«میهن صنعت» گزارش می دهد؛

پاگانی زوندا C12؛ جواهری نایاب

چند روز پیش پاگانی جدیدترین مدل خود یعنی هوآیرا رودستر BC را معرفی کرد. 800 اسب بخار، 3.5 میلیون دلار و تعداد تولید محدود این خودرو را به یک هیولای دست نیافتنی تبدیل کرده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، چند روز پیش پاگانی جدیدترین مدل خود یعنی هوآیرا رودستر BC را معرفی کرد. 800 اسب بخار، 3.5 میلیون دلار و تعداد تولید محدود این خودرو را به یک هیولای دست نیافتنی تبدیل کرده است. اما نزدیک به 20 سال پیش پاگانی اولین نمونه خود را معرفی و عرضه کرد. هوراچیو پاگانی سال 1992 این کمپانی را در مودنای ایتالیا با نام خود تاسیس کرد و ابتدا پروژه خود را با نام C8 آغاز کرد.

این خودرو ابتدا قرار بود به خاطر خوان مانوئل فانجیو قهرمان پنج دوره فرمولا وان، فانجیو F1 نامگذاری شود اما این قهرمان در سال 1995 درگذشت و نام این خودرو به C12 تغییر پیدا کرد. سال 1994 بین پاگانی و مرسدس قراردادی مبنی بر تامین پیشرانه بسته شد و از آن سال تا به امروز در تمامی ساخته‌های پاگانی از پیشرانه‌های V12 AMG استفاده می‌شود. علت استفاده پاگانی از پیشرانه‌های مرسدس به ارتباط خوب هوراچیو و فانجیو بر می‌گردد. فانجیو در دوران فعالیت خود به عنوان راننده در تیم‌های آلفارومئو، مزراتی، مرسدس و فراری فعالیت کرد و پس از آن در تیم مرسدس به عنوان مدیر غیر اجرایی فعالیت می‌کرد. فانجیو به عنوان مشاور در کنار هوراچیو فعالیت می‌کرد و او پیشنهاد استفاده از پیشرانه مرسدس را داد و هوراچیو نیز به احترام این شخص پیشرانه مرسدس را بر روی خودرو‌های خود سوار می‌کند. سال 1999 بود که پاگانی در نمایشگاه ژنو از اولین خودرو خود با نام زوندا C12 پرده برداری کرد. زوندا C12 جز اولین خودرو‌هایی بود که در آن زمان از بدنه تمام آلومینیومی و فیبر کربن به منظور کاهش وزن استفاده می‌کرد. کابین زوندا، حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد و همانطور که در تصاویر می‌توان دید المان‌هایی که در این خودرو استفاده شده را در هیچ خودروی دیگری نمی‌توان یافت.

پیشرانه 12 سیلندر مرسدس AMG به حجم 6 لیتر بر روی C12، 394 اسب بخار قدرت و 570 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کرد.این نیرو توسط یک گیربکس دستی 5 سرعته به چرخ‌های عقب منتقل می‌شود. به لطف وزن کم، زوندا در آن زمان می‌توانست در مدت زمان 4.2 ثانیه از حالت سکون به تندی 100 کیلومتر بر ساعت برسد و در صورت اینکه راننده پای خود را از روی پدال گاز بر نمی‌داشت این خودرو می‌توانست تا 297 کیلومتر بر ساعت نیز ادامه دهد. ساخت C12 شروع طوفانی برای هوراچیو پاگانی بود و در آن زمان توانست رقبای مهمی مانند لامبورگینی دیابلو و مرسدس CLK GTR را به چالش بکشد. از 5 دستگاه C12 ساخته شده یکی از آنها در مالکیت کارخانه به سر می‌برد که به صورت کامل بازسازی شده و قرار است در نمایشگاه ژنو 2019 به عنوان یادبود و جشن 20 سالگی این کمپانی به آنجا برده شود.

نویسنده: اشکان آثار

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=182340
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه