شرکت های اقتصادی و تجار آلمانی در انتظار ورود به بازار ایران
میهن صنعت : بعد از توافق هسته ای ژنو و مطرح شدن بحث لغو تحریم های غرب علیه ایران،شرکت های اقتصادی و تجار اروپایی بار دیگر تمرکز خود را بر همکاری های تجاری با ایران معطوف کرده و خود را آماده حضور دوباره در این بازار پرجاذبه و سودآور کرده اند و این موضوعی ا
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، شبکه تلویزیونی خبری N24 آلمان در تازه ترین گزارش خود در این زمینه با بیان اینکه ایران این روزها برای شرکت های اقتصادی اروپایی و غربی دو باره به معدن طلا تبدیل شده است، گزارش داد: بعد از توافق هسته ای ژنو شرکت های اقتصادی آلمان و بازرگانان این کشور بی صبرانه در انتظار انعقاد قراردادهای تجاری و از سرگیری معاملات اقتصادی با تهران هستند.
این رسانه آلمانی تاکید کرد: دلیل امیدواری شرکت های آلمانی برای ورود دوباره به بازار جذاب ایران این است که در مقاطع زمانی مختلف در گذشته، آلمانی ها مهمترین شریک تجاری این کشور در اروپا به حساب می آمدند و تولیدات این کشور طرفداران زیادی در ایران داشت.
به گزارش این شبکه تلویزیونی،آنچه بازار اقتصادی ایران را برای شرکت های آلمانی جذاب می کند، چندین فاکتور مهم و اساسی است که از آن جمله می توان به ذخایر عظیم نفت و گاز در این کشور، برنامه ریزی برای مدرنیزه کردن ساختارهای زیربنایی در این کشور و همچنین شمار بالای نیروی جوان، تحصیلکرده و آماده به کار که همه سرمایه گذاران خارجی بدنبال آن هستند، نام برد.
در ادامه این گزارش به نقل از کارشناسان اقتصادی در آلمان آمده است، شرکت های ساختمانی، صنایع ماشین سازی و قطعه سازان بسیار امیدوار به حضور دو باره در بازار ایران هستند.
در همین رابطه اتاق بازرگانی ایران و آلمان در گزارش خود در این زمینه، اعلام کرده است که از زمان امضای توافق هسته ای ژنو، تلفن های این دفتر مدام زنگ می زند و شرکت های اقتصادی برای آگاهی از شرایط همکاری های دوباره تجاری، سوال های گوناگون خود را مطرح می کنند.
میشائیل توکوس رییس اتاق بازرگانی ایران و آلمان به این شبکه خبری، گفت: ما تقریبا در تمام روز مشغول صحبت با شرکت هایی هستیم که علاقمند به برقراری رابطه تجاری با ایران هستند.
توکوس تاکید کرد: نه تنها شرکت های آلمانی بلکه آمریکایی ها نیز به احیای رابطه تجاری و اقتصادی با ایران بسیار علاقمند بوده و این روزها خود را برای حضور در بازار پرسود این کشور آماده می کنند.
رییس اتاق بازرگانی ایران و آلمان نیز سازندگان قطعات خودرو، صنایع ماشین سازی،شرکت های ساختمانی و شرکت های داروسازی را از جمله شرکت هایی نام برد که می توانند از توافق هسته ای ژنو استفاده کرده و همکاری با ایران را از سر گیرند.
این شبکه تلویزیونی در ادامه گزارش خود با اشاره به اینکه تلاش هایش برای گفت و گو با شرکت های بزرگی همچون زیمنس، بوش و شرکت خودروسازی ˈمانˈ سازنده کامیون و اتوبوس های آلمانی تاکنون به نتیجه نرسیده است، گفت: این شرکت ها سعی می کنند محتاطانه حرکت کرده و در مورد فعالیت های خود سخن نگویند اما مشخص است که برنامه ریزی های خود را برای حضور در بازار ایران آغاز کرده اند.
در همین رابطه روزنامه دی ولت نیز با اشاره به توافق هسته ای ژنو و لغو تحریم های اقتصادی غرب علیه ایران در آینده نزدیک با اجرای مفاد این توافقنامه در مطلبی با عنوان ˈمسابقه دو به سوی تهرانˈ، نوشت: پایان تحریم ها علیه ایران می تواند باعث گشایش بازار چند میلیاردی این کشور برای اروپا و از جمله آلمان شود.
این روزنامه می افزاید: با اینکه شرکت های آلمانی امیدوارند بتوانند تماس های قدیمی خود را در آینده نزدیک با طرف ایرانی را احیا کنند اما کشورهای دیگر این روزها برای تعمیق روابط خود با ایران به مراتب از آلمان پیشی گرفته اند.
دی ولت در ادامه نوشت: شرکت های آلمانی به خاطر ارائه کار با کیفیت نزد ایرانی ها از محبوبیت بالایی برخوردارند و به گفته ˈدانیل برن بکˈ رییس اتاق بازرگانی آلمان و ایران در تهران، نمونه ای از ارائه کار با کیفیت آلمان در این کشور، پروژه خط آهنی بوده که 80 سال قبل اجرا شد و با 4 هزار و 100 پل و 230 تونل،جنوب ایران را به شمال این کشور وصل کرد.
برن بک، گفت: با اینکه به طور عملی از توافق ژنو تاکنون هنوز چیز زیادی تغییر نکرده است اما فضایی که بین تجار و بازرگانان ایجاد شده نشان از تغییر می دهد و رقابتی بین کشورهای غربی ایجاد شده که چه کسی خواهد توانست به شریک اول تجاری ایران تبدیل شود.
رییس اتاق بازرگانی آلمان و ایران در تهران،با بیان اینکه این روزها تلفن دفترش به هیچ عنوان خاموش نمی شود، گفت: بسیاری از شرکت های اقتصادی از من می پرسند که کاهش تحریم ها چگونه خواهد بود و چه مواردی را شامل می شود.
وی خاطرنشان کرد: در بین شرکت هایی که تماس می گیرند، کسانی هستند که تصمیم به افتتاح نمایندگی در تهران دارند و بسیاری از سرمایه گذاران هم خواستار کمک ما برای فعالیت دوباره اقتصادی در ایران هستند.
برن بک افزود: ما این روزها با کسانی صحبت می کنیم که هرگز در ایران حضور نداشته اند اما الان بدنبال این هستند که به عنوان مشاور برای سرمایه گذاران خارجی برای خود جایگاهی در ایران بدست آورند.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه ایجاد چنین فضا و شرایطی تا قبل از دور جدید مذاکرات هسته ای و توافق ژنو به هیچ عنوان برایش متصور نبوده است، گفت: شرکت های اقتصادی خارجی برای پیدا کردن جا در بازار ایران رقابت فشرده ای را آغاز کرده اند و معتقدند که باید شرکت های چینی که در دو سال گذشته سود بسیار زیادی از شرایط تحریم ایران برده اند را کنار زده و از جایگاه خود دفاع کنند.
برن بک،افزود: آنچه من در بخش گذرنامه فرودگاه تهران مشاهده می کنم، حضور چشمگیر بازرگانان فرانسوی و ایتالیایی برای آغاز فعالیت اقتصادی در ایران است.
دی ولت در ادامه گزارش خود نوشت: در این رقابت پرسود،شرکت هایی آمریکایی نیز از قافله عقب نمانده و در حیطه هایی همچون نفت و انرژی، خودروسازی و بانکی خود را برای حضور در بازار پرسود ایران آماده می کنند.
این روزنامه نوشت: صنعت انرژی و گاز ایران برای شرکت های آلمانی از جذابیت بسیار بالایی برخوردار است و شرکت گازی ای. او ان(E.on) از جمله شرکت هایی است که تماس های خود برای حضور در صنعت گازی ایران را آغاز کرده است.
ˈهانس هسهˈ رییس اتحادیه صنایع ماشین سازی آلمان نیز با بیان اینکه امیدوار است رابطه اقتصادی تهران – برلین در این صنعت رونق گذشته خود را بازیابد، گفت: ایران تا پایان دهه 70 میلادی از جمله مهمترین مراکز صادراتی ماشین آلات آلمانی و جزو 20 کشور اول بود اما امروز این جایگاه به رتبه 50 کاهش یافته است.
هسه ادامه داد: البته برای رونق تجارت آلمان با ایران لازم است که حمایت های سیاسی نیز از سوی دولتمردان کشور انجام شود و بعد از لغو تحریم ها، صدر اعظم آنگلا مرکل باید در این زمینه فعال شود تا بدون هیچ مشکلی ضمانت های صادراتی و بیمه ای برای بازرگانان و تجار صادر شود.
این گزارش می افزاید: کارشناسان اقتصادی پیش بینی می کنند درصورت بهبود وضعیت و حل و فصل نهایی مشکلات سیاسی غرب با ایران،حجم تجارت ایران و آلمان می تواند دو رقمی شده و از 10 میلیارد یورو بالاتر رود.
رکورد تجارت دو کشور مربوط به سال 1978 بوده که به رقم 5 میلیارد و 600 میلیون یورو بالغ شده است./ایرنا