معاون بورس تهران:

کاهش کارمزد معاملات بورسی نقدشوندگی را افزایش می‌دهد

معاون بورس تهران می گوید کارمزد معاملات بورسی باید در ایران نیز مانند سایر کشورها کاهش یابد تا بازار نقدینگی بیشتری داشته باشد. او همچنین معتقد است که تحلیلگران بورسی نقش ناظاران غیر رسمی را دارند و می توانند به روند نقدشوندگی در بازار کمک کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، روح‌الله حسینی‌مقدم در پاسخ به این سوال که نظرتان درباره کاهش کارمزد معاملات برای ارکان بازار چیست؟ گفت: یکی از مسائلی که همیشه در بورس‌ها مطرح است این است که بتوان به طرق مختلف نقدشوندگی را در بازار افزایش داشت. یکی از ضرورت‌ها برای افزایش نقدشوندگی بحث هزینه معاملات است. دنیا به این سمت رفته که هزینه معاملات را کاهش دهد و این اتفاق باید در بازار سرمایه ما نیز رخ دهد.

وی ادامه داد: برای کاهش کارمزد معاملات سازمان بورس از خودش شروع کرده است. شرکت بورس و سایر نهادها هم باید از این موضوع تبعیت کنند تا بتوانیم در نهایت کارمزد معاملات را کم کنیم. علاوه بر این رایزنی‌های خوبی با سازمان امور مالیاتی انجام شده تا مالیات معاملات نیز کاهش یابد یا شکل آن تغییر پیدا کند.

معاون بورس تهران در پاسخ به این سوال ایسنا که نظرتان راجع به کاهش کارمزد کارگزاری‌ها چیست، گفت: در این مورد کانون کارگزاران تصمیم می‌گیرد اما استنباط من این است که از آنجا که هزینه‌ها پایین می‌آید و گردش معاملات بیشتر می‌شود کارگزاری‌ها نیز از کاهش کارمزد استقبال می‌کنند اما در نهایت تصمیم‌گیرنده در این مورد کانون کارگزاران است. اما در هر حال ما در مسیری هستیم که این اتفاق باید بیفتد و هزینه معاملاتبرای سرمایه‌گذاران مثل سایر کشورها کاهش یابد.

حسینی‌مقدم در پاسخ به این سوال ایسنا که پرسید شما کاهش چند درصدی در کارمزد معاملات را برای کارگزاری‌ها به ارکان بازار سرمایه مطلوب می‌دانید، اظهار کرد: در این مورد باید کار مطالعاتی دقیقی انجام شود اما سازمان خود با ۲۵ درصد کاهش کارمزدها شروع کرده اما برای کاهش موثر کارمزدها باید مالیات معاملات کاهش یابد. در کل از دیدگاه من کاهش ۲۵ درصدی کارمزد برای سال اول بسیار خوب می‌تواند باشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره توقف طولانی‌مدت نمادها توضیح داد: سازمان بورس به دنبال این نیست که نمادها را طولانی‌مدت متوقف نگه دارد چرا که وقتی نمادی متوقف طولانی دارد، کشف قیمت درستی صورت نمی‌گیرد و عدم شفافیت به وجود می‌آید. ولی وقتی قیمت درستی کشف شود و سرمایه‌گذاران با استراتژی‌های مختلف معامله انجام دهند، شفافیت بیشتر می‌شود.

 معاون بورس تهران ادامه داد: ما انتظار داریم که با به وجود آمدن بازار تحت نظارت این مشکل کمتر شود. پیشنهاد این موضوع را به سازمان بورس داده‌ایم. ما در این برنامه می‌خواهیم توقف نمادها به کمتر از ۱۰ روز برسد این اتفاق باعث می‌شود به مدیران شرکت ها و عامه سرمایه گذاران علامت داده شود که در فلان تاریخ فلان شرکت در بازار تحت نظارت معامله می‌شود و ممکن است در این فضا محدودیت‌هایی لازم باشد ولی اجازه معامله به همه سرمایه‌گذاران داده می‌شود و امیدواریم سازمان بعد از نظرخواهی در این مورد، تصمیم بگیرد و آن را اجرایی کند.

حسینی‌مقدم تاکید کرد: اگر بازار تحت نظارت اجرایی شود، توقف نمادها به شکل قابل توجهی کم می‌شود. ما اعتقاد داریم که جدا از سازمان بورس که یک نهاد ناظر رسمی است، ناظران غیررسمی که همان معامله‌گران و تحلیلگران بورسی هستند، می‌توانند به شفافیت کمک کنند.

وی درباره گزارشگری سه ماهه امسال شرکت‌ها نیز گفت: در نمونه‌ای که ما از شرکت‌ها گرفتیم، گزارش سه ماهه شرکت‌ها در سال جاری نسبت به سه ماهه اول سال ۱۳۹۵ حداقل ۵۰ درصد رشد در سودآوری را نشان می‌دهد. حتی در همین نمونه‌ای که گرفته شده، نسبت به اولین پیش‌بینی که شرکت‌ها در اسفندماه سال ۱۳۹۵ برای سال ۱۳۹۶ پیش‌بینی کرده بودند شش درصد رشد داشتیم. معقول‌ترین رشدی که در دو – سه سال اخیر بازار می‌توانست داشته باشد، رشد به تبع سودآوری شرکت‌ها که اگر تحلیلگران، تحلیل‌شان این باشد که در آینده نیز این روند ادامه ‌دار خواهد بود، باعث می‌شود که انتظار داشته باشیم بازار P/E بگیرد. ولی در این مورد الان نمی‌توان نظری داد و باید تحلیلگران بازار در این مورد به جمع‌بندی برسند.

منبع:ایسنا

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=128256
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه