نگاهی به جک S3، جدیدترین محصول چینی کرمانموتور
تب تند خودروهای کراساوور و شاسیبلند سبب شده تا خودروسازان بیش از هر زمان به فکر عرضه این دسته از خودروها به بازار باشند تا در رقابت سهم خواهی از بازار از رقبای خود جا نمانند.
به گزارش خبر نگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»،تب تند خودروهای کراساوور و شاسیبلند سبب شده تا خودروسازان بیش از هر زمان به فکر عرضه این دسته از خودروها به بازار باشند تا در رقابت سهم خواهی از بازار از رقبای خود جا نمانند. این درحالی است که ردپایی از کراساوورها نیز این روزها در خودروهای هاچبک کراس نیز دیده میشود. اوایل سال 95 شاهد آن بودیم که گروه خودروسازی سایپا، با شروع مونتاژ چانگان CS35 در خط تولید کاشان و عرضه آن با قیمتی کمتر از 70 میلیون تومان، توانست سهم عمدهای از بازار کراساوورهای کوچک شهری را به خود اختصاص دهد. این اقدام سایپا زمینه را فراهم کرد تا سایر خودروسازیهای کشور که به مونتاژ محصولات چینی در ایران مشغول هستند، اقدام به عرضه محصولات جدیدی در این رده کنند.
کرمانموتور یکی از خودروسازان بزرگ کشور است که در زمینه تولید و مونتاژ خودروهای باکیفیت ید طولایی دارد. همچنین این شرکت سالهاست که با تولید خودروهای چینی از قبیل لیفان و جک توانسته سهم بسزایی از بازار خودروهای چینی را به خود اختصاص دهد. این شرکت در سال 95 در نمایشگاه خودروی کرمان برای اولینبار محصول جدیدی را با نام جک S3 به معرض دید عموم درآورد و پس از گذشت حدودا یکسال، این خودرو را به صورت رسمی در نمایشگاه خودرو شیراز که سال گذشته برگزار شد، رونمایی و معرفی کرد.
حال چندماهی از آمدن این خودرو به خیابانهای کشور میگذرد و رقابت میان آن و همتایان چینیاش رنگ و بوی جدیتری گرفته است. جک S3 در همان روزهای ابتدایی حضورش با قیمتی حدود 72 میلیون تومان به بازار عرضه میشد، اما این روزها با افزایش شدید قیمت مواجه شده و بهای نهایی آن به مرز 90 میلیون تومان رسیده است. این موضوع سبب شده تا فاصله S3 با رقبایش زیاد شود و در بازه قیمتی که متناسب آن نیست قرار بگیرد. در ادامه به معرفی بیشتر و بررسی مشخصات فنی این خودرو خواهیم پرداخت.
ظاهری پویا اما محافظهکارانه
در نگاه اول میتوان شباهت زیادی میان جک S3 و برادر بزرگترش جک S5 مشاهده کرد. همچنین طراحی این خودرو نیز همانند دیگر کراساوورهای این خودروساز چینی، تحت تاثیر محصولات هیوندای قرار گرفته است بطوریکه میتوان رگههایی از هیوندای ix25 و یا حتی ix35 را در نمای جلوی خودرو مشاهده کرد.
نکته بارزی که در طراحی نمای جلوی آن جلب توجه میکند، شمای کلی جلوپنجره آن بوده که از سبکی پویا و جسورانه بهره برده است. استفاده کردن از ادوات و نوارهای کرومی در جلوپنجره، علاوهبر اینکه چهرهای مدرن را رقم زده، بر ابهت چهره این کراساوور کوچک نیز افزوده است. بزرگ بودن جلوپنجره سبب شده تا طراحان این خودرو، چراغهای مهشکن را در زیر سپر بهصورت افقی تعبیه کنند. چراغهای اصلی جلو نیز تا حدودی شبیه به جک اس 5 طراحی شده تا نمودی از زبان طراحی محصولات جک باشد. بهطور کل باید گفت که نمای جلوی جک S3 تهاجمی بوده که این موضوع بر جذابیت آن افزوده است.
در نمای عقب جک S3دیگر از هیجان و تهاجمی بودن خبری نیست و طراحان این خودرو بسیار محافظهکارانه عمل کردهاند. چراغهای بزرگ عقب خودرو که اینبار به هیچ خودرویی حتی محصولات سابق جک هم شباهتی ندارد، در عین سادگی زیبایی خاصی را به نمایش میگذارد. طرحان این خودرو سعی کردهاند با استفاده از نوارهای کرومی در سپر عقب کمی حس اسپرت بودن را در بیننده القا کنند. نمای جانبی جک S3 کاملا مناسب یک کراساوور بلند قامت طراحی شده است. شیب مناسب سقف، عریض بودن ستون C و همچنین ارتفاع لازم از زمین را میتوان دلایل این امر دانست.
طراحی داخلی ساده با امکانات رفاهی مناسب
طراحی داخلی جک S3 به اندازه ظاهر بیرونی آن هیجانانگیز نیست. اما با این حال از ظاهر مدرن و بهروزی برخوردار است. مواد بهکار رفته در کابین خودرو از کیفیت مناسبی برخوردار بوده، اما ترکیب رنگها کمی آشفته و شلوغ به نظر میرسد. استفاده از قسمتهای کرومی روی فرمان، داشبورد و روکش درها تا حدودی این نقیصه را جبران کرده است. یک صفحه نمایش بزرگ نیز در کنسول میانی کابین قرار دارد و امکانات رفاهی مناسبی در داخل خودرو به چشم میخورد.
در مجموع میتوان گفت که طراحی داخلی جک S3 نیز توانسته نمره قبولی را دریافت کند. در بخش امکانات رفاهی و آپشن این خودروهای حرفای زیادی برای گفتن دارد و نسبت به رقبا قویتر بوده و برخی مواقع به رقابت با خودروهای گران قیمتتر از خود میپردازد. فرمان برقی، شش کیسه هوا، سنسور باد، سیستم پایداری الکتریکی، ترمز اضطراری و کنترل شروع حرکت در سربالایی، سیستم تهویه اتوماتیک، مانیتور هفت اینچی با بلوتوث و نویگیشن، تودوزی چرمی، کروزکنترل، کامپیوتر، دیلایت و سانروف از امکانات S3 فول با گیربکس CVT به حساب می آید.
مشخصات فنی قوای محرکه
S3 به موتور 5/1 لیتری ۱۱۱ اسببخار و گشتاور ۱۴۶ نیوتونمتر مجهز است و با توجه به سفارش گیربکس پنج دنده دستی، شش دنده دستی و یا CVT روی آن نصب میشود. وزن خالص این خودرو ۱۲۲۰ کیلوگرم است و با توجه به قدرت موتور میتواند مصرف سوخت را در بهترین حالت 9/5 لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر ثبت کند. نیاز به گفتن نیست که قدرت خروجی این موتور برای کراساووری در این ابعاد مناسب نیست. نسبت وزن به قدرت موتور جک S3 هم نیز بیانگر این مساله خواهد بود. جک S3 با کمک این موتور قادر است سرعت خود را تا حداکثر 180 کیلومتر در ساعت برساند. اصلیترین رقیب این خودرو در بازار هماکنون چانگان CS35 است که از یک پیشرانه چهار سیلندر خطی با حجم دقیق 1598 سیسی بهره میگیرد. پیشرانه چانگان CS35 توانایی تولید 123 اسببخار نیرو و 160 نیوتونمتر گشتاور را دارد. همچنین جعبهدنده 4 سرعته اتومتیک این خودرو به نسبت جک S3 شتاب بهتری را به خودرو میدهد. زیرا جعبهدنده CVT علاوهبر مزایایی که در تعویض دنده نرم و استهلاک کمی که دارد، معایبی نیز داشته که از جمله آن شتاب کمتر را میتوان مثال زد.
انتهای پیام/