سامانه ملی معاینه فنی ۲۹ دی راهاندازی میشود
میهن صنعت : در پی افزایش اقدامات محیطزیستی مدیریت شهری در تهران به نظر میرسد دولت نیز تلاش خود را برای رفع معضل آلودگی هوا آغاز کرده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت» و به نقل از همشهری آنلاین، بدینمنظور دولت پس از آغاز طرح جهادی پایش شبانه صنایع تهران، قرار است بهزودی با بهرهگیری از تجربیات تهران، سامانه ملی معاینه فنی را در کشور راهاندازی کند. آنگونه که اعلام شده این سامانه 29دیماه در کشور راهاندازی میشود. آغاز موج جدید اقدامات دولتی برای بهبود آلودگی هوا در شرایطی رخ میدهد که از هفته گذشته بزرگترین کمپین محیطی زیستی کشور با حضور مدیریت شهری و شهروندان در قالب عنوان « آسمان آبی- زمین پاک» اجرایی شد.
این کمپین گامی عملی برای کاهش آلایندههای جوی محسوب میشود که در سالهای اخیر موجب مشکلات بسیاری در روند زندگی شهری شده بود. سعید متصدی معاون محیطزیست انسانی سازمان حفاظت محیطزیست دیروز در اینباره اعلام کرد که سیستم یکپارچه معاینه فنی خودروها در کشور همزمان با 29دیماه (روز هوای پاک) رونمایی میشود و امیدواریم این اقدام منجر به رفع نواقص کنونی معاینه فنی خودروها و آلایندههای جوی در کشور شود. سخنان وی در حالی عنوان شده که انسجام عمل دستگاهها ضامن موفقیت طرح مقابله با آلودگی هواست.
لزوم تحقق زیرساختها
موضوع سامانه ملی یکپارچه برای معاینه فنی در سالجاری مورد تأکید مسئولان شهری قرار گرفته است. ولیالله آذروش مدیرعامل ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران در گفتوگو با همشهری تصریح کرد که نخستین گام در زمینه اجرایی شدن این سامانه تصویب آییننامه آن در هیأت دولت است. همچنین کارهای انجام شده در تهران میتواند بهعنوان یک پایلوت بزرگ برای پیادهسازی در شهرهای کشور بهکار گرفته شود. وی اظهار کرد: اعتقاد ما بر این است که در کنار سامانه ملی باید زیرساختها و هماهنگیها هم انجام شود. از سویی نهادهای دخیل نظیر پلیس و سازمان حفاظتمحیطزیست نیز باید نقش اجرایی و نظارتی خود را با جدیت و دقت دنبال کنند. سامانه ملی باید در معنا و ماهیت واقعی تحقق یابد. بحث از این سامانه تنها چاپ برچسب و المانهای ظاهری نیست. بیشک نگرش درست به موضوع آن مهمتر است. این نگرش باید یک نگاه ملی باشد. به گفته وی، مسائل مورد نیاز و ابتدایی برای برپایی این سامانه در جلسات مختلف به مسئولان اجرایی کشور اعلام شده و تجربه پایتخت در اختیار آنان قرار گرفته است. زیرساختهای سامانه ملی معاینه فنی باید در کلانشهرها و بسیاری از شهرهای کشور تحقق یابد تا بتوان تصمیم دولت برای یکپارچهسازی معاینه فنی را اجرا شدنی دانست. بنابر اظهارات آذروش، مشکلات متعددی در راه معاینه فنی هنوز وجود دارد و باید با جهتگیری مناسب به سمت سامانه ملی برویم.
هماهنگی نهادهای اجرایی
مدیرعامل ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران گفت: هماهنگیها باید در بالاترین سطح ممکن میان پلیس راهور، وزارت کشور، سازمان حفاظتمحیطزیست و شهرداریهای کلانشهرها و شهرها محقق شود زیرا بدون این همگرایی این سامانه نمیتواند موفقیت لازم را کسب کند. همچنین پلیس نیز باید پس از برقراری شبکه دیتای سراسری، زیرساخت اجرایی و مستند قانونی خود را برای برخورد با متخلفان داشته باشد. از سویی ناظر اصلی این سامانه نیز سازمان حفاظتمحیطزیست است که باید برای اجرای این طرح گام مهم و جدی بردارد تا معاینه فنی بهعنوان یک گام محیطزیستی به اجرا درآید.
لزوم انسجام در برابر آلودگی هوای تهران
برنامههای جامع کاهش آلودگی هوای کشور باید استمرار داشته باشد. دیروز معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در اینباره تصریح کرد که آلودگی هوا مبحثی پیچیده، چندوجهی و زمان بر است اما آثار آن تنها محدود به یک حوزه نیست و حوزههای متعددی همچون سلامت، اقتصاد و اجتماع را درگیر میکند. معصومه ابتکار که پیش از این از آغاز کمپین آسمان آبی – زمین پاک استقبال کرده بود، اعلام کرد: شرایط آلودگی هوا در تهران شرایط پیچیدهتر و عوامل متعددتری دارد و از همین رو نیاز به انسجام بیشتر و تعامل و همراهی تمام دستگاههای مرتبط برای اجرای دقیق برنامهها و کاهش آلودگی هوا بیش از سایر نقاط کشور است و منوط به همکاری و انسجام عمل تمام دستگاهها و قواست. بنابراین برای رفع معضل آلودگی هوا باید حرکتی منسجم و فرابخشی براساس ماموریتها و برنامه راهبردی تعریف شده شکل گیرد.