رشد ۵۰ برابری درآمد ارزی در حوزه گردشگری
رئیس پارک علوم و فناوریهای نرم گفت: در سال ۵۷ تعداد گردشگران به کشور رقم ۵۰۰ هزار نفر بود که این رقم در پایان سال ۹۶ به بیش از ۵ میلیون گردشگر رسیده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، در بیست و دومین نشست شنبههای انقلاب با موضوع گردشگری محمد حسین ایمانی خوشخو رئیس پارک علوم و فناوریهای نرم با اشاره به رشد ۱۰ برابری ورود گردشگران به کشور بیان کرد: در سال ۵۷ تعداد گردشگران به کشور رقم ۵۰۰ هزار نفر بود که این رقم در پایان سال ۹۶ به بیش از ۵ میلیون گردشگر رسیده است.
وی در ادامه افزود: با توجه به ورود این تعداد گردشگر به کشور درآمد ارزی در ۴۰ سال گذشته ۵۰ برابر رشد داشته است.
رئیس پارک علوم و فناوریهای نرم در مورد نقش و مشارکت گردشگران بین المللی با کشور میزبان گفت: در بحث دستورالعمل و حقوق جهانی گردشگری این نکته حائز اهمیت است که گردشگران بین المللی نسبت رعایت فرهنگ کشور میزبان را پذیرفته اند و حجاب و عفاف مانعی برای ورود گردشگران محسوب نمیشود.
وی افزود: در بین کشورهای منطقه ترکیه در شاخص امنیت رتبه ۱۰۹، روسیه رتبه ۱۱۹ و ایران رتبه بین ۵۰ تا ۶۰ را به خود اختصاص داده است که نسبت به کشورهای منطقه به مراتب بهتر است.
اوحدی در ادامه به امار مجمع جهانی اقتصاد اشاره کرد و گفت: تا سال ۵۷ بالغ بر ۷ اثار ثبت جهانی شده بوذ که این رقم تا به امروز با رشد ۲ برابری به ۲۲ اثر افزایش یافته است.
وی در خصوص رتبه هزینهها در کشور گفت: در این زمینه از بین ۱۳۶ کشور رتبه نخست به ایران اختصاص دارد.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با بیان اینکه میتوان با گردشگری در جهت رشد اشتغالزایی در مناطق کمتر توسعه یافته تلاش کرد گفت: میتوان به عنوان ابزاری برای رونق مناطق محروم به میراث فرهنگی، منابع تاریخی و… اتکا کرد.
اوحدی در ادامه به گردشگری سلامت اشاره کرد و گفت: بیش از ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت از سال ۹۰ تاکنون به دلیل هزینه پایین و کیفیت بالا به ایران وارد شده اند که این تعداد گردشگر نسبت به گردشگران عادی ۶ برابر بیشتر درآمد ارزی نصیب کشور میکند.
در این نشست خبری محمدرضا اکبری مدیرکل مطالعات و اموزش معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی به مردمی شدن گردشگری اشاره کرد و گفت: قبل از انقلاب برای افراد خاص و به مقاصد خاص بود، اما تغییرات در حوزه تولید و برنامه ریزی های مردمی شدن گردشگری باعث شد علاوه بر توزیع مقاصد گردشگری شاهد اضافه شدن گردشگری به سبد خانوار باشیم.
وی مهمترین پیشرفت در حوزه گردشگری را تغییر ماهیت آن از تک محوری به چند محوری دانست و گفت: تغییر رویکرد باعث توزیع درآمد در مناطق کمتر توسعه یافته شده است.
مدیرکل مطالعات و اموزش معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی در ادامه گفت: درسال ۹۶ بالغ بر ۸۰ میلیون نفر شب اقامت در گردشگری داخلی به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/