میهن صنعت :

نرخ گذاری جدید خودرو، بازی تبلیغاتی است

میهن صنعت : بعد از اعلام نرخ خودرو از سوی شورای رقابت برای مدت کوتاهی سایت فروش دو مدل خودرو از سوی ایران خودرو باز شد، اما بعد از گذشت ۴۸ ساعت سایت فروش بسته شد و شرکت های خودروسازی اینک بدون توجه به توافق و نرخ اعلام شده نه فقط به تعهدات قبلی خود عمل نم

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، بر این اساس محمد‌ علی مددی عضو شورای رقابت روز گذشته با اعلام اینکه نرخ تورم بخشی خودروها غیر واقعی بوده که با بررسی دقیق آن قیمت خودروها ۱۰ تا ۲۰ درصد نسبت به نرخ‌های فعلی کاهش می یابد. در این خصوص گفت‌و گویی کوتاه با جلیل اوحدی عضو هیات مدیره کانون مدیران ماشین ساز و صنایع فلزی استان اصفهان انجام دادیم که به شرح ذیل است.

– گفته شده با بازنگری دوباره نرخ تورم خودروها، قیمت این محصولات کاهش می یابد. آیا نرخ گذاری جدید خودرو عملی می شود؟
به اعتقاد من وقتی قیمت خودرو اعلام شود، اما خودرویی از سوی شرکت ها تحویل مشتریان داده نشود، نرخ گذاری ها برای رفع بحران صنعت خودرو هیچ سودی نخواهد داشت.

اما شرکت های خودروساز این روزها حاضر به تحویل محصولاتشان نیستند.
نه این طور نیست. با وجود توافق با شورای رقابت و اعلام نرخ ۵ مدل خودرو، ایران خودرو یک نصفه روز فقط سایت فروش سمند را باز کرد و فروشی برای محصولات دیگر خود همچون پژو پارس و ۴۰۵ نداشت. موضوع این است که این شرکت اعلام کرده خودرو برای تحویل ندارد. حتی یکی از شرکت های قطعه سازی حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از شرکت سابکو طلبکار است درخواست ۳ دستگاه پژو پارس داده بود که طی نامه ای اعلام شد در انبار، خودرو برای تحویل وجود ندارد.

پس چرا در بازار آزاد شرکت های خودروسازی به صورت امانی محصولاتشان را به فروش می رسانند.؟
در بازار آزاد بله. اما واقعیت این است که شرکت های خودروساز داخلی به دلیل نبود قطعات توانایی تولید و تکمیل خودروهای خود را ندارند. به اعتقاد من اعلام نرخ گذاری خودروها این روزها فقط جنبه فعالیت تبلیغاتی دارد.

– تکلیف خودروهایی که پیش از این از سوی شرکت های خودروساز ثبت نام و تحویل داده نشده، چیست؟
تعهدات شرکت ایران خودرو بیش از ۳۰ هزار خودرو به مشتریان نیست و به مرور زمان عملی می شود. ایران خودرو در سال ۹۰ حدود ۴۰۰ هزار خودرو تولید کرد و اکنون ۳۰ هزار نمونه تعهد فروش رقمی برای این شرکت نیست.

– در حال حاضر تولید روزانه شرکت های خودروسازی در کشور چقدر است؟
اطلاع دقیقی ندارم . ایران خودرو ادعا کرده روزانه ۶۰۰ خودرو تولید می کند اما در واقعیت میزان تولید این شرکت به ۲۰۰ خودرو هم نمی رسد که بیشتر این تولیدات وانت نیسان است در حالیکه پیش از این تولید روزانه این شرکت ۲ هزار خودرو بود.

– با این وجود قرار است در نرخ خودرو ها بازنگری شود. مردم از این قیمت ها راضی نیستند. فقط بحث نرخ خودرو نیست. به دلیل تحریم ها امروز قطعات خودرو وجود ندارد. قطعه سازان نیز آن قدر مطالبه از سابکو دارند که حاضر به تحویل قطعه به خودروسازان داخلی نیستند. بدون اغراق می گویم بدهی شرکت های خودروساز به قطعه سازان چند هزار میلیارد تومان است.

-خودروسازان در دوران رونق فروش خود سود کردند چرا آن زمان به فکر پرداخت بدهی خود نبودند؟
واقعیت این است که مجموعه حقوقی و دستمزد پرسنل ایران خودرو ۵۰۰ میلیون تومان است اما این شرکت بین هزار ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان به غیر از پرداخت وام های خود، بهره بانکی بدهکار است. در این شرایط درآمد بالایی از این شرکت به دلیل سیاست های نادرست به سوی سیستم بانکی می رود که این اتفاق تاثیر نامطلوبی بر هزینه تمام شده ایران خودرو گذاشته است.

-با این اوصاف ایران خودرو باید ورشکسته می شد؟
واقعا همین طور است. مجموع هزینه های بهره های بانکی، وام های دریافتی و همچنین مطالبات قطعه سازان منجر به بدهی ۸ هزار میلیارد تومانی این شرکت شده است که در این شرایط توانایی تولید این شرکت بسیار محدود و فقط مربوط به تعهدات شان شده است.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=19279
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه