نبض قیمت خودرو در دستان پر مهر دلالان
قیمت خودرو میل پایین آمدن ندارد و در این شرایط دلالان بازار نیز دست بردار بازار خودرو نیستند. به عقیده برخی از کارشناسان تا زمانی که خودرو در کشور کالای سرمایه ای شمرده شود، هیچ تغییری در وضعیت این بازار پر تب و تاب به وجود نخواهد آمد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، دست بالای دست بسیار است، خرد و کلان این مرز و بوم غالبا این جمله را شنیده اند. قبل از آغاز دهه 90، دلار ساز روند صعودی کوک کرد و ریتم ضربان قلب مردم هم با هر بار جهش قیمت این نرخ پر سر و صدا بالا و پایین می شد. چند سال پیش غالب موضوع هایی که مردم در مورد آن صحبت می کردند نوسانات ارز و بررسی و علل و عوامل آن بود، ظاهرا مسئولین برای اینکه دست مردم برای شروع بحث هایشان خالی نگذارند به سراغ سکه رفتند.
طی این سالها یکه تاز میدان افزایش و نوسان دلار بود تا جایی که دیگر بازار خرید و فروش آن از میدان به کوچه و پس کوچه های میدان فردوسی رسید. اگر نگوییم اثرات ترکش های نوسانات بازار ارز در بخش های اقتصادی کشور بیش از بمب های اتمی آمریکا در ناکازاکی و هیروشیما ژاپن بیش تر نبوده کمتر هم نبوده، شاید کم لطفی به این ارز بین المللی شود.
یکی از ترکش های جان سوز این بمب هسته ای اقتصادی به جان بازار خودروی کشور افتاده است، تاثیر این ترکش تا جایی بوده است که امروز براساس گزارش میدانی خبرنگار ما خودروی پژو 206 در بازار 64 میلیون تومان قیمت گذاری شده است. البته این سونامی افزایش قیمت از هفته ی سوم فروردین ماه سال 97 آغاز شد و لازم به ذکر است که اتفاقات سیاسی هم که در ماه ها اخیر رخ داد بر بازار خودرو بی تاثیر نبوده است، گرچه تاثیرات این موضوعات بخش اندکی از ایجاد نوسان در این بازار است.
احتکار خودرو، کم فروشی، باز و بسته کردن سایت فروش اینترنتی و تاخیر در تحویل خودرو توسط خودروسازان و واردکنندگان اخباری است به گوش مردم رسیده اما واقعا علل و عوامل افزایش قیمت خودرو تنها این موارد بوده است؟
پس از خروج آمریکا از برجام، خودروسازان و واردکنندگان با مشکل تامین قطعه مواجه شدند و هم اکنون با این موضوع دست و پنجه نرم می کنند لذا این امر سبب شده دست خودروسازان با پوست گردو هم نشین شود. موضوع بعدی خلا نظارتی دستگاه های ذیربط در خصوص خرید خودرو توسط برخی افراد سودجود است. گروهی که با استفاده از رانت دست به خرید خودرو و احتکار آن می زنند و به تازگی هم گروهی تازه نفس با دریافت کارت های ملی اشخاص متفاوت و پرداخت مبالغی به صاحبان کارت ملی، اقدام به خرید خودرو می کنند.
دیگر موضوعی هم که از مشکلات پایه ای و اساسی کشور است که در این سالها یکی از اصلی ترین موارد تاثیرگذار در افزایش قیمت کالا بوده، نگاه مردم نسبت به اقلام مورد خریدشان است. در تمام کشورهای دنیا خودرو یک کالای مصرفی بوده اما متاسفانه در کشور ما خودرو نقشی سرمایه ای ایفا می کند لذا مردم خودشان یکی از عوامل تحریک کننده در این بازار بوده اند.
عدم نظارت مستمر بر فعالیت سایت های فروش خودروی اینترنتی از دیگر مواردی است که طی سه سال اخیر سبب ایجاد آشفتگی در بازار شده است. اکثر موارد قیمت خودرو در بازار توسط سایت های فروش اینترنتی خودرو بازیچه ی دلالان و مسئولان این سایت قرار می گیرد. ملعبه شدن قیمت خودرو در پی عدم نظارت دستگاه های ذیربط تا جایی است که قیمت دنا پلاس ساده امروز در بازار تا عدد 90 میلیون تومان هم رسید.
وجود تحریم و اتفاقات بوجود آمده سیاسی در اقتصاد کشور و بخش های دیگر بی تاثیر نخواهد بود اما این تاثیر کمتر از آن چیزی است که موجب آشفتگی در بازار کشور شود. بخش زیادی از التهابات و آشفتگی های موجود در بازار متاثر از سومدیریت دستگاه های دولتی بوده که بر همین اساس صعود های بی سابقه و نجومی قیمت خودرو و موارد از این قبیل متاثر از کم توجهی است.
انتهای پیام/