۷۵ درصد از جمعیت ۵ میلیونی اتباع بیگانه در بازار فعالند/ داستان ادامه دار ناکامی نیروی کار ایرانی
۷۵ درصد از جمعیت ۵ میلیونی اتباع بیگانه در بازار فعال هستند از این رو فرصت کار از نیروی ایرانی گرفته شده است
تا بحال برایتان اتفاق افتاده که در بازار برای حمل کالاهایی که خریده اید تقاضای یک چرخ دستی کنید یا باربری را به خدمت بگیرید بخش زیادی از این افراد اتباع بیگانه هستند البته حضور این افراد تنها در بازار خلاصه نمی شود و میدان در موقعیت های دیگر رها نکرده اند تعدادی کثیری از این افراد سر ساختمان های در دست ساخت هستند کافی است تا با نام هایشان آشنا باشید.
اشتغال اتباع بیگانه در کشور طی این سالها به یک معضل تبدیل شده و اکثر این افراد به طور غیر قانونی در حال کار و فعالیت هستند عدم برخورداری این گروه از بیمه، سنوات و… موجب می شود تا کارفرمایان با هزینه ای اندک این افراد را استخدام کنند بخش زیادی از اتباع به علت نداشتن سرپناهی برای استراحت در محل هایی که فعالیت دارند زندگی می کنند که این امر گاها سبب می شود تا امنیت دیگر واحد های صنفی تحت شعاع قرار گیرد.
اما یکی از مسائل اصلی حضور این افراد در اکثر حوزه ها بوده که موجب می شود تا فرصت های شغلی برای اشخاص بومی از بین برود یکی از کارگران فعال در بازار که قریب ۲۰ سالی است در بازار باربری می کند بیان کرد: بازار که همین جوری خرابه! این افغانی ها هم بازار رو خراب کردن، همه جا هستند همه کاری هم با هزینه کم انجام میدن دیگه کار به ما میرسه یه سری هاشون خانواده هاشون اینجا نیستن فقط اومدن کار کنند پول بگیرن بفرستن اونور.
عباس آقا باربر بازار اشاره کرد: تعدادی از این اتباع اینجا تشکیل خانواده دادن حالا با بچه هاشون میان بازار هم خودش کار میگیره هم بچش با یه چرخ دستی که از خودش بزرگتره تو بازار میچرخه بار جابجا میکنه این وسط کارگر ایرانی مونده و حوزش.
عدم برخورد دستگاه های ذیربط با این موضوع موجب افزایش بیش از اندازه تعداد اتباع بیگانه غیرمجاز در کشور و اشتغال یافتن و فعالیت آن ها شده است ابوالفضل فتح الهی، نایب رییس کانون عالی انجمن های صنفی در این خصوص اظهار کرد: طبق آمارهای رسمی تا بهمن ماه سال گذشته حدود چهار میلیون و 700هزار پناهنده و مهاجر در کشور حضور داشتند که بیش از 75 درصدشان در جامعه ایران در حال فعالیت هستند و از این تعداد 700هزار نفر در روستاها مشغول کارند.
وی با توجه به اینکه اتباع بیگانه تا چندی پیش به شغلهایی مثل چاه کنی و کارهای ساختمانی اشتغال داشتند که کارگر ایرانی رغبتی به حضور در آنها و گرفتن این شغلها نداشت، ولی امروز کارهای درجه یک و دو مرتبه بالاتر را دارند، اشاره کرد: متاسفانه به دلیل ضعف نظارت و برخی سیاستهای غلط شغلهایی را که کارگر ایرانی قادر به انجام آن است در اختیار مهاجرین و اتباع بیگانه گذاشتهایم.
عوامل بیکاری بخش گسترده ای از افراد در کشور متاثر از دلایل بسیاری است اما موضوع اشتغال اتباع بیگانه که بخشی زیادی از آن ها به طور غیرقانونی در حال فعالیت هستند سبب از بین رفتن فرصت شغلی برای کارگران داخلی می شود این موضوع از عوامل تاثیرگذار و مهم تلقی می شود و موجب افزایش نرخ بیکاری در کشور خواهد شد.