جزییات بررسی صلاحیت نعمتزاده از دیروز تا امروز
میهن صنعت : بررسی صلاحیت محمدرضا نعمتزاده، وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت که روز گذشته آغاز شده بود، صبح امروز در دستور کار نمایندگان قرار گرفت تا شاید این دستور کار، آغازی باشد برای روز شاید پایانی بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی در مجلس.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، روز گذشته کائیدی نماینده پلدختر و محمد حسین قربانی در مخالفت با نعمتزاده و شریعتی نماینده بهبهان و حسنپور نماینده سیرجان در موافقت با وی نطق کردند.
کائیدی: در تمام دنیا افرادی مثل نعمتزاده در اتاق فکر مینشینند
یک نماینده مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: آقای نعمتزاده برای حضور در اتاق فکر این وزارت مناسب است. در دنیا نیز افرادی مثل ایشان در اتاق فکر مینشینند چرا که وزارت صنعت، معدن و تجارت آزمایشگاه نیست که در آن بنشینند و کارشان را انجام دهند بلکه نیازمند کار اجرایی است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، علی کائیدی در مقدمهای که پیش از ورود به مخالفتش مطرح کرد، توضیح داد: با مدیریت مقام معظم رهبری حماسه سیاسی شکل گرفت ولی به دنبال آن باید حماسه اقتصادی شکل بگیرد چرا که حماسه اقتصادی تکمیل کننده حماسه سیاسی است. اگر نتوانیم مردم را امیدوار کنیم و حماسه اقتصادی را رقم بزنیم کارمان ابتر است.
وی ادامه داد: رهبری میفرمایند مجلس باید برای دولتها ریلگذاری کند. امیدوارم بتوانیم با این جلسات ریلی آنچنان محکم برای دولت تهیه کنیم که دشمنان به خصوص آمریکا مایوس شوند. در حال حاضر هزاران جوان بیکار ایرانی منتظر نتایج این جلسات هستند، هزاران دختر دم بخت منتظرند تا بتوانیم با تدبیر مردم را امیدوار کنیم.
این عضو کمیسیون بهداشت مجلس با انتقاد از الفاظی که برخی از نمایندگان برای مخالفت با وزرای پیشنهادی به کار میبرند، گفت: خیلی از دوستان گله دارند که چرا الفاظی به کار برده میشود که مناسب خانه ملت و عصاره ملت نیست. مثلا در مورد یک وزیر از این عبارت که باید به او سرم وصل کنیم استفاده میشود؛ اینها در ادبیات مجلسیان نیست.
کائیدی درباره وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: سی و چند سال از وزارت آقای نعمتزاده بر وزارت صنعت میگذرد و ایشان بعد از این وقفه طولانی میخواهد به این وزارتخانه برگردد. آقای نعمتزاده خدمات زیادی برای انقلاب انجام داده اما در دنیا چنین افرادی باید در اتاق فکر بنشینند؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت آزمایشگاه نیست که ایشان بتوانند در آن بنشینند و کارشنان را انجام دهند بلکه کار اجرایی دارد اما آیا آقای نعمتزاده این توان را دارد که کار اجرایی سنگین انجام دهد.
وی ادامه داد: من هیچ مساله سیاسی در مورد ایشان مطرح نمیکنم چرا که ایشان انسان درست و صالحی است اما باید در راس مشاورین وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد نه اینکه به عنوان وزیر انتخاب شود. این وزارتخانه حالا چهار وزارتخانه است و با وزارت صنعت سالهای 68 تا 76 فرق کرده بالاخص تجارت که مورد هجوم تحریمهاست.
این نماینده مجلس تصریح کرد: من برای آقای نعمتزاده احترام قائل هستم اما او در دهه هفتم عمرش قرار دارد و توان این کار را ندارد، باید در اتاق فکر باشد آیا ایشان توانایی دارد که مساله خودرو را حل کند. او در مصاحبههایش گفته که خودرو انحصاری نیست ولی عملا میبینیم که در انحصار دو غول خودروساز است. اگر خودرو در اختیار این دو غول بماند میبینید که باز هم افزایش قدرت پیدا میکند. شما باید نظراتتان را به صورت صریح اعلام کنید.
کائیدی تاکید کرد: در حال حاضر خودرو به یک کالای لوکس تبدیل شده و داشتن پراید برای مردم به آرزو تبدیل شده است.
وی خطاب به وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: شما در دوره هشت سالهای که در وزارت صنعت تصدی داشتید با دلارهای هفت، ده و 20 تومانی چه صنعتی در مناطق محروم ایجاد کردهاید. سیستان، کردستان، لرستان و چهارمحال بختیاری هنوز محروم هستند. شما باید قول دهید در این دوره هشت ساله مساله بیکاری در صنعت را حل کنید.
این عضو کمیسیون بهداشت مجلس ادامه داد: شما در دوره هشت ساله تصدیتان صنعت را در چند استان تجمیع کردید اما ما میخواهیم استانها محروم هم دارای صنعت باشند. از استانهای محروم میخواهم با آقای نعمتزاده میثاق ببندند که اگر رای آوردند به این استانها توجه ویژه داشته باشند. شما صنعت را در اصفهان و قزوین متمرکز کردید به طوری که این استانها زیر صنعت له شدند.
کائیدی در پایان ابراز امیدواری کرد که دولت تدبیر و امید با حمایت و ریلگذاری مجلس به سرمنزل مقصود که بهبود معیشت مردم است، برسد.
حسنپور: بهترینهای کشور برای تیم اقتصادی انتخاب شدهاند
نماینده مردم سیرجان در مجلس اظهار کرد: بهترینهای کشور برای تیم اقتصادی انتخاب شدهاند و روحانی ثابت کرد که به شعارهای انتخابیاش پایبند بوده است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شهباز حسنپور، نماینده مردم سیرجان به عنوان موافق وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، گفت: آقای روحانی با انتخاب همکاران شایسته ثابت کرد که به شعارهای انتخاباتیاش پایبند بوده است.
وی افزود: افرادی مانند طیبنیا، آخوندی، زنگنه، چیتچیان، ظریف، پورمحمدی، علوی از بهترینهای کابینه هستند و بهترینهای کشور برای تیم اقتصادی انتخاب شدهاند.
نماینده مردم سیرجان خاطرنشان کرد: امروز وزارت حساس صنعت نیاز به مدیری مجرب و آگاه دارد تا این کشتی را از گرداب نجات دهد.
حسنپور با بیان اینکه نعمتزاده پدر صنعت ایران نام گرفته است، گفت: امروز تنها کسی که باید چندین بار به وی احسنت گفت، آقای نعمتزاده است. اکثریت کسانی که سالها در کمیسیون صنایع و معادن مجلس حضور داشتند مانند سیدحسین هاشمی و رضا رحمانی همه اذعان دارند که وی مدیری کارآمد است.
وی در پایان یادآور شد: کشور ما از پتانسیلهای بسیاری به ویژه در صنعت معدن برخوردار است و مدیری موفق میتواند به این شاخصه توجه ویژهای داشته باشد.
شریعتی: نعمتزاده انشاء ننوشته، برنامه ارائه کرده است
نماینده مردم بهبهان در مجلس با اشاره به برنامههای وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، گفت: نعمتزاده انشاء ننوشته، برنامه ارائه کرده است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدباقر شریعتی که در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت سخن میگفت، گفت: از دولت یازدهم انتظار میرود که با کلید تدبیر روح تازهای در کالبد کشور دمیده شود تا مردم شاهد وزرایی در شان خود باشند.
وی با اشاره به سخنان روحانی در مراسم تنفیذ و تحلیف، گفت: سخنان وی نشانه علاقه دولت برای انجام امور و جلوگیری از اطاله وقت است و بهتر به نظر میرسد که سخنان رهبری در مراسم تنفیذ نقشه راه قرار داده شود.
نماینده مردم بهبهان در مجلس با بیان اینکه افراد معرفی شده برای کابینه افرادی کارآمد و کاردان هستند، اظهار کرد: به عنوان مثال وزیر پیشنهادی اقتصاد شرایط اقتصادی کشور را متحول میکند، وزیر نفت به تایید کارشناسان جزو بهترینهاست، وزیر اطلاعات فهم درستی از موقعیت جمهوری اسلامی ایران دارد و در واقع تمامی وزرا از بهترینها انتخاب شدهاند و یا حتی وزیر علوم که از سابقه انقلابی و درخشانی برخوردار است میتواند جایگاه دانشگاهها را متحول کند.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت بر اساس برنامههایی که ارائه داده از کارشناسی لازم برای انجام امور برخوردار است، گفت: آقای نعمتزاده در برنامههای خود کلیگویی نکرده، برنامهای دقیق ارائه کرده است، انشا ننوشته، برنامه ارائه کرده است و افقی که تبیین کرده در اختیار مجلس قرار داده شده که با این معیار میتوان به ارزیابی عملکرد او پرداخت.
شریعتی تصریح کرد: نعمتزاده با توجه به سوابقی که دارد فرصتآفرین بوده و وقتی وارد پروژهای میشود میتواند تمام کارها را تنظیم کند و حتی اگر تخلفی رخ دهد قطعا برخورد میکند.
وی افزود: وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، صنایع پتروشیمی را به کشور ارمغان آورده است و میتوان او را قدرتمندترین وزیر کابینه نامید، او با برنامههایی که دارد نشان داده چسبیده به صنعت نیست از جنس صنعت است.
نماینده مردم بهبهان در مجلس ادامه داد: نعمتزاده مدیری است که آسیبشناسی تولید را میشناسد و با گفتوگوهای بینبخشی که با سایر وزرای مرتبط با صنعت میتواند انجام دهد قادر خواهد بود چرخهای صنعت، معدن و بازرگانی را سرعت فزآیندهای بخشد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با رای مثبت نمایندگان به نعمتزاده، زمینه برای سپردن سکان صنعت، معدن و تجارت به فردی کارآزموده و کارکشته فراهم شود.
شریعتی همچنین تاکید کرد: ضروری است که از نگاههای سیاسی پرهیز شود تا هزینههای کشور کاهش یابد.
قربانی: ای کاش در جای بهتری از نعمتزاده استفاده میشد
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: با شناختی که از آقای نعمتزاده دارم ایشان از سرمایههای نظام است اما ای کاش آقای روحانی باتوجه به شرایط ایشان در جای مناسبتری از وجودشان بهره میبرد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمد حسین قربانی خاطر نشان کرد: صحبت من به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت مخالفت با کلیات برنامههای آقای روحانی نیست بلکه من موافق کلیات برنامههای ایشان هستم.
وی ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت تحت تاثیر عوامل مختلف در محیطی با شرایط مختلف و گوناگون فعالیت میکند که در برنامهریزیهای خود چهار مولفه روندها، رویدادها، تصویرها و اقدامات را مورد توجه قرار دهد. این موارد معمولا در غالب چشماندازها مطرح میشوند بعلاوه آرمانگرایی هم باید در کنار واقعگرایی باشد که در برنامه پیشنهادی آقای نعمتزاده اینطور نیست.
این نماینده مخالف وزیر پیشنهاد صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: شرایط احراز چنین پستی شایستگیها و مولفههای گوناگونی میطلبد که تواناییهای فکری، عملی، جسمی و فیزیکی از جمله آنهاست. این یک حرف نیست بلکه چکیده یک تحقیق و پژوهش است که در مرکز پژوهشهای مجلس موجود است. من به خاطر روحیه لطیف و جذاب آقای نعمتزاده ایشان را دوست دارم اما آیا ایشان از نظر جسمی و فیزیکی توانایی انجام این کار را دارند؟
قربانی نگاهی نیز به برنامههای نعمتزاده داشت و گفت: 50 درصد سرمایهگذاری کاهش پیدا کرده اما در برنامه ایشان نیامده که چگونه میخواهند به ظرفیت اولیه برسند یا در قانون هدفمندی یارانههای چگونه سهم تولید را میپردازند.
وی خطاب به نعمتزاده هم گفت: در برنامه اول و دوم توسعه با دلارهای هفت تومانی صنعت را فقط در چند استان توزیع کردید و عدالت را رعایت نکردید خصوصا در استانهای شمالی که گفتید به محیط زیست لطمه وارد میشود و با این بهانه ما را از صنعت محروم کردید در صورتی که میشد بدون لطمه زدن به محیط زیست در کنار گردشگری و کشاورزی صنایع پاک هم داشته باشید.
نماینده آستانه تاکید کرد: این اقدام ظلم بزرگی است و امروز استانهای شمالی پایینترین نرخ بهرهوری را دارند و با وجود سرسبزی بیشتری فقر و بدبختی را دارند که در کفنی سبز پیچیده شده. این مناطق توجه ویژه دولت آقای روحانی را میطلبد. آیا با وزارت شما این هژمونی تکرار خواهد شد؟
قربانی اشارهای هم به صنعت خودرو داشت و خطاب به نعمتزاده گفت: شما گفتید خودروسازی انحصاری نیست این حرف شما یعنی خودروسازی رقابتی است اما آیا واقعا اینطور است؟ همه مردم میدانند صنعت خودروسازی در ایران در اختیار دو شرکت خاص است. آیا شما میدانید بیشترین آلودگی تهران به خاطر همین خودروهای فاقد استاندارد است. آیا میدانید 30 درصد خطر سقط جنین بخاطر این آلودگی افزایش پیدا کرده و در مناطقی از تهران که آلودهتر است این مقدار دو برابر شده؟
وی ادامه داد: آیا میدانید 35 درصد از کودکان تهرانی مبتلا به آسم هستند و آیا میدانید مهمترین عامل سرطان ریه همین خودروهای فاقد استاندارد است؟ شما برای حل مشکل خودرو و استاندارد کردن آن چه تمهیدی اندیشیدهاید؟ شما تولید خودروی ملی را عوام فریبی نامیدید اما آیا تولید خودروی سمند عوام فریبی بود.
این نماینده مخالف وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به برنامه نعمتزاده خاطر نشان کرد: شما در تجارت هیچ برنامهای ندارید و به نظر میرسد در این حوزه اشراف نداشته باشید من نگرانم اطرافیان شما با واردات بیرویه برنج در فصل درو کشاورزان زحمتکش را به خاک سیاه بکشاند. شیوه شما در تنظیم بازار چیست؟
قربانی درباره ارز مرجع هم این پرسش را مطرح کرد که آیا وزارت تحت امر شما کالاهای لوکس را به کالاهای اساسی از جمله جارو ترجیح میدهد و توضیح داد:عدهای به طرق مختلف ارز کشور را به نفع خود و با ورود کالاهای لوکس هدر میدهند.
تمیمی: آیا نعمتزاده توانایی اداره وزارتخانه عریض صنعت را دارد؟
یک نماینده اصولگرای مجلس، سن بالای نعمتزاده را به عنوان یکی از دلایل مخالفت خود با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت عنوان و اظهار کرد که آیا نعمتزاده توانایی اداره این وزارتخانه عریض و طویل را دارد؟
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، عبدالله تمیمی به عنوان دومین مخالف وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت که وقت خود را با عطاالله حکیمی نماینده رودبار تقسیم کرده بود، گفت: بعضی از وزرایی که به ملجس برای اخذ رای اعتماد معرفی شدند وزرای خیلی ایدهعالی نیستند البته از نمره 20 آنها نمره 18 را میتوانند بگیرند.
وی با تاکید براینکه مخالف برنامههای نعمتزاده وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت است، گفت: بنده مخالف شخصیت آقای نعمتزاده نیستم چون شخصیت ایشان قابل احترام است، در مورد مقوله مخالفت با وزرا دو مساله مطرح است یکی شخصیت و دیگری مسوولیتی که قرار است وزرا آن را به عهده بگیرند.
وی با طرح این پرسش که آیا نعمتزاده توانایی هدایت وزارتخانهای عریض و طویل را دارد، گفت: سن آقای نعمتزاده نزدیک به 70 سال است که با وجود داشتن کولهباری از تجربه سوال این است که آیا میتواند وقت لازم را برای وزارت صنعت، معدن و تجارت صرف کند.
تمیمی افزود: برای گرداندن این وزارتخانه عریض باید معادل دو وزیر توانایی جسمی وجود داشته باشد اما آیا ایشان این توانایی را در خود حس میکند.
نماینده مردم شادگان تصریح کرد: از دوران مسوولیت اجرایی ایشان در وزارتخانه حدود 15 سال میگذرد که آن موقع دو وزارت صنایع و بازرگانی با یکدیگر ادغام نشده بودند حال در شرایط کنونی آیا آقای نعمتزاده توانایی این کار را دارد؟
وی با اشاره به عملکرد نعمتزاده در وزارت سابق صنایع گفت: ایشان در این دوران تنها در برخی زمینههای همچون صنعت خودروسازی عملکرد قابل توجهی داشته است البته آن زمان نیز پیکان تحویل گرفته و پیکان را تحویل دادند.
تمیمی با بیان اینکه نعمتزاده برنامهای در دو حوزه صنعت و معدن ارایه نکرده است گفت: چرا ایشان به این دو حوزه ورود پیدا نکرده است.
وی با اشاره به مشکلات بخش معدن با طرح این پرسش که آیا هنوز قرار است رییس سازمان زمین شناسی با سابقه 17 سال همچنان رییس باقی بماند گفت: آقای نعمتزاده قرار است چگونه از بخش خصوصی در مورد بهرهبرداری از معادن ورود پیدا کند و اصلا چه برنامه نظارتی بر فعالیت بخش خصوصی دارد و میخواهد با رانتخواری چه کند؟
حکیمی: نعمتزاده توانایی اداره وزارت صنعت، معدن و تجارت را ندارد
یک عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس گفت که چطور نعمتزاده میتواند با کهولت سن و داشتن مشغله در بخش خصوصی بزرگترین و مهمترین وزارتخانه کشور را مدیریت کند؟
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عطاءالله حکیمی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی صنعت، معدن، تجارت که وقت خود را با تمیمی مخالف دیگر وزیر پیشنهادی تقسیم کرده بود، با بیان اینکه تخلفاتی در این حوزه در زمان مدیرعاملی نعمتزاده در پتروشیمی انجام شده است، گفت: حدود 14 مورد وام غیرقابل توجیه و خارج از عرف سازمان به افراد، اشخاص و شرکتهای خاص به صورت صوری پرداخت شده است که نمونه آن شرکت ماسه و صنعت نوین که در سال 84 مبلغ 7 میلیارد ریال وام گرفتند.
حکیمی افزود: شرکتی دیگر با دو پرونده در سال 84 یک میلیارد و 680 میلیون ریال و مورد دیگر در سال 85، 100 میلیون ریال وام گرفتند.
همچنین شرکت گرانول مروارید یزد در سال 84 مبلغ 977 میلیون و 500 هزار ریال و شرکت صنایع بازیافت مشهد دو میلیارد ریال وام گرفتند.
این نماینده اصولگرای مجلس توضیح داد: پرونده این شرکتها بعد از ریاست جمهوری دکتر احمدینژاد مورد پیگیری قرار گرفت و حکم برای هر چهارده مورد برای دادگاه صادر شده اما آثاری از صاحبان این شرکتها معلوم نشد.
وی افزود: در سال 77 دولت وقت حکم میدهد که منطقه ویژه اقتصادی عسلویه شکل بگیرد، پنج ماه بعد از آنکه اقدامات دولت شروع میشود، یک فردی از نزدیکان آقایان اقدام به تبانی با مسوولان وقت میکنند و از منابع طبیعی، زمینها را تحت عنوان ایجاد سنگشکن اجاره سه ساله میکنند که البته یک ریال هم پرداخت نکرده است.
وی افزود: به دستور آقای نعمتزاده، دوستان کملطفی میکنند و با ایشان صورتجلسهای غیرقانونی امضا میکنند و برای آن فرد حقی ایجاد میکنند، البته بعد از استقرار دولت آقای احمدینژاد موضوع بعد از مدتها پیگیری شده که خوشبختانه بعد از طرح در دادگاه، فرد مورد نظر محکوم میشود، البته در این فاصله چون پتروشیمی غرب تقریبا آماده بوده، خط لوله اتیلن غرب به دلیل ادعای همین فرد اجرا نشده و میلیاردها تومان به بیتالمال ضرر وارد شده است.
نماینده مردم رودبار درخصوص عقد قراردادهای گران قیمت با شرکتهای خارجی در دوران نعمتزاده گفت: نمونه آن قرارداد احداث پتروشیمی کابیان با خارجیها است که خوشبختانه در دولت نهم نقد میشود، البته مبلغ قرارداد با این شرکت خارجی 860 میلیون یورو بوده که در دولت آقای احمدینژاد با مبلغ 530 میلیون یورو انجام شده است، یعنی 330 میلیون یورو صرفهجویی شده که حدود یک میلیون یورو صرفهجویی شده است که باید آقای نعمتزاده پاسخگو باشد.
این نماینده اصولگرای مجلس در ادامه اظهار کرد: در دوران آقای نعمتزاده هرگونه قرارداد منعقد شده با خارجیها برای واردات با مبالغ سنگین بوده و در مقابل قراردادها برای صادرات با مبالغ بسیار پایین بوده که چند مورد مشترک با صنعت نفت بوده است.
وی واگذاری واحدهای پتروشیمی به شرکتهای خصوصی به روش غیراصولی و غیرکارشناسی و تنها با ملاحظات شخصی همچون واحد ام.ای.تی پتروشیمی جم و واحد تولید تیتی پتروشیمی جم و واحد تولیدی دیگر در پتروشیمی امیرکبیر را به عنوان نمونههایی از واحدهای تولیدی برشمرد که سالها بلاتکلیف مانده است که ضررهایی را به بیتالمال متوجه کرده است.
حکیمی در ادامه اظهار کرد: برخی از واحدهای تولیدی پتروشیمی بدون گرفتن مجوز خوراک و عدم تعیین مجوز خوراک احداث شده است که از جمله آن تفکیک مایعات سوم پتروشیمی بندر امام است که برای آن بیش از 800 میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است، در این بین خوراک را به فردی دادهاند در حالی که واحدی در این بند به دلیل داشتن خوراک سالها متوقف شده و میلیاردها دلار خسارت به بیتالمال وارد شده است.
نماینده مردم رودبار با بیان اینکه پتروشیمی خارک نشاندهنده سوءمدیریت نعمتزاده است، گفت: در حالی که تجهیزات پتروشیمی خارک خریداری و نصب شده بود، هنوز واحد بالادستی خوراک را آماده نکرده بود که از این جهت میلیاردها دلار خسارت به کشور وارد شده است، ضمن اینکه اگر فولاد و جایی دیگری هزینه میشد، میتوانست میلیاردها دلار سودآوری برای کشور داشته باشد.
وی با بیان اینکه نعمتزاده شرکت گستردهای در فعالیتهای اقتصادی بخش خصوصی دارد، گفت: شرکتهای توانپردازش باتری، توسعه تجارت نعمت، کیمیا صنایع دالاهو و پترو تجارت هرمزگان از جمله شرکتهای تحت مالکیت ایشان و خانوادهشان هستند که البته هیچ اشکالی هم ندارد.
وی افزود: از طرف دیگر ایشان در برخی شرکتهای بخش خصوصی فعال در حوزه پتروشیمی سهامدار هستند که نمونه آن شرکت توسعه صنعتی لاوان و دو طرح متانول در عسلویه و چند پروژه دیگر است که باز هم هیچ ایرادی ندارد ولی تعجبم این است که آقای نعمتزاده با این کهلوت سنی که 70 سال سن دارند و با داشتن این حجم مشغله کاری، چطور میخواهد عریضترین وزارتخانه کشور را مدیریت کند؟
این نماینده اصولگرای مجلس همچنین اظهار کرد: شخص دیگری که مدیریت بازرگانی پتروشیمی را به عهده داشته و منصوب شده آقای نعمتزاده است در جریان اختلاف ارز میلیاردها دلار از محل اختلاف ارز مرجع با ارز آزاد سود کسب کرده و اقدام به وارد کردن ماشینآلات طرح توسعه صنعتی لاوان کرده که این پرونده اکنون در دادگاه در دست بررسی است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات مورد نقد اقای نعمتزاده خرید پتروشیمی زیانده در خارج کشور بدون بررسی کارشناسی است که نمونه آن پتروشیمی آلیا در کشور فیلیپین است که با وساطت فردی که کابارهدار بوده، از شرکتی خریداری شده و در زمان خرید زیانده بوده است، سالهاست که بلاتکلیف بوده و الان حدود 200 میلیون دلار نیز زیان انباشته دارد.
این نماینده اصولگرای مجلس گفت: فردی با این کهولت سن، بیماری و این مشغله در بخش خصوصی چطور میتواند بزرگترین و مهمترین وزارتخانهای را که بخش اشتغال، سرمایهگذاری صادرات و تجارت را برعهده دارد، انجام دهد.
حکیمی در پایان از نمایندگان درخواست کرد که با دقت و بررسی بیشتری به آقای نعمتزاده رای ندهند.
به گزارش ایسنا، ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی صنعت و دفاعیات نعمتزاده از برنامههایش بدلیل اتمام وقت مجلس به جلسه امروز(پنجشنبه)، موکول شد.
آنچه در جلسه صبح امروز گذشت:
حسینی: نعمتزاده چهره شاخص انقلاب است/ به لودر نیاز نداریم لیدر میخواهیم
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی بازگرداندن اعتماد عمومی به مسوولین اجرایی کشور را از اولویتها دانست و گفت: اکنون زمان آزمون یادگیری نیست زیرا ما در حرکتیم و خطایی هرچند کوچک تاوان سنگینی به اعتماد عمومی تحمیل میکند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سید شریف حسینی که در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی سخن میگفت اظهار کرد: من امروز به عنوان مدافع و موافق آقای نعمتزاده به نمایندگی از ریاست و اکثریت کمیسیون صنایع صحبت میکنم از مخالفین متعجبم صحبتهایی که شد نه برای آقای نعمتزاده که برای برخی دستگاههای نظام مشکل ایجاد میکند. چطور است که دستگاه قضایی نمیتواند آقای نعمتزاده را با این همه پرونده احضار کند و دستگاه امنیتی او را برای وزارت تایید میکند. این صحبتها را از پشت این تریبون مقدس نداشته باشید.
وی افزود: آقای نجابت معاون و مشاور دولتهای نهم و دهم تمام صحبتهای مخالف را رد و تکذیب میکند. در بحث ارتباط سرمایهدار کویتی با آقای نعمتزاده ایشان میگوید یکی از افتخارات مهندس نعمتزاده مقاومت در برابر زیادهخواهی این شخص بود. چرا برای مخالفت با یک شخص سفسطه میکنید این صحبتها دشمن شادمان میکند و اطلاعاتی که دشمن ندارد را به دست دشمن میدهید.
این عضو هیات رییسه مجلس همچنین گفت: مردم امید دارند از گل تدبیر رایحه امید به مشام برسد که همانا تدبیر و امید چون صبر و ظفر در کنار هم است. دولتمردان آقای روحانی هم بر این باورند که گامهایشان را پس از رای اعتماد مجلس در جاده فردا و امید به آیندهای بهتر، ولایتمدارتر، اقتصادی شکوفاتر،فرهنگی قویتر،سیاستی حکیمانهتر، مدیریتی عادلانهتر، توسعهای فراگیرتر بردارند و کمر همتی محکمتر خواهند بست تا حماسه اقتصادی را محقق کنند.
سید شریف حسینی در ادامه با تاکید بر اهمیت بازگرداندن اعتماد عمومی به مسوولین اجرایی کشور اظهار کرد: بازگرداندن آرامش به فضای اقتصادی ، فرهنگی و سیاسی کشور از اولویتهاست چرا که آشفتگی این فضا به نفع سودجویانی است که از این شرایط به نفع خود بهره میبرند در این میان صنعت، معدن و تجارت به عنوان ستونهای اصلی هر اقتصادی از جایگاه ویژه برخوردار است.
این عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی مدیریت و برنامه را دو عنصر مهم برای نیل به اهداف دانست و تاکید کرد: هیچ مدیریتی بدون برنامه موفق نیست و هیچ برنامهای بدون داشتن یک وزیر توانمند وقوی ما را به هدفمان نمیرساند. آقای نعمتزاد با کارنامهای درخشان در حوزههای مختلف از سازمان برنامه و بودجه گرفته تا توانیر و صنایع دفاع و وزارت کار و صنایع، شرکت پتروشیمی و پخش و پالایش نشان داده بهترین گزینه برای بازسازی ساختار آسیبدیده نظام صنعتی و تجاری کشور است.
وی نعمتزاده را از چهرههای شاخص انقلاب توصیف کرد و گفت: همانطور که همکار دیگرم گفت آقای نعمتزاده برند صنعت ایران است.
نماینده مردم اهواز در مجلس با بیان اینکه نقد مخالفین باید نقد برنامه و شاخصها باشد، تاکید کرد: امروز زمان تجربه اندوزی و آزمون یادگیری و شعار نیست ما در حال حرکتیم و خطایی هرچند کوچک در تصمیمگیریها تاوان سنگینی را بر اعتماد مردم تحمیل میکند. ما امروز به وزیرانی با برنامه و کارآمد و توانمند نیاز داریم. دیگر نیاز به لودر نداریم بلکه لیدر میخواهیم.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: به عنوان نماینده مردم خوزستان مراتب گلایه خود را به دلیل عدم استفاده از نیروهای توانمند خوزستانی در کابینه تدبیرو امید اعلام میکنم و از وزیر پیشنهادی دفاع هم در تعجبم که چگونه در نام بردن از اقوام ایرانی نام مردم عرب خوزستانی را که 12 هزار شهید دادهاند، از قلم انداختند.
انصاری: نعمتزاده بین صنعتکاران و فعالان بخش تجاری مقبولیت دارد
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تحریمهای خارجی علیه کشورمان گفت که این وضعیت مجال هر نوع سعی و خطا را گرفته و این ایجاب میکند که افرادی توانمند و جواب پس داده با حضور در کابینه در جهت کاهش آثار تخریبی تحریمها قدم بردارند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمد سعید انصاری که در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، در جلسه علنی صبح امروز(پنجشنبه) سخن میگفت، اظهار کرد: من برای اولین بار در طول دوره کاریام در مجلس از دوره سوم، در دفاع از دولت آقای روحانی و همه وزرا بدون استثنا اما شرعا، عقلا و عرفا برای آقای نعمتزاده شهادت میدهم.
وی افزود: بر خود واجب دانستم از دولتی حمایت کنم که ریاست آن شخصی مدیر، مدبر و شجاع است کسی که هشت سال افتخار همکاری با او را داشتم و معتقدم این دولت یکی از بهترین دولتهای طول عمر جمهوری اسلامی است و من برای اولین بار برای حمایت از دولتی برخاستم که اکثریت آقایان را میشناسم تعهد، توانایی و تقید آنان را مورد تحسین میدانم.
انصاری در ادامه یادآور شد: بعضیها خودشان را به آقا منتسب نکنند. آیا آقا منحصر به تعداد معدودی است؟ آقایان لطفا خود را به آقا منتسب نکنند زیر آقا از آن همه است ولاغیر. حماسه سیاسی 9 دی به فرمان آقا رخ داد و آقای روحانی یکی از نیروهای ولایی و از طرفداران آقا است.
نماینده مردم آبادان در مجلس همچنین با اشاره به اظهارات مخالفان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در مورد سن نعمتزاده، اظهار کرد: این بحثهای جانبی که بعضی همکاران مطرح کردند اشتباه و اهانت است و از هر دوطرف میخواهم این حرفها اثرات سویی بر آنها نگذارد، مسائل حاشیهای را مطرح نکنند و به کل کابینه رای اعتماد بدهند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: افتخار دارم که از دوران ریاست جمهوری مقام معظم رهبری تا دولتهای آقایان هاشمی، خاتمی و احمدینژاد و اکنون دولت آقای روحانی در مجلس نماینده بودم و اکنون هم شهادتم برای رضای خداست.
انصاری با بیان اینکه شناخت برخی نمایندگان از وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت ناشی از فشارهای سیاسی داخلی و بیرون مجلس است، تصریح کرد: برخی راجع به وضع پتروشیمی صحبت کردند. پدر پتروشیمی ایران آقای نعمتزاده است و بنای پتروشیمی و افزایش خدمات آن در شهرستانها و استانهای مختلف از اوست.
وی با اشاره به نامگذاری سال جاری به نام حماسه سیاسی و اقتصادی گفت: حماسه سیاسی با حضور پرشور مردم پای صندوقهای رای تحقق یافت و اکنون نوبت مسوولان نظام است که با انسجام خود در شکلگیری حماسه اقتصادی اهتمام ورزند.
وی با تاکید بر اهمیت نقش صنعت، معدن و تجارت در تولید ناخالص ملی، تعیین جایگاه بینالمللی صادرات و ایجاد اشتغال اظهار کرد: در جامعه جوان ما که آفات مخلتفی از جمله اعتیاد و فساد ناشی از عدم تمکن مالی جوانان برای ازدواج جامعه را تهدید میکند،ایجاد اشتغال پایدار در کنار حفظ اشتغال موجود به عنوان یک راه حل و درمان مطرح است.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: در شرایطی هستیم که تحریمهای ناجوانمردانه و تدبیر ناکافی به گونهای باعث آسیب جدی به تولید و اشتغال شده که مجال هرگونه سعی و خطا و اصلاح زمان را گرفته و این امر ایجاب میکند که در انتخاب فرد شایسته برای این وزارتخانه مهم دقت شود. در حال حاضر ضروری است با به کار گیری یک فرد جوابپسداده ،توانمند، مومن و متعهد در صدر این وزراتخانه آثار تخریبی تحریمهای خارجی کاسته شود نه اینکه با به کارگیری شخصی که تجربه کافی ندارد باعث تشدید فشارهای خارجی به ویژه تحریمها شویم.
انصاری در ادامه تاکید کرد: مرور ویژگی فردی آقای نعمتزاده که شخصی مجرب، کارآمد، متخصص، قاطع، سهیم و مسلط به امور صنعت، معدن و تجارت است در کنار سوابق درخشانش در مسوولیتهایی نظیر کار و امور اجتماعی، وزارت صنایع و همچنین مدیریتهای ارشد او در صنایع دفاعی، پتروشیمی و نفت در راستای اصل شایستهسالاری که از شعارهای اصلی رییس جمهور بوده است و این موجب میشود که با قاطعیت بگوییم آقای نعمتزاده بهترین و شایسته ترین فرد برای تصدی وزارت است.
نماینده مردم آبادان در مجلس در ادامه یادآور شد: حتما همکاران ما خدمات شایسته آقای نعمتزاده در بخشهای مختلف صنعت نفت، صنایع دفاع و پتروشیمی را به خاطر دارند از نکاتی که نباید از نظر دور داشت این است که امور یک وزارتخانه صرفا با حضور یک شخص به سرانجام نمیرسد و حتما علاوه بر اینکه نیاز به وجود یک تیم همراه قوی است باید وزیر مربوطه از سوی بدنه این بخش یعنی صنعتگران، معدنکاران و فعالان بخش تجاری از مقبولیت لازم برخوردار باشد. همانطور که شاهد استقبال پرشور بخشهای صنعت، معدن و تجارت کشور برای تصدی وزارت صنعت توسط آقای نعمتزاده بودهایم.
انصاری با اشاره به برنامه ارایه شده از سوی نعمتزاده به مجلس گفت: برنامه ارایه شده از سوی ایشان و پاسخگویی آقای نعمتزاده به سوالات نمایندگان علاوه بر تسلط کامل ایشان به این بخش بیانگر داشتن تیمی قوی، متخصص و مجرب است ضمن اینکه این برنامه ویژگیهای منحصر به فردی دارد و یکی از آنها تعریف اهداف کمی و کیفی است.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: امروز روز انسجام و تدبیر داخلی برای مقابله با فشارهای بینالمللی و تحریمهاست لذا با رای قاطع به آقای نعمتزاده و همه کابینه افراد شایسته و اصلح را به کابینه بفرستیم تا شاهد خدمات صادقانه آنها به مردم باشیم.
نعمتزاده: حاضرم در زمینه کارهای یدی با مخالفان مسابقه دهم
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت ضمن تشریح برخی از برنامههای خود به منظور توجه ویژه به این حوزه گفت: برخی از دوستان اظهاراتی درباره توانایی بنده برای راهبری صنعت، معدن مطرح کردند به آنها میگویم قرار نیست کارهای یدی انجام دهم اما در این زمینه حاضرم با مخالفان مسابقه دهم.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمدرضا نعمتزاده وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت که در دفاع از خود در مجلس صحبت میکرد، گفت: بخش عظیمی از اقتصاد کشور به صنعت وابسته است لذا باید سعی کنیم مشکلات این بخش را شناسایی کرده و نسبت به حل آنها اقدام کنیم.
وی افزود: برخی از مخالفان راجع به سن یا ناتوانی بنده مطالبی گفتند. حتی دیروز یکی از من میپرسید شما چند بار سکته قلبی کردهاید و من گفتم چنین چیزی را سراغ ندارم؛ اگر بود شفاف مطرح میکردم خدا به همه شما سلامتی دهد ولی آنچه در مورد بنده بوده کملطفی بوده است.
نعمتزاده خاطر نشان کرد: باید بگویم بنده در 33 سالگی بنا به انتخاب شورای انقلاب وقت به عنوان وزیر کار و امور اجتماعی منصوب شدم و حکم خود را از امام راحل دریافت کردم از آن موقع تاکنون 35 سال میگذرد. سن همه زیاد شده سن من هم زیاد شده اما خوشبختانه تجاربی آموختیم که دانشمان را افزوده است.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تواناییاش در حل مشکلات صنعت، معدن و تجارت با توجه به تجاربی که دارد، گفت: قرار نیست کارهای یدی انجام دهیم اما در این زمینه حاضریم با مخالفان مسابقه دهیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه معاونت مجلس تمامی برنامههای بنده را منطبق با برنامه پنجم توسعه و اسناد بالادستی تشخیص داده است.
نعمتزاده تصریح کرد: برخی از مخالفین مطرح کردند که من برای حل مسائل نساجی، خودرو یا فلان نوع معدن چه برنامهای دارم. باید بگویم که اگر میخواستم در این زمینه راهکارهای لازم را ارایه دهم میبایست حداقل 200 صفحه برنامه تهیه میکردم که 100 صفحه آن را تهیه کردهام خیلی زیاد شد و بنا به توصیه مسوولین و آقای نهاوندیان که گفتند حداقل 20 صفحه بیشتر نشود برنامه خود را به مجلس تقدیم کردم.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: شاید برنامهای که ارایه کردهام تنها برنامهای باشد که اهداف و برنامه کمی در آن ذکر شده است. کمی به لحاظ برنامههای ریز صنعت. علیرغم مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد سعی خواهیم کرد بر اساس برنامهها آنها را دنبال کرده و خود را موظف بدانیم در شاخه صنعت و معدن به آنها عمل کنیم.
نعمتزاده در ادامه به برخی از برنامههای خود اشاره کرد و افزود: چارهاندیشی برای فعال کردن صنعت و معدن کشور از مهمترین اهدافی است که باید در مورد مسائل مالی، ارزی و مدیریتی آن چارهاندیشی شود. همچنین تامین کالاهای اساسی و نهادههای دامی کشور از دیگر موضوعاتی است که در جلسهای که حدودا 10 روز پیش با دکتر جهانگردی و مسوولین قبل و حال داشتیم به این جمعبندی رسیدیم که تا آخر سال تغییری در قیمت محصولات نهایی و واسطهای داده نشود.
وی همکاری با اصناف، توجه به صنایع معدنی کشور، رفع کلیه قوانین و مقررات دست و پاگیر برای سرمایهگذاری، توجه به تحقیق و توسعه در بخش صنعت، معدن و تجارت، توجه به صنایع دستی بویژه فرش دستباف، حمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی، اشاعه اخلاق حرفهای که موجب مغفول شدن اعتماد مردم و جامعه شده است را از دیگر برنامههای خود عنوان کرد.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت همچنین تاکید کرد: تلاش میشود با همکاری سایر وزارتخانههای مسوول در جهت کاهش تحریمها اقداماتی انجام شود گرچه ما دستگاه مسوول نیستیم اما به نوبه خود همکاری میکنیم.
نعمتزاده افزود: برخی از دوستان رفتند برنامههای ما را در زمانهای گذشته درآوردند که در آن زمان سیاستی برای توسعه صنعت و بازیافت کشور در نظر گرفته شده بود که باید این سیاست مجددا پیگیری شود.
وی در پایان به عدم تکافوی سرمایهگذاری در استانهای محروم اشاره کرد و گفت: در آن زمان که ما مسوولیت داشتیم ده استان محروم وجود داشت اما اکنون خوشحالیم که میگویند به هشت استان رسیده است. بنابراین باید مزایایی از جهت معافیت مالی و تحصیلات ارزانقیمت به مناطق محروم اختصاص داده شود.