میهن صنعت :

رؤیای مایکروسافت برای صنعت خودرو

میهن صنعت : مایکروسافت می خواهد در زمینه نرم افزارهای خودرویی بازیگر اصلی باشد و سیستم عامل آن بخش اعظم کارکردهای خودرو را در اختیار بگیرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، مایکروسافت که با سیستم عامل ویندوز خود بخش بزرگی از اقتصاد جهان را تغییر شکل داده است اکنونمی خواهد همین کار را به صنعت خودرو هم انجام دهد.

قصد مایکروسافت این است که تمام فناوری ها و تمام قابلیت ها را روی یک سکو مشترک قرار داده که امکان روزآمدی و بهبود آن تسهیل شده و متناسب با نیازهای روز پیش برود.

شرکت های اَپل، بلکبری و گوگل رقبای اصلی مایکروسافت هستند و همگی می دانند که پردازشگرها و نرم افزارهای خودرویی بازار بسیار سودآوری است که پتانسیل های خیلی زیادی دارد. امروزه این بخش از بازار محدود به سیستم هایی موسوم به infotainment است که در حقیقت از دو کلمه information  و entertainment تشکیل شده و منظور بخش صوتی و تصویری داخل خودرو و اطلاعات مورد نیاز راننده از وضعیت سلامت خودرو است؛ به کمک این سیستم ها راننده به راحتی با تلفن خود طوری صحبت می کند که گویی با سرنشین داخل خودرو صحبت می کند، از طریق این سیستم ها اطلاعات ترافیکی را به دست می آورد و مکان های مورد نیاز خود را روی نقشه پیدا می کند. اما در چشم اندازی که مایکروسافت برای خود ترسیم کرده موضوع پیچیده تر از این ها است. نگاه مایکروسافت این است که حتی هنگام طراحی و تکوین خودروهای جدید سیستم عامل متناسب با خودروهای جدید توسعه پیدا کند. در آن صورت همه اجزای داخل کابین از صندلی گرفته تا فرمان از این سیستم عامل فرمان می گیرند.

مایکروسافت با 74 میلیارد دلار گردش مالی و 17 میلیارد سود سال مالی منتهی به 30 ژوئن می تواند نقش مهمی در آینده ی صنعت خودرو ایفا کند.

البته مایکروسافت به تازگی وارد این بازی نشده است، یک دهه است که خودروسازی فورد آمریکا، فیات ایتالیا و کیای کره جنوبی روی پلتفرم مایکروسافت بخش های کامپیوتری خودروهای خود را بنا گذاشته اند. در حال حاضر سیستم معرف سینک Sync در خودروهای فورد و سیستم بلواندمی Blue & Me در خودروهای فیات نمونه همکاری مایکروسافت با خودروسازان است.

یکی از مهمترین رقبای مایکروسافت در این زمینه نرم افزار QNX است که با بلک بری کار می کند و از رقبای جدی مایکروسافت به حساب می آید. گوگل هم با سیستم عامل اندروید خود فقط در بخش خودرو هم فعالیت جدی دارد. مهمترین پروژه آن هم خودروهای بدون نیاز به راننده است.

اَپل که تا به حال با آیفون، سیری و آیپد نشان داده که فقط نرم افزار نمی سازد بلکه به دنبال ساخت ابزارهای سودمند است با خودروسازانی همچون جنرال موتورز و فولکس کار می کند. برای مثال جنرال موتورز ابتدا سیری Siri را به شورولت سونیک اضافه کرد و در شورولت اسپارک مایلینک MyLink را به کار برد که با همکاری شرکت اَپل بود. 

دلیل اصلی این همکاری مشترک، سود سرشار در صنعت روزآمدی نرم افزارها و سیستم های عامل است.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=17499
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه