میهن صنعت:

قیمت‌هایی به بلندای شب یلدا

میهن صنعت: شب یلدا و همه خاطره‌هایش به یک چیز بند است، آن هم همگرایی، نزدیکی و دورهم جمع‌شدن فامیل و دوستان است. چاشنی این جمع‌شدن هم شب‌نشینی و هدیه‌هایی است که بین افراد رد و بدل می‌شد؛ شب‌نشینی با شاهنامه‌خوانی و فال حافظ و خوردن تنقلات.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، خوراکی های زمستانی و تنقلات آن هم که مجموعه ای از میوه های زمستانی و پاییزی مثل انار و خرمالو و پرتقال به همراه میوه های خشک تابستانی و مغزهای مغذی و گاهی افزوده های دیگر مثل میوه شاه بلوط که در مناطق کوهستانی خیلی رایج بوده است، در این شب رواج فراوانی دارد.

 

 

 

این میوه شبیه فندق، اما درشت تر با پوستی سخت است. این میوه ها را کنار زغال و منقل قرار می دهند و بعد از حرارت دیدن، پوسته میوه ترک می خورد و مغز آن را می توان خورد، اما اکنون و در این شرایط اقتصادی که نیازی به توصیف ندارد، شاید باز هم شب نشینی های یلدا ادامه داشته باشد. اما این جمع ها، سفره ها و هدیه هایش کوچک ترشده و اگر این روزها بخواهیم دورهم جمع شویم گرانی اقتضا می کند هر کدام از اقلام این سفره شب نشینی را یکی تقبل کند و با خودش همراه بیاورد. چراکه دیگر این روزها کمتر بزرگ فامیلی زورش می رسد که سفره کامل شب چله را خودش به تنهایی بچیند یا بخرد، اما هر چه هست این که خوردنی های رنگارنگ شب یلدا را می توان به سه دسته کلی تقسیم کرد: خشکبار، آجیل و میوه خشک، انواع میوه های تازه و شیرینی و شکلات. هر چند دیدن قیمت و ارقام جالب توجه این خوراکی ها احساس یلدایی خاصی را در انسان ایجاد می کند!

 

 

 

بازار آجیل و خشکبار

 

 

یکی از فروشندگان آجیل در توصیف وضع این بازار در شب یلدا به جام جم می گوید: «وقتی از شب چله پارسال تا امسال یک قلم تخمه کدو بین هشت تا ده هزار تومان افزایش قیمت داشته، نمی شود انتظار داشت مردم امسال هم مثل سال های قبل در شب چله خرید کنند. حق هم دارند مگر چقدر حقوق می گیرند و یارانه شان چقدر است که فقط 28 هزار تومان قیمت یک کیلو تخمه کدو را بپردازند. زمانی بود که وقتی مشتری می آمد و کمتر از «کیلو» می خواست خرید کند رو ترش می کردیم، اما حالا اگر مشتری 150 گرم هم بخواهد می بینیم نمی توانیم نه بگوییم یا کارش را راه نیندازیم.»

 

 

 

وقتی هم نگاهی به قیمت های خشکبار در میادین میوه تره بار و فروشگاه های سطح شهر می اندازیم، به حرف این فروشنده می رسیم. برای مثال یک کیلو بادام هندی 36 هزار تومان، برگ زردآلو 8500 تومان، قیسی 11 هزار تومان، پسته احمد آقایی 39 هزار و 500 تومان، پسته فندقی 35 هزار و 800 تومان، پسته کله قوچی 39 هزار و 800 تومان، تخمه آفتابگردان 8500 تومان، تخمه ژاپنی 11 هزار تومان، تخمه کدو 13 هزار و 800 تومان و تخمه کدو گوشتی 17 هزار و 500 تومان در میادین میوه و تره بار به فروش می رسد.

 

به نقل از جام جم اما اگر به قیمت خشکبار در مغازه های سطح شهر نگاهی بیندازیم تفاوت هفت تا هشت هزار تومانی قیمت ها به طور کامل مشهود است. البته اگر قصد دارید به سراغ آجیل و میوه های دستچین بروید، حداقل تفاوت قیمت ها از 12 هزار تومان شروع می شود. یعنی برای خرید یک کیلو آجیل دستچین شب یلدا باید حداقل 70 هزار تومان بپردازید. البته قیمت ها در بازار اصلی آجیل و خشکبار یعنی خیابان مولوی ـ خیابان صاحب جمع ـ پایین تر است، اما ماجرای این خیابان این است که آجیل و خشکبار آن درهم است و کیلویی! البته این روزها عمده فروشان این بازار هم جنس کیلویی می فروشند ولی تعداد آنها خیلی زیاد نیست. در هر حال اگر قصد خرید آجیل و خشکبار از خیابان مولوی را داشته باشد باید برای یک کیلو آجیل تازه امسال شب چله که اقلام آن کامل باشد، بین 25 تا 30 هزار تومان بپردازید. هر کیلو برگه خوب دستچین شده امسال را نیز در بازار مولوی می توانید تا کیلویی ده هزار تومان پیدا کنید. کشمش سبز پیکانی کاشمر امسال نیز تا کیلویی ده هزار تومان قیمت دارد. بقیه اقلام آجیل هم بین چهار تا هفت هزار تومان برای هر کیلو تفاوت دارد. البته یک مزیت بازار مولوی این است که طیف وسیعی از اقلام آجیل و خشکبار با کیفیت های مختلف وجود دارد که می توان این خرید را با بودجه خانواده هماهنگ کرد.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=35707
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه