خروجی مثبت داخلی سازی قطعات و میزهای تعمیق ساخت داخل در آمار تولید ایران خودرو
سال ها پس از تولید خودرو با نگاه واردات تکنولوژی از خارج و مونتاژ در داخل کشور، به لطف تغییرات در مدیریت کلان بزرگترین خودروساز خاورمیانه و البته تحریم های صنعت خودرو، در این روزها شاهد روند تولید محور با حمایت از داخلی سازی در ایران خودرو هستیم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، کلید واژه داخلی سازی و رونق تولید از جدیدترین واژه هایی است که از اواخر سال گذشته به لغتنامه اقتصاد و بالاخص صنعت خودروی کشور وارد شده است و با نامگذاری سال جدید از سوی رهبری، رنگ و روی تازه و جدی تری به خود گرفت.
با نامگذاری سال 98 به سال رونق تولید شاهد تغییر در رویکرد مدیران ارشد اقتصادی دولت دوازدهم بودیم که بخشی از مهمترین اقدامات در این خصوص، در صنعت خودرو و با تغییر مدیرعامل با سابقه ایران خودرو به وقوع پیوست.
با ورود مدیرعامل جوان که در مدیریت صنعتی و اقتصادی کشور از سابقه نسبتا خوبی نیز برخوردار بود، دیدیم که مسیر ایران خودرو از واردات و مونتاژ به سمت و سوی تولید داخلی و حمایت از قطعه سازان تغییر کرده است و اتفاقات مثبتی در این حوزه روی داده است.
فرشاد مقیمی در ابتدای ورود به ایران خودرو با کوهی از مشکلات روبرو شد که هزاران دستگاه خودروی ناقص در پارکینگ های این شرکت تنها بخش کوچکی از این مشکلات را به خود اختصاص داده بود.
مقیمی فعالیت های خود را در 3 محور کاهش خودروهای ناقص، کسب رضایت مشتریان و افزایش سهم تولید به پیش برد.هر سه محور در انتها به یک مسئله مهم ختم می شد که چیزی نبود جز داخلی سازی قطعات خودرو آنهم با مشارکت قطعه سازان ایرانی.
مقیمی در این راه توانست با اتکا بر توان قطعه سازان داخلی، پروژه پژو 301 را اجرایی کند، تعهدات معوق این شرکت را تا میزان زیادی کاهش دهد و وعده معرفی محصولات جدید را جامه عمل بپوشاند که این موارد بخشی از خروجی قابل لمس اتکا به توان داخلی قطعه سازان و استفاده از توانمندی زیرمجموعه های ایران خودرو مانند ساپکو است.
این اقدامات هر چند دیرهنگام انجام شده است اما در همین مرحله نیز می تواند نویدبخش روزهای بهتر در صنعت خودروسازی کشور باشد.
دستاوردهای جدید را می توانیم نتیجه برگزاری میزهای تعمیق ساخت داخل بدانیم که مدیرعامل جوان ایران خودرو با جدیت خاصی پیگیر برگزاری و به نتیجه رساندن آن است.
مقیمی در نیمه سال جاری با تشکیل ستاد توسعه و تعمیق ساخت داخل ایران خودرو توانست ارتباط صنعت با دانشگاه، کارآفرینان و مبتکران خلاق کشور را کلید بزند و با شناسایی ظرفیت های مغفول مانده در صنعت قطعه سازی و اعمال محدودیت های قانونی بر قطعاتی که امکان تهیه آن در داخل کشور مهیا است، به کاهش ارزبری مناسبی در ایران خودرو دست یابد.
این مسیر جدید صرفا بر پایه حمایت از قطعهسازان داخلی و در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی شکل گرفت و نشان داد که شناخت مناسب از ظرفیت های تولید کنندگان داخلی در شرایطی که با انواع و اقسام محدودیت های بین المللی مواجه هستیم، می تواند گره گشای مشکلات باشد.
گواه این ادعا نیز می تواند آمار تولید ایران خودرو در آبان ماه سال جاری باشد که با بیش از 37 هزار دستگاه خودرو نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، افزایش 16 هزار دستگاهی را نشان می دهد.
انتهای پیام/