درباره وضعیت صنعت خودرو با مردم صادقانه صحبت کنیم
میهن صنعت: معاون اول رییس جمهوری گفت: اگر تحریم ها را سخت تر کنند، راه های دیگری پیدا کرده و نمی گذاریم تولید داخلی با مشکل مواجه شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی میهن صنعت، به نقل از ایرنا، اسحاق جهانگیری روزشنبه درآیین راه اندازی خط تولید اتوبوس های پرسرعت (بی.آر.تی) دوکابین و ون شرکت خودروسازی اسنا در مورد مذاکرات هسته ای ایران با گروه 1+5 افزود: مسایل تحریم حل و برخی هزینه های اضافی که به صنعت تحمیل می شود، حذف می شود.
وی افزود: در یک سال و نیم اخیر یکی از رشته های صنعتی که در رسانه ها در حق آن جفا شده و باید از آن دفاع کرد، صنعت خودروسازی است.
* تهدید بخش خصوصی به معنای تقویت شرکت های خارجی است *
معاون اول رییس جمهوری همچنین گفت: به بخش خصوصی نباید به دیده تردید و بدبینی نگاه کرد، چرا که تهدید بخش خصوصی به معنی تقویت کردن شرکت های خارجی است.
جهانگیری افزود: تقویت بخش خصوصی به معنی تقویت اشتغال، تولید داخلی، اقتصاد و اقتدار کشور است و یکی از مولفه های اقتدار، توسعه اقتصادی است و وقتی محقق می شود که بر توان تولید داخل اتکا کنیم.
وی اعلام کرد: بخش خصوصی امروز واقعا تواناست و باید آنها را باور کنیم، بخش خصوصی باید به اقتصاد کشور ورود پیدا کند و تبریز از جمله شهرهایی است که صنعت آن متکی به بخش خصوصی شکل گرفته است.
وی به افتتاح خط تولید اتوبوس های ˈ بی. آر. تی ˈ دو کابین و ون در تبریز اشاره و یادآوری کرد: کسی که اتوبوس از خارج از کشور وارد می کند خود را باید قانع کند که در شرایطی می توان در کشور اتوبوس تولید کرد چرا باید از کشورهایی که بعضا از نظر صنعت خودرو از ما عقب بودند، وارد کنند.
* صنعت خودرو سازی ایران آن طور که باید رشد نکرده است *
معاون اول رییس جمهوری خاطرنشان کرد: بسیاری از رشته های صنعتی با اتکا به ظرفیت های داخلی از جمله صنعت اتوبوس سازی قابل ساخت در کشور است.
جهانگیری اظهار داشت: صنعت خودروسازی کشور آن طور که باید رشد نکرده و پیش نرفته است و یکی از دلایل آن محدودیت بین المللی بود که علیه این صنعت اعمال شد.
وی همچنین گفت: صنعت خودرو در سال 1357، سالانه حدود 50 تا 60 هزار خودرو مونتاژ می کرد که در دوران دفاع مقدس به 12 هزار دستگاه کاهش یافت.
معاون اول رییس جمهوری اعلام کرد: تولید در صنعت خودروسازی در 10 ماه نخست سال جاری 70 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است، به این راحتی نیست که وقتی صنعتی افول می کند دوباره بخواهیم آن را به راحتی رشد دهیم، این رشد دادن مثل دوباره راه انداختن است.
جهانگیری اضافه کرد: رشد تولید خودروسازی در 10 ماه نخست سال جاری در بخش کامیون سازی 100 درصد و در بخش اتوبوس سازی 40 درصد رشد داشته است.
وی یادآوری کرد: این رشد به این معناست که صنعت خودرو واقعا ظرفیت توسعه را دارد، باید با مردم صادقانه صحبت کرد و گفت که در برخی حوزه ها کیفیت ما پایین تر و در برخی حوزه ها قیمت ها نسبت به رشته های مشابه در کشورهای پیشرفته بالاتر بوده است.
وی افزود: اگر مردم بدانند مسیری که طی می کنیم به این منجر می شود که محصولات صنعتی با کیفیت بالاتر و قیمتی پایین تر و قابل عرضه در بازارهای بین المللی تولید کنیم، حتما همراهی خواهند کرد.
معاون اول رییس جمهوری صبح روز شنبه برای افتتاح و بازدید از فاز دو خط تولید کنسانتر مس سونگون، افتتاح همزمان پروژه های شهرداری تبریز و شرکت در جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی در قالب سفری یک روزه وارد کلانشهر تبریز شد.
استان آذربایجان شرقی یکی از استان های 31 گانه جمهوری اسلامی و بزرگ ترین و پرجمعیت ترین استان ناحیهٔ شمال غربی ایران محسوب می شود که از شمال به جمهوری های آذربایجان و ارمنستان، از غرب و جنوب غرب به استان آذربایجان غربی، از شرق به استان اردبیل و از جنوب شرق به استان زنجان محدود شده است.
وسعت این استان 45 هزارو491 کیلومتر مربع است که از این جهت یازدهمین استان بزرگ ایران محسوب می شود.
مرکز آذربایجان شرقی کلان شهر تبریز است و از شهرهای مهم و اقماری آن می توان به مرند، مراغه، میانه اشاره کرد.
برپایهٔ سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1390 خورشیدی، جمعیت این استان سه میلیون و 724 هزار و 620 نفر بوده که حدود پنج درصد جمعیت ایران را به خود اختصاص داده است.
در سرشماری همین سال، کلانشهر تبریز با یک میلیون و 695 هزارو 94 نفر پرجمعیت ترین و چاراویماق با 32 هزار و 745 نفر کم جمعیت ترین شهر استان آذربایجان شرقی بوده است.