سالم زندگی کنید؛

جایگزین‌های سالم‌تر برای نوشابه‌های گازدار

بسیاری از ما به دنبال راه‌های مختلفی برای حفظ سلامتی و شادابی‌مان هستیم. بنابراین بسیاری از مواقع سبد غذایی خود را به دقت بررسی می‌کنیم تا از سلامت بودن انتخاب‌های خود مطمئن شویم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، نوشابه‌های گازدار از جمله نوشیدنی‌هایی هستند که در دنیا طرفداران زیادی دارند و با وجود اینکه از طرف متخصصان تغذیه چندان برای سلامت بدن توصیه نمی‌شوند اما بخش مهمی از سبد خرید افراد در نقاط مختلف دنیا را تشکیل می‌دهند. در ایران نیز گفته می‌شود هر ایرانی به طور متوسط، سالیانه 42 لیتر نوشابه مصرف می‌کند.

ما ایرانی‌ها چه قدر نوشابه می‌خوریم؟

بسیاری از ما از نوشابه‌های گازدار استفاده می‌کنیم. بر اساس تحقیقی مردم جهان به طور متوسط سالیانه ۱۰ لیتر نوشابه مصرف می‌کنند. سرانه مصرف نوشابه در آمریکا تقریبا ۱۵ برابر سرانه مصرف جهانی است. این یعنی اینکه آمریکایی‌ها به طور متوسط ۱۵۰ لیتر نوشابه در سال مصرف می‌کنند. البته آن‌ها هم در سال‌های اخیر تصمیم‌ گرفته‌اند که این نوشیدنی را کم کنند و به طور متوسط سالیانه دو لیتر از مصرف نوشابه‌شان می‌کاهند.

ما ایرانی‌ها هرچند به اندازه آمریکایی‌ها نوشابه نمی‌خوریم اما تقریبا چهار برابر سرانه مصرف جهانی نوشابه مصرف می‌کنیم. ایرانی‌ها در هر سال حدود ۴۰ لیتر نوشابه مصرف می‌کنند.

مضرات مصرف نوشابه‌های گازدار

به طور کلی نمی‌توان انکار کرد که نوشیدنی‌های قندی و گازدار خیلی خوشمزه هستند. نوشیدن آن‌ها همراه با غذا نیز لذت آن را چند برابر افزایش می‌دهد. اما می‌توانیم گاهی به جای آن‌ها، نوشیدنی‌های سالم‌تری را در رژیم غذایی‌مان بگنجانیم.

گفته می‌شود این دست از نوشیدنی‌ها موجب چاقی، افزایش قند خون، دیابت، بیماری‌های کلیه، افزایش خطر ابتلا به آلزایمر، پوسیدگی دندان و کاهش سطح کلسیم و پوکی استخوان می‌شوند.

شکر زیاد موجود در این نوشیدنی‌‌ها باعث افزایش وزن و سطح قند خون می‌شود. و از این رو بر اساس تحقیقات این امر می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف، از دیابت و بیماری‌های کلیوی گرفته تا آلزایمر را افزایش دهد.

یکی دیگر از ترکیبات موجود در برخی از این نوشیدنی‌ها اسیدفسفریک است، ماده‌ای که مانع جذب کلسیم می‌شود.

نوشابه مضر است چون شکر زیادی دارد

دکتر زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت می‌گوید: «هر قوطی نوشابه گازدار، بین ۲۸ تا ۳۰ گرم شکر دارد؛ بنابراین چنانچه در روز فقط یک قوطی نوشابه گازدار مصرف شود، به تنهایی بیش از میزان توصیه شده بوده و اگر مواد قندی سایر خوراکی‌های روزانه نیز به الگوی غذایی مردم افزوده شود، فرد با اضافه دریافت قند روبرو خواهد بود.»

به طور کلی می‌توان گفت برای نوشابه‌های گازدار می‌شود جایگزین‌های سالم‌تری هم پیدا کرد. نوشیدنی‌های مالت این روزها در دسته همین جایگزین‌ها به شمار می‌روند که در ادامه به طور کامل به فواید نوشیدنی‌های مالت نیز خواهیم پرداخت.
 

1- آب

آب مایه حیات است. احتمالا به همین دلیل هم هست که تعجب نمی‌کنیم اگر آب محبوب‌ترین نوشیدنی جهان باشد. ما بدون آب زنده نمی‌مانیم. به همین جهت هم انسان‌ها، پیشرفته‌ترین سیستم‌های تهیه و توزیع آب را تدارک می‌بینند تا این نوشیدنی مهم را برای خود به دست بیاورند. آب همچنین پایه اصلی تقریبا همه نوشیدنی‌های دیگری است که ما می‌نوشیم.


2- چای

چای دومین نوشیدنی محبوب جهان است. چای را در هر گوشه‌ای از دنیا به شکلی دم می‌کنند. اما همه روش‌های دم‌آوری چای یک ویژگی مشترک دارند. این ویژگی مشترک این است که آب جوش را روی برگ‌های چای می‌ریزند تا اسانس و طعم چای وارد آب شود. محبوب‌ترین چای‌های جهان چای سیاه و چای سبز هستند.

 

3- قهوه

قهوه سومین نوشیدنی محبوب جهان است. دانه‌های قهوه از مزارع متعدد و مختلفی در سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند. هم‌اکنون در بیش از هفتاد کشور جهان قهوه کشت می‌شود. دانه‌های تازه از مزرعه رسیده رست می‌شوند تا آماده مصرف شوند. بسته به نوع نوشیدنی، دانه‌های قهوه در اندازه‌های متفاوت آسیاب می‌شوند و با قرار گرفتن در معرض آب سرد یا گرم به نوشیدنی قهوه تبدیل می‌شوند. نوشیدنی‌های فراوانی با قهوه درست می‌شود. نوشیدنی‌های قهوه بر اساس میزان غلظت، استفاده یا عدم استفاده از شیر در آن‌ها و همچنین افزودنی‌هایی که به نوشیدنی اضافه می‌شود نام‌های متعدد و متنوعی دارند. اسپرسو، کاپوچینو، لته، آیس‌کافی و … از مشهورترین نوشیدنی‌های برپایه قهوه هستند.

 

4- آب پرتقال

آب پرتقال چهارمین نوشیدنی محبوب جهان است. در میان آبمیوه‌های طبیعی آب پرتقال از همه محبوب‌تر است. این نوشیدنی سالم و خوش‌طعم در وعده صبحانه در بسیاری از جاهای جهان نوشیده می‌شود. آب پرتقال خواص زیادی دارد. منبع غنی ویتامین C  بودن یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی است که آب پرتقال به آن شناخته می‌شود.


انتهای پیام/

 

 

 

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=182786
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه