عشایر کشور رایگان بیمه میشوند
رئیس سازمان امور عشایری گفت: بر اساس ردیف بودجه 1401 کلیه روستاییان و عشایری که پوشش بیمهای ندارند، به صورت رایگان تحت پوشش قرار میگیرند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«میهن صنعت»، عباس پاپیزاده در جلسه امور عشایری گرمی و انگوت اظهار کرد: بر اساس مصوبه مجلس در بودجه 1401 مبلغ سه هزار میلیارد تومان برای پوشش بیمهای روستاییان و عشایر در قالب صندوق بیمه روستایی و عشایری در نظر گرفته شده که با تخصیص صد درصد این اعتبار از ماههای آینده پوشش رایگان بیمه عشایر و روستاییان آغاز میشود.
وی عشایر گرمی و انگوت را یکهزار و 500 خانوار اعلام کرد و گفت: عمده عشایر منطقه در انگوت ساکن هستند و ما آمادگی داریم ساختمان اداره امور عشایری را در این شهرستان راهاندازی کنیم.
رئیس سازمان امور عشایری با بیان اینکه بر اساس مصوبه مجلس خرید تانکر در اولویت سازمان امور عشایری قرار گرفته است، تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد تا آخر خردادماه خرید تانکر و تحویل آن به استانها انجام شود تا در زمان آبرسانی به مناطق عشایری با مشکلی روبهرو نشویم.
پاپیزاده در مورد تأمین علوفه افزود: میزان علوفه مورد نیاز عشایر با تأمین علوفه توسط امور عشایری فاصله زیادی وجود دارد و ما تلاش میکنیم تا بخشی از نهادههای دامی و علوفه مورد نیاز دام عشایر را تأمین کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در سال 99 در کشور 500 هزار تن و سال گذشته نیز 720 هزار تن نهادههای دامی تولید و تأمین شد که قطعا در استانهای مختلف نیز توزیع آن را در بین عشایر شاهد بودیم هر چند که با نیاز واقعی آنها این آمار و ارقام فاصله داشته است.
پاپیزاده اضافه کرد: بالاترین سرانه توزیع نهادههای دامی در سطح کشور در منطقه گرمی و انگوت اتفاق افتاده ولی قطعا با تأمین اعتبار مورد نیاز بخش دیگری از نیاز عشایر در این حوزه تأمین خواهد شد.
وی مهمترین مشکل در تأمین و توزیع نهادههای دامی را تخصیص ارز مورد نیاز اعلام کرد و ادامه داد: قیمت دام عشایر نیز نسبت به شهریور و مهرماه سال 1400 افزایش خوبی پیدا کرده و قیمت 42 هزار تومان دام زنده هم اکنون به بالای 80 هزار تومان رسیده است.
پاپیزاده بیان کرد: با پیگیری وزیر جهاد کشاورزی برای اولین بار صادرات دام در حال انجام است و در کنار آن خرید تضمینی دام نیز به صورت داخلی انجام میشود تا دلالان فرصت ارزان فروشی دام عشایر را پیدا نکنند.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: از اردیبهشت ماه مجوز خرید تضمینی دام به صورت داخلی و صادرات آن دوباره انجام میشود تا شرایط رکود فعلی و مشکلات آن برطرف شده و عشایر با قیمت مناسب دام خود را به فروش برسانند.
رئیس سازمان امور عشایری در مورد چرای مراتع عشایر توسط روستاییان تصریح کرد: در زمان کوچ و استفاده از مراتع جامعه عشایری میتوانند با همکاری اتحادیهها به صورت 2 ماه نگهبان در این مراتع به کارگیری کنند تا جلوی چرای دام عشایر و ضرر و زیان ناشی از آن گرفته شود.
پاپیزاده سرانه آرد توزیعی بین جامعه عشایری را در سطح کشور 12 کیلو و 200 گرم اعلام کرد و گفت: در برخی از استانها این سرانه توسط فرمانداریها رعایت میشود اما در برخی از مناطق عشایری و روستایی این سرانه پایینتر از میانگین کشوری است./ایسنا
انتهای پیام/