چشمانداز اقتصادی ایران در ۱۰۰ روز آینده
میهن صنعت : وزیر صنعت، معدن و تجارت گفته برای ۱۰۰ روز آینده بخش تولید و صنعت برنامه دارد و همچنین وزیر اقصتاد هم که بالاترین رای مجلس را به خود اختصاص داد از برنامههای ۱۰۰ روزه خود گفته است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، وزیر صنعت، معدن و تجارت گفته برای ۱۰۰ روز آینده بخش تولید و صنعت برنامه دارد و همچنین وزیر اقصتاد هم که بالاترین رای مجلس را به خود اختصاص داد از برنامههای ۱۰۰ روزه خود گفته است.
به گزارش خبرنگار شبکه ایران، مرور برنامههای ۱۰۰ روزه تیم اقتصادی دولت نشان میدهد موضوع یکسانسازی ارز یا تکنرخی کردن آن و تثبیت قیمت کالاهای اساسی به صورت ویژه در دستور کار دولت جدید قرار گرفته است.
نعمتزاده در اولین روز کاری خود در وزارت صنعت گفته که به دنبال آن است تا مصوبه ممنوعالخروج کردن تولیدکنندگان و صادرکنندگان دارای بدهی معوقه به بانکها را لغو کند و همچنین برای صادرکنندگان معافیتهای مالیاتی در نظر بگیرد.
این اقدام وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت در راستای آن صورت میگیرد که بسیاری از فعالان صنعتی به دلیل ذکر شده قادر به فعالیت کامل اقتصادی نبوده و مشکلات فراوانی برای آنها ایجاد شده است که بر رکودی آنها افزوده است.
این اقدام کمترین اثری که داشته باشد رشد تولید در کشور است که این روزها آمارها حکایت از وضعیت نامطلوب آن دارد.
بر اساس آخرین آماری که از وضعیت تولید در شرکتهای خودروسازی منتشر شده است، امسال تولید در گروه خودروسازی بهمن بیش از ۹۷ درصد کاهش یافته است و دیگر خودروسازان بزرگ همچون ایران خودرو و سایپا که ۹۵ درصد بازار را در اختیار دارند در بهترین حالت با کاهش ۵۰ درصدی روبه رو بودهاند.
ایلنا خبرگزاری کار ایران هم گزارش داده که وضعیت تولید در شرکتهای تولیدی کفش و دارو مناسب نیست و تولیدکنندگان این واحدها به مرز ورشکستگی رسیدهاند.
امروز هم گزارش رسیده که مدیران یک کارخانه تولید کاغذ در هفتتپه گفته اند به زودی اعلام ورشکستگی می کنند.
در صورتی که روند کنونی تداوم داشته باشد، روزبه روز بر شمار لشکریان بیکار افزوده میشود.
بنابر این تیم اقتصادی دولت به درستی اقداماتی را در دستور کار قرار داده تا هرچه سریعتر تولید به روند عادی خود بازگردد و بر خیل عظیم بیکاران نه تنها افزوده نشود بلکه از آنها کاسته شده و یکی از شعار دولت تدبیر و امید محقق شود.
در طرف دیگر، علی طیبنیا که بالاترین رای اعتماد را پس از انقلاب به خود اختصاص داد و به عنوان وزیر اقتصاد انتخاب شد از مهار تورم از طریق کنترل نقدینگی خبر داد.
این در حالی است که برخی کارشناسان اعلام کردهاند که انگونه که بانک مرکزی گزارش داده روند رشد تورم کنترل شده است درست نیست بلکه دولت باید توجه جدی را برای مهار این پدیده مزمن در دستور کار قرار دهد.
به گفته محمدرضا پورابراهیم، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، قیمت کالاهای اساسی در ماههای گذشته افزایش بیسابقه ای را تجربه کرده است که نشان از رشد قیمتها دارند نه توقف و ثبات آنها.
بر اساس آخرین آماری که بانک مرکزی از وضعیت تغییر قیمت خرده فروشی ها تا یک هفته قبل از آغاز کابینه جدید منتشر کرده است.
افزایش ۱۰ درصدی چای و حبوبات و ۶۹ درصدی برنج در یکسال گوشهای از وضعیت تورمی جامعه به روایت آمار رسمی است.
بر اساس گزارش بانک جهانی از وضعیت اقتصادی کشور، ایران در مکان سوم از نظر میزان تورم قرار دارد.
بنابر این مسائل، وزیر جدید اقتصاد در تازهترین اظهارنظر خود حل مسائل اقتصادی را در گرو کاهش تورم میداند.
در صورتی که تورم در ماههای آینده مهار نشود، تقاضا یکبار دیگر برای ارز افزایش مییابد و قیمتها به فراخور آن صعودی خواهند شد.
دیروز هم چنین تیم جدید دیپلماسی کشور کار خود را آغاز کرد. دکتر روحانی همواره بر کاهش تحریمها از طریق دیپلماسی موثر و سازنده تاکید کرده است.
به اعتقاد بسیاری از فعالان اقتصادی و صنعتی، دیپلماسی جدیدی که کشور به خود گرفته، عمدهترین برنامهاش را باید تمرکز بر بحث تحریم ها قرار دهد.
در مجموع با نگاهی به آنچه در سه وزارت خانه صنعت، معدن و تجارت گذشت و آنچه وزیر اقتصاد به عنوان راس هرم تیم اقتصادی بیان کرده در کنار مواضع تیم جدید دیپلماسی کشور باید با نگاه امید به آینده نگریست.