دولت» ، «استراتژی رایانش ابری دولت» را مدون ساخته و در این زمینه نهادسازی انجام داده است.

 

نکته مهم در مورد این گزارش، مطالعه سیاست ها و اقدامات سیاستی کشورهای منتخب در زمینه رایانش ابری است. دلایل ذکر شده موجب شدند این کشورها برای مطالعه انتخاب شوند، اما موفقیت سیاست های اتخاذی آنها باید در پایان دوره اجرای سیاستگذاری هایشان مورد داوری قرار بگیرد. یعنی کشورهای بررسی شده در این گزارش به عنوان نمونه های موفق در زمینه سیاستگذار رایانش ابری مورد بررسی قرار نمی گیرند، بلکه تنها اقدامات سیاستگذاری آنها مورد رصد قرار گرفته است. بنابراین هدف از مطالعه رایانش ابری در این کشورها دستیابی به دیدی اولیه در چگونگی پرداختن به رایانش ابری در برنامه ششم توسعه کشورمان و شناسایی خلاهای قانونی کشور در این زمینه است.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=26735
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه