«میهن صنعت» بررسی کرد؛

مردم یا دولت؛ مقصر گرانی خودرو چه کسی است؟

قیمت خودرو در بازار طی دو هفته اخیر به دلیل بالا رفتن نرخ ارز به شدت صعودی شده‌است. اما وزیر صمت نظر دیگری دارد. بنابراین مردم یا دولت؛ مقصر گرانی خودرو چه کسی است؟

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، قیمت خودرو در بازار طی دو هفته اخیر به دلیل بالا رفتن نرخ ارز به شدت صعودی شده‌است. اما وزیر صمت نظر دیگری دارد. بنابراین مردم یا دولت؛ مقصر گرانی خودرو چه کسی است؟ قیمت خودرو در بازار با افزایش های ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی همراه شده است.
این مساله بر داد و ستدها در بورس کالا نیز تاثیر گذاشته است.به نحوی که برخی خودروها، قیمت بازار را نیز پشت سر گذاشته اند. در این میان وزیر صمت معتقد است “نرخ ارز ۱۰ تا ۲۰ درصد بر قیمت تمام شده تاثیر دارد.
به گفته وزیر صمت، افزایش قیمت خودرو متاثر از افزایش قیمت تمام شده تولید آن در کارخانه نیست، بلکه متاثر از نگاه مردم به عنوان یک کالای سرمایه ای به خودرو بوده که با افزایش نرخ ارز به دنبال خرید خودرو و حفظ ارزش سرمایه خود هستند.

آنچه که در این دو ماه خیلی در این بازار آشفتگی ایجاد کرده، قیمت های بازار است. قیمت های بازار به دنبال افزایش قیمت قطعات بالا نرفته است، بلکه از آنجا که عرضه و تقاضای خودرو در بازار متوازن نیست، خودرو به نادرستی تبدیل به یک کالای سرمایه ای شده و افرادی که می خواهند ارزش پول خود را حفظ کنند به سراغ خرید خودرو می روند.

به گفته وی، پس وقتی قیمت دلار افزایش پیدا می کند، قیمت خودرو نیز بالا می رود. اگر دلار نیز پایین بیاید قیمت خودرو نیز کاهش پیدا می کند. در سال های گذشته نیز دقیقا قیمت های بازار با قیمت ارز بالا رفته و با قیمت ارز نیز پایین آمده است. راه حل این است که ما در درجه اول بین عرضه و تقاضا در بازار خودرو تعادل برقرار کنیم.چرا که در این بازار تقاضای انباشته داریم.

وی ادامه می دهد: طبیعی است که رفع این تقاضای انباشته زمان بر است. دو راهکار بیشتر نیست؛ یکی افزایش تولید و دیگری واردات خودرو است. ”

در این شرایط وزیر صمت به جای بازنگری در برخی قوانین و دستور العمل ها بیشتر سعی در فرار رو به جلو دارد.از یک سو هنوز آثار این افزایش تولید و شکستن رکوردهای تولید در بازار احساس نمی شود.

در واقع وزیر صمت باید بداند که مردم آمار زده شده اند. طی سال های اخیر از این دست آمار ها زیاد منتشر شده است. ولی نتیجه آن بیش از 180 هزار خودرو ناقص در پارکینگ ها بود.

نتیجه این آمارها افزایش میزان زیان انباشته خودروسازان بوده است. بنابراین اگر قرار است که مردم به دیدگاه مصرف برسند. باید تزریق و عرضه خودرو بیش از 70 تا 100 هزار واردات و تولید 1میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاهی باشد.

به گفته فاطمی امین، طی سال های اخیر ۱.۵ میلیون تقاضای انباشته در بازار وجود دارد. با احتساب واردات و تولید داخل باز هم بخش عمده ی تقاضاها بی پاسخ خواهد ماند.

از سوی دیگر شرایط اقتصادی کشور به گونه آب است که بسیاری از افراد به دنبال حفظ ارزش سرمایه خود باشند.پس طبیعی است که به دنبال راهکاری برای تحقق خواسته خود باشند.

در این شرایط دولت به دلایل مختلف نتوانسته است از منظر اقتصادی شرایط خوبی را فراهم کند. در واقع می توان دولت را دلیل اصلی هجوم مردم به بازاری مانند خودرو دانست.

در این میان عدم تزریق به اندازه و ایجاد موانع، عرضه بیشتر باعث افزایش تقاضا و در نتیجه افزایش قیمت ها می شود. چرا که موج گرانی، نگرانی های بیشتری را به همراه آورده است.

بنابراین در این شرایط نه تنها مردم و تلاش برای حفظ سرمایه هایشان دلیل گرانی نیست، بلکه از یک سو شرایط اقتصادی کشور و از سوی دیگر برنامه ها و راهکارهای وزارت صمت، موجب وضعیت آشفته فعلی بازار خودرو شده است. البته در این میان عدم تلاش برای متوقّف کردن روند سرسام آور گرانی های بازار باعث تعجب است. آیا وزارت صمت قصد موج سواری دارد؟
انتهای پیام/
لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=256123
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه