معوقات بانکی بیش از 74 هزار میلیارد تومان است
میهن صنعت : رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: 10 پرونده خودروسازی داریم که در حال رسیدگی است و گزارش نهایی یکی از این پرونده ها در حال نهایی شدن است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، محمد علی پورمختار در گفت و گو با خانه ملت تصریح کرد: پرونده های که در کمیسیون در حال بررسی است متعدد و در مورد موضوعات مختلف هستند به طوری که 10 پرونده خودروسازی داریم که در حال رسیدگی است و گزارش نهایی یکی از این پرونده ها در حال نهایی شدن است.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی با بیان این که پرونده مذکور مربوط به واردات خودرو و نحوه فروش آن به ویژه بعد از افزایش قیمت ارز است، افزود: این خودروها با ارز مرجع وارد شدند اما با نرخ ارز آزاد به فروش رسیده اند و طبیعتا نیاز به بررسی داشت؛ این پرونده نیازمند اصلاحاتی بود که این اصلاحات انجام شده وبه زودی برای بررسی به صحن علنی مجلس ارسال می شود.
وی ادامه داد: حدود دو ماه پیش این گزارش آماده بود اما ایراداتی در کمیسیون به آن گرفته شد که قرار شد ایرادات جزئی آن که به لحاظ نوشتاری بود اصلاح شود که این اصلاحات صورت گرفت و در اولین جلسه عمومی کمیسیون اصل 90 این موضوع نهایی و بعد از تایید برای بررسی در صحن ارسال می شود.
گزارش معوقات بانکی آماده شد
این نماینده مردم در مجلس نهم با اشاره به این که پرونده های بانکی، افزایش قیمت ارز، واگذاری ارز به بانک های مختلف و نحوه استفاده از آن ها از جمله پرونده هایی است که در کمیسیون اصل 90 در حال بررسی است، گفت: گزارش معوقات بانکی آماده شده و بر اساس آخرین رقم برآورد شده، این معوقات حدود 74 هزار میلیارد تومان است اما به دلیل جریمه هایی که به لحاظ تاخیر به این میزان اضافه می شود ممکن است به رقم این معوقات اضافه شده باشد.
پور مختار همچنین گفت: شکایاتی نیز از سوی برخی موسسات و صندوق های قرض الحسنه به لحاظ نحوه ادغام مطرح شده است.
نظارت بر واردات قطعات خودرو از چین
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس در بخش دیگری از اظهارات به نظارت این کمیسیون به ورود قطعات بی کیفیت چینی اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب در بازدید از خودروسازان در اوایل سال 89 تدابیری را ابلاغ کردند که ما در جهت بررسی و نظارت بر نحوه اجرای این تدابیر به ویژه در بحث استقلال در این حوزه، افزایش کیفیت، نحوه خدمات دهی و رقابت پذیری خودروسازن ورود کردیم.
این نماینده مردم در مجلس نهم اضافه کرد: با توجه به بررسی هایی که صورت گرفت، از سوی خودروسازان اجمالا ادعا می شد که حدود 80 درصد تولیدات از داخل تامین می شود اما واقعیت این نیست و عمده قطعه سازان ما به نام قطعات ایرانی عمده قطعات را از چین وارد می کنند و بعد از بسته بندی آن را در اختیار خودروساز قرار می دهند که با افزایش نرخ ارز این موضوع آثار خود را نشان داد که باعث کاهش تولید خودرو شد؛ لذا این از موضوعات مهمی است که در دستور کار کمیسیون قرار دارد.
شورای رقابت باید دستورالعمل قیمت گذرای را به سازمان حمایت ابلاغ کند
وی همچنین به قیمت گذاری خودرو پرداخت و افزود: خودرو یک کالای انحصاری است؛ در ماده 57 قانون نحوه اجرای سیاست های اصل 44 عنوان می شود که شورای رقابت دستورالعمل تنظیم قیمت گذاری کالاهای انحصاری را تهیه می کند که ما به این موضوع ورود کردیم اما شورای رقابت به جای اینکه این دستورالعمل را تهیه و به سازمان حمایت ابلاغ کند مستقیما با خودروسازان جلسه گذاشت و اقدام به قیمت گذاری کرد که این خارج از اختیارات شورای رقابت است.
پورمختار تاکید کرد: در نهایت یک جلسه با سازمان حمایت و شورای رقابت برگزار کردیم که مقرر شد شورای رقابت صرفا دستوالعمل قیمت گذاری خودرو را تهیه و سپس آن را به وزارت صنعت، معدن تجارت برای قیمت گذاری ابلاغ کند؛ اما به دلیل اینکه این موضوع رسانه ای شد رئیس شورای رقابت احساس کرد اختیار تهیه دستورالعمل قیمت گذاری از آن گرفته می شود در صورتی که شورای رقابت جایگاه خودش را دارد.
رئیس کمیسیون اصل 90 خاطرنشان کرد: شورای رقابت هرچه زودتر باید این دستورالعمل را به سازمان حمایت برای قیمت گذاری خودرو ارسال کند.