«میهن صنعت» گزارش می دهد؛

دست به آچار 15 تیر: لنت ترمز

توضیح اینکه لنت ترمز چیست و چگونه کار می‌کند تنها وقت شما را می‌گیرد. به همین منظور به نکات مهمتری در این بخش اشاره خواهیم کرد که شاید از آنها بی اطلاع باشید.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، توضیح اینکه لنت ترمز چیست و چگونه کار می‌کند تنها وقت شما را می‌گیرد. به همین منظور به نکات مهمتری در این بخش اشاره خواهیم کرد که شاید از آنها بی اطلاع باشید.

طول عمر لنت ترمز مستقیما به نحوه استفاده شما از ترمز بستگی دارد. شما اگر راننده‌ای هستید که تند و سریع رانندگی می‌کنید طبیعاتا برای نگه داشتن خودرو خود به مسافت بیشتری احتیاج دارید و یا باید ترمز را بیش از اندازه بفشارید تا خودرو متوقف شود. همین موضوع باعث کاهش عمر لنت می‌شود. نکته دیگر در خصوص رانندگی در شهر و یا جاده است که طبیعتا رانندگانی که در جاده تردد می‌کنند طول عمر لنت آنها بیشتر از رانندگان شهری است. بار بیش از اندازه و یا سرنشینان کامل نیز به علت اینکه وزن خودرو را بالا می‎برند در کاهش طول عمر لنت تاثیر گذار خواهد بود.

لنت‌های ترمز به چهار دسته زیر تقسیم می‌شوند.

1. لنت ترمز ارگانیک

نخستین گروه از نمونه‌های چهار گانه لنت ترمزهایی هستند که از حالت ارگانیک برخوردار بوده و در آنها شاهد استفاده از فلز نیستیم. لنت ترمزهای ارگانیک به طور معمول ارزان ‌قیمت‌ترین نوع لنت ترمز محسوب می‌شوند و در عین حال عمر کوتاه‌تری هم نسبت به سایر انواع لنت ترمز دارند.

2. لنت ترمز کم فلز

دومین نوع شناخته شده از لنت ترمزهای موجود در بازار نمونه‌هایی هستند که در تولید آنها درصد ناچیزی فلز به کار رفته است. از همین رو این نوع خاص از لنت ترمز را با نام لنت ترمز کم فلز می‌شناسند. اگرچه عمر لنت ترمز کم فلز از لنت ترمز ارگانیک بلندتر است اما سر و صدای آن هنگام کار کردن نیز به همان نسبت بیشتر است.   

3. لنت ترمز نیمه فلزی

در تولید لنت ترمزهای نیمه فلزی از درصد بیشتری فلز نسبت به نمونه‌های ارگانیک و کم فلز استفاده شده است. از همین رو معمولا زمان تعویض لنت ترمز فلزی از دو نوع دیگر یاد شده بلندتر است. در واقع این نوع خاص از لنت ترمز عمر طولانی‌تری نسبت به همتایان خود دارد.

4. لنت ترمز سرامیکی

لنت ترمزهای نیمه فلزی هر چقدر هم که بادوام باشند و از مقاومت بیشتری نسبت به سایر نمونه‌های لنت ترمز بهره ببرند از نظر کیفیت و طول عمر به لنت ترمزهای سرامیکی نمی‌رسند. در واقع زمان تعویض لنت ترمز در نمونه‌های سرامیکی تا حد قابل ملاحظه‌ای بالاتر از سایر انواع لنت ترمز قرار دارد. با این حال قیمت این نوع خاص از لنت ترمز نیز با توجه به کیفیت آن بالا است. بنابراین می‌توان گفت که طول عمر و میزان قیمت لنت ترمز سرامیکی بیش از هر نوع لنت ترمز دیگری است.

مهمترین نکته این است که شما کی متوجه به اتمام رسیدن لنت خودرو خود می‌شوید. در اصل شما باید بدانید که چه نشانه‌هایی به شما میگوید که زمان تعویض لنت فرا رسیده است.

1. لرزش پدال ترمز

از جمله نشانه‌هایی که به رانندگان خودروهای سواری گوشزد می‌کند که زمان تعویض لنت ترمز آنها فرا رسیده است لرزش پدال ترمز است. به این معنی که اگر هر بار با فشردن پدال ترمز این پدال شروع به لرزیدن کند، نشانه‌ا‌ی از آن است که لنت ترمز خودروی شما مستهلک شده و باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن با نمونه‌ای جدید جایگزین شود.

2. فعال شدن چراغ هشدار دهنده

در برخی از خودروهای سواری یک چراغ چشمک زن و هشدار دهنده‌ تعبیه شده است که زمان تعویض لنت ترمز را به اطلاع راننده‌ی آن خودرو می‌رساند. در صورت فعال شدن این چراغ لنت‌های ترمز خودرو باید بلافاصله مورد بررسی قرار گیرند و در صورت نیاز تعویض شوند. مسلما بسیاری از خودروها، به خصوص خودروهای قدیمی، از وجود چراغ یاد شده بی‌بهره‌ هستند. بنابراین باید در این خودروها لنت ترمز را به طور مستمر مورد بررسی قرار داد و در صورت وجود ایراد آن را با نمونه‌ی جدید جایگزین کرد.

3. ایجاد صدای غیر طبیعی به هنگام ترمز گرفتن

اگر هنگام ترمز گرفتن با صدای ناهنجاری از سوی لنت‌ها مواجه شدید احتمالا به آن معنی است که لنت‌های ترمز خودرو به طور کامل از بین رفته ‌است.

4. نامیزان شدن فرمان خودرو

این ایراد می‌تواند صد در صد مربوط به اتمام لنت نباشد. اما اگر در حین ترمز گیری متوجه شدید فرمان شما به آن سمت کشیده می‌شود می‌تواند نشانه تمام شدن لنت ترمز نیز باشد.

برای افزایش طول عمر لنت باید به نکته‌های زیر توجه کنید.

برای افزایش طول عمر لنت ترمز خود همیشه سعی کنید هنگام رانندگی از گرفتن ترمزهای ناگهانی بپرهیزید.

در کنار این موضوع سعی کنید ترمز خودرو را بیش از اندازه به کار نبرید و در استفاده از آن افراط نکنید.

بنابراین سعی کنید وزن اضافه‌ی خودروی خود را با صرف نظر کردن از حمل بارهای غیر ضروری کاهش دهید

هنگامی که لنت ترمز خودروی خود را تعویض می‌کنید نباید در ابتدای کار روی آن فشار بیش از اندازه بیاورید و اقدام به گرفتن ترمزهای ناگهانی در سرعت‌های بالا نمایید.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=179668
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه