پتروشیمی در ازای تولید بنزین 100 درصد خوراک گرفت
میهن صنعت : دبیرکل انجمن کارفرمایان صنعت پتروشیمی با اشاره به اینکه در سال 89 به واحدهای پتروشیمی صد درصد خوراک برای تولید بنزین داده شد، گفت: در آن زمان از یک حالت عادی، میزان خوراک واحدها را به صد درصد رساندند تا تولید بنزین زیاد شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، احمد مهدوی در پاسخ به این پرسش که آیا تحویل خوراک بر مبنای صد درصد ظرفیت به واحدهای پتروشیمی منوط بر تولید کردن اکتان افزا بود گفت: خوراک به صد درصد ظرفیت رساندند تا تولید بنزین افزایش پیدا کند.در حالت معمول تا 70 درصد ظرفیت به واحدهای پتروشیمی خوراک داده میشود.
وی تصریح کرد:در حال حاضر نیز عمده ترین دلیل کاهش تولید محصولات پتروشیمی مربوط به کمبود خوراک است واین کمبود خوراک برای تمام واحدهای پتروشیمی متصور بوده است اما در زمانی که نیاز به تولید بنزین پتروشیمی بود، آقایان تحویل خوراک را از حالت عادی به صد درصد رساندند.
دبیر کل انجمن کارفرمایان صنعت پتروشیمی با اشاره به اینکه در صورت عدم تولید بنزین در پتروشیمی، مشکلی نداریم، گفت: مساله خوراک باید در کل کشور حل شود تا در سرما خوراک را قطع نکنند و به صادرات لطمه وارد نشود.
مهدوی در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا در صورت عدم تولید بنزین در پتروشیمیها، از لحاظ مالی به واحدهایی که بنزین تولید می کردند لطمه وارد میشود یا خیر؟ خاطرنشان کرد: شاید این مساله 10 درصد تاثیر بگذارد اما امسال قرار است با ورود فازهای پارس جنوبی به مدار به افزایش تولید نفتی که داریم، مشکل خوراک حل شود.
به گزارش ایسنا، در سال 89 با پر رنگ شدن تحریمها، ایران به کاتالیست مورد نیاز برای کاهش بنزن دسترسی نداشت بنابراین دولت دست به دامان پتروشیمیها شد تا با تحویل آراماتیک تولیدی در میانه زنجیره تولید با قیمت نهایی محصول از بسته شدن پمپ بنزینها جلوگیری کند چرا که این مساله تبعات بدی را در پی داشت.
بنابراین براساس قراردادی که دولت و پتروشیمیها با یکدیگر داشتند، خوراک مورد نیاز واحدهای پتروشیمی تولیدکننده اکتان افزا از حدود 50-60 درصد به صد درصد رسید و واحدهای پتروشیمی محصول میانی خود را به قیمت محصول نهایی به دولت فروختند.
حال گرچه برخی مدیران مدعی هستند که عدم تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی لطمهای به وضعیت آنها نمیزد اما هستند کسانی با وجود مشخص شدن آلودگی بنزین پتروشیمی خواستار ادامه تولید این بنزین هستند.
براساس مدارک ارائه شده مقدار بنزن بنزین پتروشیمیها که در بیش از دو سال توزیع شد حدود هفت بوده که این میزان دو برابر استاندارد تعیین شده است.
حال سازمان محیط زیست با توجه به سرطان زا بودن بنزن و از سوی دیگر وزارت نفت تلاش به واردات بنزین برای توزیع سوخت پاک در کشور دارد.
بنا به خبرهای منتشر شده از سوی سازمان محیط زیست بنزن یکی از دلایل افزایش سرطان در سالهای اخیر در کشور بوده است.