وانت هم سوار دلار شد اما قیمت ها پایین نیامدند
بازار خودرو درحالی این روزها با رکود دسته و پنجه نرم می کند که قیمت ها همچنان میل به صعود خود را حفظ کرده اند. حتی وانت هم این بار سوار دلار شد اما قیمت ها پایین نیامدند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، بازار خودرو درحالی این روزها با رکود دسته و پنجه نرم می کند که قیمت ها همچنان میل به صعود خود را حفظ کرده اند. حتی وانت هم این بار سوار دلار شد اما قیمت ها پایین نیامدند.
بازار خودرو بار دیگر نشان داد که نه تنها دست کمی از بازار ارز و طلا ندارد، بلکه بر خلاف آنها افزایش قیمت هایش در شرایطی رخ داده است که طی ماه های اخیر با رکود همراه بوده است. هر چند برخی این رکود را ناشی از انتظار برای واردات می دانند.
با این حال این دلار است که فرمان بازار را در اختیار گرفته است و به پیش می برد، خواه مشتری باشد خواه نباشد. در هر صورت قیمت ها از نرخ ارز تبعیت می کنند. در این بازار جالب است که وانت ها که اصولا قیمتشان ثابت می ماند با افزایش قیمت همراه شده اند، اما نکته جالب در این بازار این است که محصولات مونتاژی که تماما چینی هستند، تاثیر پذیری بیشتری نسبت به تولیدات داخل دارند.
حالا یا آنها نسبت به یوان بی تفاوت شده اند و یا اینکه به شدت به دلار علاقه دارند. در هر صورت بازار خودرو در آخرین روزهای پاییز نشان داد که به شدت برای افزایش قیمت ها مستعد است. به نحوی که در برخی محصولات با رشدی بیش از 150 میلیون تومان همراه شده است.به عنوان مثال تیگو ۸ پرو با ۱۶۰ میلیون رشد، به دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون رسید.
در واقع افزایش نرخ ارز نشان می دهد که خودرو بیش از گذشته در نقش کالای سرمایه ای فرو رفته است. البته هر کدام از بازیگرهای این بازار نیز به نوبه خود در حال ایفای نقش هستند؛ چینی ها به یک نوع و تولیدات داخل نیز به نوع دیگر در این بازار افزایشی در حال حرکت رو به بالا هستند.
هر چند که رشد آنها به نسبت برادران چینی خود نبوده، اما به نظر می رسد رفته رفته آنها نیز به قیمت های بالا عادت می کنند. ضمن اینکه به نظر می رسد با ورود اولین خودروهای وارداتی و پیش بینی استقبال از آنها، این عادت را تبدیل به جایگاه جدید کند.
بنابر گزارش ها، در میان محصولات تولید داخل سورن پلاس شاهد کمترین میزان گرانی نسبت به سایر محصولات بود و با 3 میلیون افزایش به ۴۳۹ میلیون تومان رسید.
میزان افزایش قیمت سایر محصولات ایران خودرو نیز میانگین بین 10 تا 17 میلیون تومان گزارش شده است. در این بازار دنا ۱۷ میلیون رشد داشته و به ۶۸۱ میلیون رسیده است. بقیه محصولات مانند انواع پژوپارس، و تیپ های مختلف 206 و 207 میانگین 10 میلیون تومان بالاتر رفته است.
در مقابل آبی پوشان اما محصولات سایپا به نسبت با رشد بیشتری همراه شده اند. پراید ۱۳۱ با ۷.۵ میلیون افزایش به ۲۴۰ میلیون رسید . ساینا، کوییک و شاهین نیز ۱۰ میلیون گران تر شده اند. به نحوی که قیمت شاهین به ۴۹۷ میلیون تومان و ساینا فول به ۲۷۳.۵ میلیون تومان رسیدند.
البته باید اشاره کرد که بازار خودروهای صفر چینی نیز در اولین روزکاری هفته با افزایش قیمت مواجه شدند که تیگو 8 پرو پرچمدار آنها بود. اما باقی آنها نیز حرکت های صعودی را آغاز کرده اند. به عنوان مثال یکی از تازه واردهای بازار، J7 کرمان موتور حدود ۱۲۰ میلیون افزایش قیمت را تجربه کرد و با قیمتی معادل یک میلیارد و ۷۷۰ میلیون معامله شد.
در این شرایط به نظر می رسد که با توجه به حرکت های جهشی و صعودی نرخ ارز و طلا، این روند در بازار خودرو نیز ادامه داشته باشد. هر چند داد و ستدهای زیادی در این بازار صورت نمی گیرد. اما در صورت تثبیت شاهد حرکت خودروهای از کلاسی به کلاس دیگر خواهیم بود.
بورس کالا و استقبال از آن در حال حاضر نیز مهر تاییدی بر این قیمت ها است.حال با اولین عرضه خودروهای وارداتی در بورس کالا، اگر بازارهای موازی مانند ارز و طلا همچنان نوسان های صعودی داشته باشند، باز هم با افزایش قیمت بیشتر در تمام محصولات بازار همراه خواهیم بود.
در این شرایط نمی توان انتهایی برای این حرکت متصور بود. مگر اینکه نرخ ارز و طلا در نقطه ای متوقف شوند. اما در عین حال تجربه نشان داده است که در صورت توقف و یا حتی نزولی شدن قیمت ارز، بازار خودرو اهمیتی چندانی به آنها نمی دهد و بسیار کمتر از آنچه افزایش یافته است با شیب نزولی همراه می شود.
در این شرایط به نظر می رسد که با ورود خودروهای وارداتی، بازار سرد خودرو باز هم دچار تب تند افزایش قیمت خواهد شد.
انتهای پیام/