میهن صنعت :

حذف مونتاژکاری نیازمند حمایت و برنامه اجرایی زمانبندی شده

میهن صنعت : وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت اخیرا اظهار داشتند: با توجه به توان بالای مهندسان داخلی در طراحی انواع خودرو و قطعات در کشور، باید واژه مونتاژکاری را از فرهنگ خودرو برای همیشه حذف کنیم. در این خصوص ذکر چند نکته قابل توجه است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت اخیرا اظهار داشتند: با توجه به توان بالای مهندسان داخلی در طراحی انواع خودرو و قطعات در کشور، باید واژه مونتاژکاری را از فرهنگ خودرو برای همیشه حذف کنیم. در این خصوص ذکر چند نکته قابل توجه است.

صنعت خودرو ایران طی دهه های اخیر از گردنه های صعب العبوری گذشته است. امروز دیگر دغدغه این صنعت، میزان تولید و تنوع محصول نیست بلکه جدی ترین دغدغه این صنعت، تولید خودروی قابل رقابت در بازارهای جهانی است. رفع این چالش نیز مستلزم انتخاب راهبردی استراتژیک و همه جانبه برای رشد و شکوفایی این صنعت است. در واقع  تشویق خودروسازان داخلی به  حذف مونتاژکاری  بدون اتخاذ یک راهبرد همه جانبه حمایتی و البته زمانبندی شده، بی نتیجه خواهد بود.

صنعت خودرو یکی از عظیم ترین زنجیره های ارزش اشتغال زا را در میان صنایع تشکیل میدهد.این صنعت  به دلیل ارتباط با بخشهاي مختلف به لوکوموتیو صنایع مشهور است. در ساخت خودرو مجموعه ای از تکنولوژی های فلزی، پلاستیک، چوب، پارچه، الکترونیک و … دخالت دارند. با وجود نیروی کار ، زیر ساخت های کافی و در اختیار داشتن بازارهای گسترده داخل و خارج از جمله مزیت های تولید خودرو در ایران به شمار می رود. لذا اینکه گفته میشود تولید خودرو در ایران توجیه اقتصادی ندارد، ادعایی غیر علمی و هدف دار است که از زبان عده ایی که نانشان در واردات خودرو است ابراز می شود.

بررسی های انجام شده بر روی کشورهای پیشرو در صنعت خودرو نشان میدهد اجرای سیاست تعامل و مشارکت با خودروسازان برتر جهانی با هدف جذب دانش فني و انتقال تکنولوژی وحمایت های همه جانبه ملی از صنعت داخلی ، در رشد و شکوفایی صنعت خودروی آنها نقش داشته است.

به نظر میرسد بهترین رویکرد برای تحقق اين خواسته در شرايط تحريم تکیه بر توان داخلی و حرکت سریع به سمت طراحی جديد پلت فرم های داخلی و توسعه محصول با برند ملی از طریق حمایت های مستمر داخلی است. خوشبختانه با توجه به رویکرد دولت تدبیر و امید در مدتی که از شروع به کار دولت جدید گذشته امید و انگیزه خودروسازان را افزایش داده است. به طوری که اخباری که از خودروسازان بزرگ کشور شنیده میشود از تلاش و برنامه ریزی جدی شركت سایپا و ایران خودرو در جهت تولید پلت فرمهای ملی از طریق طراحان داخلی حکایت میکند.

از ملزومات خودروساز جهانی شدن و ورود به بازارهای جهانی ، تولید با تیراژ بالا و محصولي قابل رقابت در بازار جهانی است. یکی از راهکارهای متداول ادغام با خودروسازان برتر جهانی و تولید مشترک با قطعه سازان به روز دنیا میباشد که این امر نیازمند اصلاح ساختار صنعت خودروسازی و تغییر قوانین و مقررات داخلی كشور است.

در نهایت حذف قوانین دست و پاگیر ، برطرف کردن موانع کسب و کار، ارایه تسهیلات بلندمدت و ارزان به خودروسازان و قطعه سازان، تسهیل جذب سرمایه گذاری خارجی از جمله اقداماتی است که مجموعه دستگاههای اجرایی و قانون گذاری با هدف توسعه کمی و کیفی صنعت خودرو میتوانند انجام دهند كه به موازات آن مديران توانمند خودرو ساز با اتخاذ سیاست جهانگرایی، توسعه مراکز تحقیق و توسعه ، تقویت مراکز تست و کنترل کیفی، جذب دانش فني ، توسعه سیستم های خدمات پس از فروش، تولید خودروهای کم مصرف سازگار با محیط زیست، ارتقای استاندارد های ایمنی و آلایندگی مطابق استانداردهای روز جهان از جمله اقدامات اجرایی است که  در جهت توسعه کمیت و کیفیت صنعت خودر میتوانند انجام دهند.

 امید است با حمایت های همه جانبه دولت به ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتخاذ سیاست های معقول در کنار حمایت مجلس محترم و همت مجموعه فعالان صنعت خودرو اعم از خودروسازان و قطعه سازان، با رفع کاستی ها و تقویت قوت ها، نسبت به حذف مونتاژكاري در راستاي روند رو به رشد صنعت خودرو  در كشور گام  برداشت.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=64995
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه