پای جوان تر ها بازهم به صنعت خودرو باز شد/ استراتژی ایران خودرویی ها تغییر می کند؟
شاید کسی فکرش را هم نمی کرد که صبح روز دوشنبه 28 مرداد ماه، زمانی که از خواب بیدار میشود هاشم یکهزارع مدیر عامل با سابقه ایران خودرو از سمت خود برکنار شده باشد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، شاید کسی فکرش را هم نمی کرد که صبح روز دوشنبه 28 مرداد ماه، زمانی که از خواب بیدار میشود هاشم یکهزارع مدیر عامل با سابقه ایران خودرو از سمت خود برکنار شده باشد.
جایگزین هاشم یکه زارع مدیرعامل مپنا یعنی علی آبادی اعلام شد که تقریبا با یک روز فاصله، علی آبادی نیز این سمت را نپذیرفت و ایران خودرو نزدیک به یک هفته بدون مدیرعامل به کار خود ادامه داد. 4 الی 5 نفر کاندیدای نهایی این پست بودند که در بین آنها نام مدیران سابق این شرکت نیز دیده میشد.
زمان به سرعت برای ایران خودرو در حال سپری بود و هرچه زودتر باید یک نفر بر مسند قدرت مینشست تا سکان بزرگترین خودروسازی ایران را بر دست بگیرد. اما صبح روز دوشنبه 5 شهریورماه در کمال ناباوری، مدیر عامل ایران خودرو بیرون از 5 نفر کاندیدای نهایی انتخاب شد.
فرشاد مقیمی در حالی به عنوان مدیرعامل این شرکت معرفی شد که پیشتر به عنوان معاون وزیر صمت مشغول به فعالیت بود.
در رزومه کاری فرشاد مقیمی، عضو هیات مدیره و معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، مدیر برنامهریزی راهبردی و بودجه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، رئیس انجمن بهرهوری ایران، معاون سازماندهی و امور پشتیبانی دبیرخانه کمیته پیشبرد بهرهوری وزارت و راه و ترابری و دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران دیده میشود.
حالا مقیمی جوانترین مدیرعامل ایران خودرو است و این یک برگ برنده برای آن محسوب میشود. در کشور ما جای مدیران جوان بسیار خالی است و اکثرا افراد با تجربه و پا به سن گذاشته در این پست فعالیت میکنند.
وجود یک مدیر جوان در چنین جایگاهی، با توجه به اینکه ایدههایی نزدیک به آحاد جامعه دارد میتواند برای یک خودروساز مفید واقع شود. هاشم یکه زارع فردی کاربلد و کهنه کار بود اما حالا ایران خودرو با مقیمی جوان میتواند رویهای جدید و نو را در پیش بگیرد.
اصلیترین برنامه یکه زارع در سالهای اخیر، داخلی سازی با تمام توان بود که مقیمی نیز به همین شیوه اعتقاد دارد و یکی از حامیان این طرح است. با این وجود باید شاهد طرحها و ایدههای جدید از مقیمی در سالهای آینده باشیم که به رشد این صنعت کمک میکند.
نکته قابل توجه باز شدن پای جوان ترها به صنعت خودروسازی کشور آن هم در عالی ترین رتبه مدیریتی است. البته در دهه 80 نیز این اتفاق افتاده بود و بذرپاش 27 ساله به عنوان مدیرعامل پارس خودرو و سپس مدیرعامل سایپا معرفی شد. حضور 2 ساله مهرداد بذرپاش با تغییرات استراتژیک خوبی همراه بود.نتیجه آن جوان گرایی تولید اولین خودروی ایرانی سایپا با نام تیبا، بهبود شاخص های مالی سایپا و حتی پیشی گرفتن سهام نارجی پوش ها از ایران خودرویی ها شد.
اینکه بعد از حدود 12 سال بازهم یک جوان سکان هدایت یکی از بزرگترین خودروسازی های کشور را بر عهده گرفته می تواند این پیام را مخابره کند که تغییرات اساسی و البته استراتژیک در راه است. از تغییرات مدیریتی در لایه های مختلف گرفته تا روند توسعه و تولید.
به گزارش خبرنگار «میهن صنعت»، شاید این جوان گرایی تا حدی برای صنعتی های کهنه کار کشور دلهره آور باشد اما طی سال های گذشته نه در همه مواقع، اما در بیشتر اوقات نتیجه اعتماد به جوانترها باعث ایجاد فضاهای جدید و البته رضایتمندی بیشتر شده است. البته نقد حضور یک دولتی تمام عیار نیز به مقیمی جوان وارد است اما باید منتظر ماند و دید که سکان دار جدید آبی پوش های جاده مخصوص در مسیر خصوصی سازی صنعت خودرو کشور چه اقداماتی خواهد کرد. شاید در آن زمان بتوان نتیجه گیری درست تری از انتصاب وی داشت.
انتهای پیام/