«میهن صنعت» گزارش می دهد؛

سرایت ویروس رانت به بازار خودرو/ ماجرای های ادامه دار مردم و واردات خودرو

صبح روز گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت در برنامه تلویزیونی از غیر قانونی بودن بسته شدن ثبت سفارش خودرو در دوره وزیر قبلی خبر داد و این در حالی است که نزدیک به یک سال از معارفه محمد شریعتمداری می گذرد و به نظر می رسد که در این مدت، روند قبلی اصلاح نشده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، نمی دانم شگرد نوشتن فیلم نامه های با پایان باز بی سرانجام که نمی توان تحلیل بر پایان آن داشت از آن چه کسی است، اما پر مخاطب ترین قصه ی داستان باز این روزهای کشور، قصه ی پر ماجرای واردات خودرو است. صبح روز گذشته وزیر صمت در برنامه ای تلویزیونی از علل و عوامل تاثیرگذار در بازار و برخی اتفاقات و ماجرا های وزارت صنعت در دوره ی قبل از خود صحبت کرد.

بازار خودرو هم اکنون شبیه میدان های جنگ شده و لحظه به لحظه از دشمنی ضربه می خورد و تضعیف می شود که کاملا خودی بوده و از تمامی نقاط ضعف این صنعت خبر دارد. طوریکه از تصمیم برق آسای وزیر صنعت سابق در تیر ماه سال گذشته مبنی بر بستن سامانه ثبت سفارش و ممنوع کردن واردات خودرو با خبر است و شاهد فعالیت و ثبت شدن سفارش واردات خودرو برخی شرکت ها بوده ایم. نفوذ این عوامل تا جایی بود که بازار به صورت انحصاری در اختیارشان قرار گرفت و قیمت خودرو شبیه دختر فراری های قصه های غم انگیز آسیایی یکباره به عرش اعلا صعود کرد.

زمانی که شما به سراغ فیلم هایی با داستان های پلیسی می رود هنگامیکه یک کارگاه به دنبال سرنخ و مجرم می رود و به نتیجه می رسد همیشه کسی گناهکار شناخته می شود که هیچکس فکرش را هم نمی کند و این موجب جذب مخاطبان بسیاری می شود اما خوشبختانه شخصیت های داستان پر ماجرای واردات خودرو کاملا ناپیدا هستند و هیچکس نمی داند چه افرادی نبض بازار خودروی کشور را در دست گرفته اند.

ماجراهای مردم و واردات خودرو تنها به تصمیمات برق آسایی ختم نمی شود بلکه در یک صبح زیبای بهاری خبر هک شدن سامانه ثبت سفارش و ورود حدود 5 هزار خودرو به کشور در پی این موضوع، همگان را در یک وضعیتی فرو می برد که هیچکس نمی داند چه باید گفت، به طوریکه برخی افراد درمقابل شنیدن این موضوع به خنده می افتند در مواردی هم موجب آزردگی خاطر بعضی افراد می شود انگاری که مورد توهین واقع شده اند!

البته باید از نکته ای که مجتبی خسروتاج در نشست خبری هیات نمایندگان اتاق بازرگانی در خصوص این موضوع در جمع خبرنگاران اشاره کرد نگذریم رئیس سازمان توسعه تجارت در حاشیه این مراسم بیان کرد: امکان دارد پس از رسیدگی به تخلف ثبت سفارش واردات 6400 دستگاه خودرو که وزارت صنعت آن را به مراجع ذیربط اعلام کرده است، مشخص شود سیستم ثبت سفارش هک شده است.


وی ادامه داد: ثبت سفارش به معنی واردات نیست؛ بنابراین ممکن است ثبت سفارش شود اما واردات صورت نگرفته باشد.


رئیس سازمان توسعه تجارت اضافه کرد: فقط می‌دانیم براساس تخلف صورت ‌گرفته، بیش از 6 هزار و 400 خودرو ثبت سفارش شده که موضوع را به گمرک اعلام کرده ایم.


وی گفت: در مجموع 2 نوع تخلف در ثبت سفارش خودرو انجام شده؛ نخست آنکه نمایندگی اجازه ثبت سفارش نداشته است و دوم اینکه برخی در زمانی ثبت سفارش کرده اند که سایت ثبت سفارش بسته بود.


بازهم مشخص نیست چه کسی ثبت سفارش انجام داده همچنین در لیست ثبت سفارش خودروهایی هستند که شرکت هایی با مجوز به فروش آن می پرداختند گرچه از این نکته که برخی از مدیران کد کاربری در این سامانه داشتند نباید بگذریم.


فارغ از این ماجرا در این قصه ای که سر دراز دارد توپ انداختن وزیر صمت به زمین وزیر قبلی در صحبت های صبح دیروز در برنامه ی تلویزیونی جالب است در حالی وزیر صمت دستور ممنوعیت ثبت سفارش ر ا غیرقانونی تلقی می کند که هم اکنون همان اقدام دوباره در دستور کار قرار گرفته است.


اگر راهکار ها و برنامه های دوره ی گذشته به نتیجه ی مثبتی ختم نشده و بازار را بیش از پیش در شرایط نامساعدی قرار داده است چرا بازهم شاهد بهره گیری از همان اصول و خط کشی ها در دوره جدید وزارت صنعت هستیم چرا میزان رانت و فساد در این بخش به صورت قارچ گونه ای در حال رشد و توسعه است.


بهتر است کمتر ژست شفاف سازی و مبارزه با رانت و فساد را بگیریم!

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=156731
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه