رشد 270 درصدی اکتشاف نسبت به برنامه پنجم

کشف 7.5میلیارد بشکه نفت تا سال 94

میهن صنعت : طبق برنامه‌ی پنجم توسعه تا سال 1394 باید معادل 7.5 میلیارد بشکه نفت خام قابل برداشت از طریق اکتشافات نفت و گاز به ذخائر کشور افزوده شود؛ با وجود این پیش‌بینی می‌شود که اکتشاف نفت رشد 270 درصدی نسبت به برنامه پنجم توسعه کشور داشته باشد.

به گزارش میهن صنعت طبق برنامه‌ی پنجم توسعه تا سال 1394 باید معادل 7.5 میلیارد بشکه نفت خام قابل برداشت از طریق اکتشافات نفت و گاز به ذخائر کشور افزوده شود؛ با وجود این پیش‌بینی می‌شود که اکتشاف نفت رشد 270 درصدی نسبت به برنامه پنجم توسعه کشور داشته باشد.


سهم کشف نفت از 7.5 میلیارد بشکه‌ای که باید تا سه سال دیگر کشف شود، 40 درصد و سهم گاز 60 درصد خواهد بود. البته در برنامه‌ی پنجم توسعه اولویت‌های اصلی فعالیت‌های اکتشافی تمرکز بر مناطق مرزی است.


امسال نیز اکتشاف نفت و گاز در در کشور با اولویت دهی به حوزه های مرزی به ویژه در مرزهای شمالی در دستور کار قرار گرفته و بنابر آخرین آمار و اطلاعات، از رشد مطلوبی برخوردار بوده است.


رشد اکتشاف نفت نسبت به اهداف برنامه پنجم توسعه در حدود 270 درصد تخمین زده می شود و در بخش اکتشاف گاز نیز این رشد 2.5 برابر بوده است. بدین ترتیب نسبت اکتشاف نفت و گاز به تولید 1.5 برابر شده است


ذخائر منابع هیدروکربوری کشور در ابتدای سال 1390 از حدود 151 میلیارد بشکه به 155 میلیارد بشکه نفت‌خام قابل استحصال و حجم ذخائر گاز کشور به 34 تریلیون مترمکعب افزایش یافت.


البته با اکتشافات صورت گرفته دیگر حجم این ذخائر از 155 میلیارد بشکه نیز افزایش یافته، اما هنوز رقم جدید آن از سوی وزارت نفت اعلام نشده است.


به گزارش ایسنا،در برنامه پنجم توسعه حدود چهار میلیارد دلار برای کشف میدان‌های جدید نفت و گاز اختصاص یافته است.


ایران در حال حاضر با داشتن 155 میلیارد بشکه نفت قابل استحصال در مقام چهارم دارندگان ذخایر نفتی جهان قرار دارد.


در حال حاضر کشور ونزوئلا با داشتن ذخایر 296.5 میلیارد بشکه در رتبه اول ایستاده است. البته گفته می‌شود حجم عظیمی از این ذخایر، نفت خام فوق سنگین با مقادیر بالای گوگرد است.


عربستان سعودی و کانادا هم به ترتیب با داشتن 266.5 و 175 میلیارد بشکه در مقام دوم و سوم قرار دارند. البته کانادا معتقد است که ذخایر این کشور دو تریلیون بشکه (یعنی هشت بار بیشتر از عربستان سعودی) است.


بعد از ایران که در مقام چهارم قرار گرفته است، به ترتیب کشورهای عراق، کویت، امارات متحده عربی، روسیه، لیبی، نیجریه، قزاقستان، قطر، چین، ایالات متحده، آنگولا، الجزایر و برزیل قرار دارند.


به گزارش ایسنا، بر اساس آمار، ذخایر نفتی آسیای جنوب غربی 56 درصد، آمریکای شمالی 16درصد، آفریقا 9 درصد، آمریکای مرکزی و جنوبی هشت درصد، آسیای شرقی هفت درصد، آسیا و اقیانوسیه سه درصد و اروپا یک درصد است.


همچنین از ذخایر کشف شده در جهان 30درصد آن سبک، 30درصد متوسط، 15 درصد سنگین و 25 درصد آن نیز فوق سنگین است.

 

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=6551
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه