میهن صنعت:

یک معمای 50 ساله پزشکی حل شد

میهن صنعت: محققان دانشکده پزشکی اف‌. ادوارد هبرت در دانشگاه خدمات منسجم علوم بهداشتی (USU) موفق به حل معمای 50 ساله وجود یک دیواره سلولی در پاتوژن باکتریایی «کلامیدیا» شده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، کلامیدیا (Chlamydia trachomatis) عامل اصلی بروز عفونت‌های مقاربتی در سراسر جهان است که تقریبا 1.5 میلیون آمریکایی را در سال آلوده می‌کند.

 

این باکتری می‌تواند موجب عقیم‌شدن مردان و زنان، ابتلا به بیماری التهابی لگن و بارداری خارج از رحم شود و همچنین عامل اصلی نابینایی قابل‌پیش‌گیری گزارش شده است.

 

انواع دیگر کلامیدیا موجب بروز طیفی از بیماری‌ها در انسان‌ها و حیوانات می‌شوند و دو نسخه از آن تهدیدکننده بقای جمعیت کوآلاها در استرالیا هستند.

 

از دهه 1960 به بعد، دانشمندان در تلاش برای حل «نابهنجاری کلامیدیا» بوده‌اند.

 

تمام گونه‌های کلامیدیا به آنتی‌بیوتیک‌ها حساس‌اند؛ این آنتی‌بیوتیک‌ها دیواره سلولی باکتریایی یا پپتیدوگلیکان را هدف می‌گیرند، اما تاکنون هیچ کس قادر نبوده نشان دهد که پپتیدوگللیکان در کلامیدیا وجود دارد.

 

با استفاده از کاوشگرهای شیمیایی که محققان آزمایشگاه‌های دانشگاه ایندیانا طراحی کرده بودند، دانشمندان توانستند دیواره سلولی کلامیدیا را برای نخستین بار و پس از 50 سال تجسم بخشند.

 

تیم تحقیقاتی تصاویری را تهیه کرد که معماری حلقه‌مانند دیواره سلولی که هرگز در این باکتری مشاهده نشده بود، را آشکار کرد.

 

آزمایشات بیشتر تایید کرد که کلامیدیا، دیواره منحصر‌به‌فردش را مانند بسیاری از میکروب‌های دیگر از جمله E. coli تولید می‌کند.

 

علاوه بر این، پپتیدوگلیکان در تقسیم سلولی کلامیدیا ایفای نقش می‌کند، اما دانشمندان هنوز در خصوص چگونگی این تقسیم اطلاعی ندارند.

 

به گزارش(ایسنا)، علاوه بر حل یک معمای 50 ساله، این مطالعه کارکردهای قدرتمند و جدیدی را برای روش برچسب‌گذاری جدیدی که توسط تیم تحقیقاتی ارائه شد، در اختیار می‌گذارد.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=35470
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه