«پرايد» دو ستاره مي شود ؟
گويي زندگي ما انسانها هميشه با ستارهها عجين شده است, مثلاً از قديم و نديم ميگفتند ستارههاي آسمان نقش زيادي در مسيريابي كاروانها دارند و امروزه اين ستارهها نقش زيادي در نشان دادن كيفيت خودرهايي كه مورد استفاده ما دارند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، گويي زندگي ما انسانها هميشه با ستارهها عجين شده است, مثلاً از قديم و نديم ميگفتند ستارههاي آسمان نقش زيادي در مسيريابي كاروانها دارند و امروزه اين ستارهها نقش زيادي در نشان دادن كيفيت خودرهايي كه مورد استفاده ما دارند.
وظيفه ارزيابي كيفي خودروها و اعطاي ستاره به آنها در ايران به عهده شركت بازرسي كيفيت و استاندارد ايران است. معيارهاي اين شركت براي تعيين سطح كيفيت خودروها از طريق بازرسي در خط توليد شركتها با هماهنگي و اجازه آنها و به سفارش وزارت صنعت و معدن و تجارت و بررسي مواردي چون پيشرانه، سيستم تعليق، تزئينات داخلي و خارجي و صداهاي غيرعادي ميشود. اگر چه عدهاي نسبت به روش ارزيابي اين شركت نقدهايي دارند, اما هر چه باشد همين ارزيابيها امروزه ملاكي است براي تشخيص ميزان كيفيت محصولات خودروهاي توليد داخل و اعطاي ستاره براي رده كيفي خودروها از يك تا پنج ستاره.
در اهميت اين ستارهها همين بس كه بدانيم براساس سياست وزارت صنعت، معدن و تجارت از ابتداي سال ۱۳۹۷ هيچ خودروي تك ستارهاي نبايد در سبد توليد شركتهاي خودروساز داخلي وجود داشته باشد. اين در حالي است كه بر اساس آخرين رده بندي شركت بازرسي كيفيت و استاندارد ايران در آبان ماه سال 96؛ خودروهاي پژو 405 ايران خودرو, پرايد و تيباي سايپا و ليفان ايكس 60 كرمان خودرو در زمره سواري توليد داخل تك ستاره قرار داشتند.
در بين اين خودروها پرايد وضعيت بسيار حساس و مهمي دارد, از نظر بازار به عنوان مهمترين ركن اقتصاد آزاد هنوز براي اين خودرو تقاضاي موثر وجود دارد, از نظر قيمت هيچ خودروسازي توان توليد خودرويي با قيمت فعلي پرايد را ندارد, از نظر خانوارهاي ايراني پرايد وسيله كسب درآمد و رزق و روزي بسياري است. بنابراين تصميم هر گونه تصميمي براي حذف يا ابقاي پرايد بايد با هوشمندي خاصي اتخاذ گردد.
البته راه ديگري هم وجود دارد كه هم براي مصرف كننده و هم براي توليد كننده جذابيت دارد و آن همين خبري است كه روز گذشته در مورد دو خودروي تيبا و ساينا در خروجي سايت رسمي سايپا قرار گرفت, بدين ترتيب كه «تيبا و ساينا» با كسب دوستاره از كمند دستور عدم توليد درسال 97 جستند. حال بايد به انتظار نشست و ديد كه آيا سايپا ميتواند با بهبود بيشتر كيفيت پرايد را نيز از شمول آن طرح خارج نمايد و به ادامه توليد آن در سالهاي بعد حداقل تا زماني كه جايگزين مناسبي از نظر قيمتي برايش پيدا شود ادامه دهد؟ پس بايد به انتظار درخشش ستاره پرايد در يكي دو ماه پاياني امسال باشيم.
سياوش مهرآيين
كارشناس خودرو