انجام پژوهش حمل و نقل ترکیبی دریایی-ریلی در مرکز مطالعات بنادر
رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات سازمان بنادر و دریانوردی از انجام پژوهشی در این مرکز با هدف امکان سنجی توسعه حمل و نقل ترکیبی دریایی ـ ریل پایه خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، علی مرادی در نشست خبری درباره فعالیت های مرکز بررسی ها و مطالعات استراتژیک سازمان بنادر و دریانوردی گفت: این مرکز فعالیت های مطالعاتی سازمان را برعهده دارد که هدف از انجام این تحقیقات، بهینه سازی روند امور فعالیت های دریایی و بندری است.
وی با بیان اینکه پروژه های مطالعاتی این مرکز برای برآورده کردن نیازهای مطالعاتی سازمان بنادر است، افزود: پس از آنکه سازمان بنادر پروژه های تحقیقاتی را به این مرکز سفارش داد، ما نیز از طریق افراد دانشگاهی و شرکت های تحقیقاتی این پروژه ها را به یک فرصت مطالعاتی تبدیل کرده و سفارش انجام آنها را به این مراکز ارائه می دهیم.
رئیس مرکز بررسی ها و مطالعات استراتژیک سازمان بنادر و دریانوردی یکی دیگر از اقدامات این مرکز را اشاعه و انتشار فرهنگ دریایی عنوان و اظهارکرد: از جمله این اقدامات همکاری با وزارت آموزش و پرورش در خصوص انتشار کتب درسی پایه های مختلف در ۵۵ کتاب با محوریت معرفی فعالیتهای دریایی و بندری است، همچنین فیلم های آموزشی در ۲۵ محور و ۲۰۰ دقیقه است که برای دانش آموزان به نمایش درمی آید.
این استاد دانشگاه یکی دیگر از مهمترین اقدامات این مرکز را انتشار کتاب اطلس تاریخ بنادر و دریانوردی با همکاری دانشگاه تهران دانست و گفت: پروژه تألیف این کتاب در سال ۹۴ آغاز شد و امسال در جشنواره فارابی و نیز جشنواره انتخاب کتاب سال به عنوان کتاب برگزیده معرفی شد. در این کتاب ۵ هزار سال تمدن دریایی ایران معرفی شده است.
مرادی با اشاره به حمایت مرکز مطالعات سازمان بنادر از پایان نامه های دانشجویی کارشناسی ارشد و دکترا، گفت: این مرکز ساماندهی بنادر تجاری کوچک کشور را نیز در دست مطالعه دارد. در حال حاضر یکی از مشکلاتی که سازمان بنادر دارد این است که معلوم نیست کاربرد بنادر تجاری کوچک چیست و متولی آنها چه دستگاه و یا فردی خواهد بود، به همین دلیل ما در این مرکز طرح مطالعاتی در این زمینه تهیه کرده ایم و با همکاری یکی از دانشگاه ها، این پژوهش در حال انجام است.
وی یکی دیگر از پروژه های این مرکز را بررسی وضعیت منابع انسانی سازمان بنادر دانست و گفت: همچنین به این مرکز پیشنهاد شده تا مطالعاتی در خصوص حمل و نقل ترکیبی ریل پایه و افزایش سهم حمل و نقل از بندر به ریل انجام شود.
مرادی ساخت قایق خودران هیدروگرافی ربات را از دیگر تولیدات مرکز مطالعات سازمان بنادر معرفی کرد و افزود: این قایق در حال حاضر در بندر امیرآباد به صورت خودران به بررسی وضعیت محوطه بندری می پردازد که امکان تولید انبوه این محصول و توزیع آن در سایر بنادر نیز وجود دارد.
این مقام مسئول در سازمان دریانوردی، بودجه سال آینده مرکز تحقیقات سازمان بنادر را ۳۰ میلیارد تومان و بودجه سال جاری (۹۶) را در حدود ۲۴ میلیارد تومان عنوان کرد.