میهن صنعت :

ممنوعیت کیسه‌های پلاستیک طی ۳سال/ شماره‌گذاری موتورهای کاربراتوری از مهر متوقف می‌شود

میهن صنعت : معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست از برنامه ۳ساله برای حذف الزام‌آور کیسه‌های پلاستیک خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست از برنامه ۳ساله برای حذف الزام‌آور کیسه‌های پلاستیک خبر داد. سعید متصدی با بیان این‌که امروز با مشکلات عدیده‌ای مرتبط با کیسه‌های پلاستیکی رو‌به‌روهستیم، گفت: «در هر دقیقه یک‌میلیون کیسه پلاستیکی درجهان تولید می‌شود. کیسه‌های پلاستیکی بیشترین اقلام را دارند ولی طول عمر هرکیسه پلاستیکی به‌طور متوسط ۱۲دقیقه است که ۵۰‌درصد آنها تنها یک‌بار مصرف می‌شوند.»


او با بیان این‌که تنها یک‌درصد کیسه‌های پلاستیکی درجهان بازیافت می‌شوند، ادامه داد: «در‌ سال جدید سیاست‌مان را بر حذف کیسه‌های پلاستیکی گذاشتیم و برای این موضوع با همکاری جمع دانشگاهی برنامه‌ای سه‌ساله نوشتیم که طی‌ سال اول آن اقدام داوطلبانه پیگیری می‌شود. در‌سال دوم این اقدامات مدیریت شده و در برخی موارد الزامی می‌شود و در‌سال سوم الزاماتی را برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان تعیین می‌کنیم. از ۲۰‌سال تا‌ هزار‌سال طول می‌کشد که یک کیسه پلاستیکی تجزیه شود و آن پلاستیک تجزیه‌شده هم به طبیعت برنمی‌گردد بلکه به ذرات گردوغبار بدل شده یا وارد بدن آبزیان می‌شود.» متصدی در ادامه گفت: «شماره‌گذاری برخی خودروها متوقف شده و شماره‌گذاری موتورهای کاربراتوری هم از مهرماه متوقف می‌شود.»

معاون محیط‌زیست انسانی سازمان محیط‌زیست با اشاره به آمار تولید و مصرف پلاستیک درکشور گفت: «گفته می‌شود یک‌میلیون تن در‌سال درکشور تولید کیسه پلاستیکی داریم اما این اعداد تنها تخمین است و ممکن است آمار خیلی بیشتر از این باشد. تنها درمیادین میوه و تره‌بار روزانه ٥,٥ تن کیسه پلاستیکی مصرف می‌شود.»

متصدی با تأکید بر این‌که آن چیزی که ما به دنبال آن هستیم، امتناع از مصرف است، گفت: «حتی درکشورهایی مثل تایوان، هند، اندونزی، میانمار، بنگلادش و پاکستان در آسیا و روآندا، اریتره، سومالی، تانزانیا، بوتساوانا و کنیا در آفریقا مصرف کیسه پلاستیکی را ممنوع کرده‌اند اما ما هنوز به این موضوع دست پیدا نکرده‌ایم.»

او ادامه داد: «درآخرین جلسه‌ای که دیروز داشتیم، از نمایندگان فروشگاه‌ها، سازمان حمایت از مصرف‌کننده، پتروشیمی و وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت کشور دعوت کردیم تا استفاده از ظرفیت فردی، اجتماعی و دستگاهی تنها به حرف محدود نشود.»

او با اشاره به ٤ گام refuse، reduce، reuse وrecycle  یعنی امتناع از مصرف، کاهش مصرف، استفاده دوباره و بازیافت گفت: «اقدامات داوطلبانه، مشارکت فروشگاه‌های بزرگ، ابلاغ قوانین منع توزیع و مصرف، ممنوعیت مصرف، اجبار فروشگاه‌ها به محدودکردن کیسه‌ها و… بخشی از گام‌هایی است که باید برداریم.»

متصدی هدف کلی این برنامه را کاهش میزان مصرف و کاهش تولید و کاهش پراکندگی کیسه‌های پلاستیکی عنوان کرد و اهداف رفتاری را اجتناب از مصرف همراه داشتن ساک‌دستی و موارد چندبار مصرف تا حد امکان و نهایتا استفاده مجدد از کیسه‌های پلاستیکی تا جای ممکن برشمرد.

معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست در ادامه گفت: «از هفته گذشته شماره‌گذاری برخی خودروهای بنزینی و گازسوز در پارس خودرو، سایپا و ایران‌خودرو متوقف شده است. براساس قانون مقرر شده بود از اول فروردین ۹۵ تمام خودروهای گازسوز یک پله ارتقای استاندارد داشته باشند که برخی به علت اهمال در این کار هفته پیش یا اخطار گرفتند یا شماره‌گذاری آنها متوقف شده است.»

به گفته او، سازمان حفاظت محیط‌زیست ماهانه خط تولید خودروها را کنترل می‌کند و اگر استاندارد تعریف‌شده را رعایت نکنند یا اخطار می‌گیرند یا شماره‌گذاری آنها متوقف می‌شود که این روند شامل خودروهای گازسوز و بنزینی است.

او درباره موتورسیکلت‌ها هم گفت: «براساس مصوبه ‌سال ۹۳ دولت قرار شد موتورسیکلت‌های کاربراتوری از رده خارج و موتورسیکلت‌های انژکتوری تولید شود که این اقدام در برخی استان‌ها آغاز شده است. در تهران نیز شهرداری اقداماتی تشویقی برای این کار ارایه می‌دهد. سازمان حفاظت محیط‌زیست با تولید موتورسیکلت‌های کاربراتوری به ‌علت تولید آلودگی بالا مخالف است و قرار است از اول مهرماه ۹۵ تولید موتورسیکلت کاربراتوری درکشور ممنوع شود که البته قرار است تولیدکنندگان ۹۰‌درصد این فرآیند را تا شهریورماه انجام دهند.»/زیست بوم/

جهت آگاهی و دریافت آخرین اخبار صنایع داخلی کشور و همچنین تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران از طریق تلگرام به کانال اختصاصی میهن صنعت (https://telegram.me/mihansanat ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=85296
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه