همه آنچه كه بايد درباره کارت سوخت بدانیم
با جدی شدن بحث سهمیهبندی بنزین و بازگشت دوباره کارتهای سوخت این سوال مطرح میشود که تکلیف مالکانی که فاقد کارت هستند چه میشود؟
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، حمیدرضا تاجی: «از ساعت 24 امشب سی و یک اردیبهشت ماه 86 فروش بنزین در تمامی جایگاهها٬ تنها با ارائه کارت هوشمند سوخت و با قیمت هر لیتر 1000 ریال عرضه می شود» این اولین خبری بود که رسما استفاده از بنزین را منوط به داشتن کارت هوشمند سوخت میکرد.
پس از آن وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران، پنجم تیر همان سال با انتشار اطلاعیهای میزان سهمیه بندی بنزین برای انواع خودروها و موتورسیکلتها و نحوه اجرای آن را اعلام کرد؛ خودروهای سواری شخصی بنزین سوز ماهانه 100 لیتر، خودروهای سواری شخصی دوگانه سوز 30 لیتر و موتور سیکلت ها نیز 30 لیتر.
پیوستن کارت سوخت به تاریخ؟!
در طول این سال ها بسیاری از مالکان خودروهایی که بنزین سهمیهای کفافشان را نمی داد دست به دامن دوست و آشنا میشدند تا چند لیتر بنزین از آن ها بگیرند. در این میان کارت رانندگان تاکسی از همه بیشتر طرفدار داشت.
از سوی دیگر این کاهش سهمیه ها و افزایش قیمت بنزین سهمیه ای ادامه داشت تا این که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در رسیدگی به لایحه اصلاح قانون بودجه سال 1395 با حذف بند «ح» تبصره 14 قانون بودجه 1395 با حذف کارت سوخت موافقت کردند و عملا بنزین سهمیه ای با قیمت لیتری 700 تومان در شهریورماه سال 95 جای خود را به بنزین تک نرخی با قیمت آزاد لیتری 1000 تومان داد.
از آن پس بود که نگاهها به کارت سوخت عوض شد؛ کارتهای سوخت بعضیها روی طاقچههای خانه یا کیفهای مدارک خاک خورد و برخی دیگر کارت های هوشمند سوخت را به گمان اینکه هرگز به آن نیاز پیدا نمی کنند و فقط کیف مدارکشان را اشغال میکند، دور ریختند!
پیداشدن سروکله کارت سوخت پس از 2 سال
این بی نیازی و البته بی خبری از وضعیت کارت سوخت ادامه داشت تا این که ماه گذشته با اعلام سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی، بحث حفظ کارت سوخت بار دیگر جدی شد.
زیبا اسماعیلی ماه پیش در جمع خبرنگاران با اشاره به قانون مصوب مجلس گفت: با توجه به این که قانون مصوب مجلس تاکید کرده است که سوخت گیری فقط با کارت سوخت امکانپذیر است و کارت سوخت جایگاه دار فقط برای موارد ضروری استفاده خواهد شد، مالکان خودروهایی که به هر دلیل فاقد کارت سوخت هستند باید به منظور جلوگیری از ایجاد مشکل نسبت به اخذ کارت اقدام کنند. و این گونه بود که سروکله کارت سوخت پس از 2 سال پیداشد.
/جام جم/