رئیس سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی:

واکس سیب، آفت‌کش نیست/وزارت بهداشت تنها تعیین‌کننده سلامت میوه‌ها

میهن صنعت: باغستانی با بیان اینکه واکس سیب، آفت کش نیست بیان کرد: در تمام دنیا برای افزایش طول مدت دوره نگهداری محصولات کشاورزی از جمله سیب از واکس استفاده می شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت» محمدعلی باغستانی، رئیس سازمان حفظ نباتات در گفتگو با بازارخبر با اشاره به واکس سیب استفاده‌شده در کشور استفاده گفت: در تمام دنیا نیز برای افزایش طول مدت دوره نگهداری محصولات کشاورزی از جمله سیب از واکس استفاده می‌شود که ترکیبات این واکس عمدتاً پارافین است؛ و لازم به ذکر است که واکس سیب، آفت‌کش نیست.

 

وی ادامه داد: این واکس روزنه‌های روی پوست سیب را مسدود می‌کند و باعث می‌شود میوه تنفس کمتری داشته باشد. به همین دلیل نفوذ هوا به درون آن کاهش می‌یابد در نتیجه دوره ماندگاری میوه افزایش پیدا می‌کند.

رئیس سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه از نظر فیزیولوژیک روی سلول‌های اپیدرمی پوست سیب به‌طور طبیعی واکس وجود دارد، افزود: در دنیا نیز برای افزایش ماندگاری طول دوره انبارداری از این ترکیب استفاده می‌شود و تشخیص اینکه استفاده از آن مجاز است یا نه بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

البته پیش از نیز معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده بود که با توجه به کیفیت مناسب سیب در کشور و شرایط اقلیمی مناسب برای پرورش این محصول که موجب تولید میوه با کیفیت مناسب و مدت ماندگاری بالا می‌شود، نیازی به استفاده از واکس برای سیب با هدف افزایش ماندگاری نیست و موردی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده در صورت مربوط به ایران و صحت موضوع واکس طبیعی خود میوه است که روی میوه وجود دارد و هیچ ضرری برای انسان ندارد.


از سوی دیگر محمدعلی طهماسبی معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرده بود: واکس یا روغن بر روی مرکبات سیب برای افزایش ماندگاری استفاده می‌شود و برای انسان مضر نیست.

وی افزود: واکس‌های نگه‌دارنده وارداتی است و در تمام دنیا برای نگهداری محصولات کشاورزی استفاده می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: واکس‌ها که مانند پارافین یک لایه بر روی میوه ایجاد می‌کند مانع تبخیر آب موجود در میوه می‌شود و موجب تازه ماندن میوه می‌شود و ماندگاری آن بالا می‌رود.

طهماسبی اظهار داشت: سطح روی سیب به صورت طبیعی یک لایه موم دارد و بخشی از این لایه چربی روی سیب طبیعی است.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=64591
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه