ایران تجربیات خود در مبارزه با تروریزم را در اختیار دیگران قرار میدهد
میهن صنعت : هیات ایرانی شرکت کننده در نشست ساختار ضدتروریستی سازمان همکاری شانگهای با رییس کمیته اجرایی ساختار دیدار کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، در این دیدار، رضا حمیدی رییس هیات ایرانی ضمن ضرورت توجه به آموزش دینی جوانان و توجه بیشتر سازمان به موضوع مذهب در امر مقابله با تروریزم و افراطیگری، به تنوع قومی و مذهبی ملتهای منطقه خاورمیانه و آسیایی به عنوان یک ویژگی مثبت که در طول قرنهای گذشته تعارضی با همزیستی پیروان و اقلیتهای این مناطق اشاره کرد.
وی همچنین آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای انتقال تجربیات در زمینه اقوام و مذاهب و آموزش دینی و مبلغان دینی به منظور پیشگیری از گسترش زمینههای تروریزم در منطقه تاکید کرد.
مردانیفر سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان نیز در حاشیه این نشست در دیداری کوتاه با رییس چینی کمیته اجرایی ساختار، ضمن اشاره به تجربیات جمهوری اسلامی ایران در پیشگیری و مقابله با تروریزم و جرایم سازمان یافته، اظهار امیدواری کرد که ساختار به برگزاری این نشستها اکتفا نکند و ظرفیتهای خود را در صحنه عمل به منظور ایجاد ثبات و امنیت برای کشورهای منطقه به کار گیرد.
ژن فن رییس کمیته اجرایی ساختار منطقهای ضدتروریستی سازمان همکاری شانگهای نیز با اشاره به اینکه این نخستین نشستی است که با حضور کشورهای عضو ناظر و اصلی سازمان برگزار میشود، علاقهمندی ساختار را به همکاری و تشریک مساعی با کشورهای عضو ناظر از جمله جمهوری اسلامی ایران به ویژه با توجه به تحولات سوریه و چشمانداز خروج نیروهای نظامی خارجی از افغانستان در سال 2014م. و احتمال گسترش خشونت گرایی و افراطیگری و تروریزم در منطقه مورد تاکید قرار داد و جایگاه جمهوری اسلامی ایران را در کمک و مساعدت به پیشگیری و مقابله با این تحولات حائز اهمیت دانست.
رییس کمیته اجرایی این ساختار همچنین از حضور هیات جمهوری اسلامی ایران در این نشست قدردانی و اظهار امیدواری کرد که جایگاه جمهوری اسلامی ایران از عضو ناظر به اصلی، تغییر یابد.
وی همچنین تاکید کرد که این ساز و کار در راستای عملیاتی کردن و تحقق تصمیم سران سازمان در نشست اخیر در شهر بیشکک صورت گرفته است.
وی همچنین در پاسخ به دعوت طرف ایرانی برای سفر به ایران، آمادگی و علاقهمندی خود را برای این سفر اعلام کرد.
رییس چینی کمیته اجرایی ساختار هدف این نشست را هماندیشی و تشریک مساعی کشورهای عضو اصلی و ناظر سازمان در جهت شناخت تهدیدها و چالشهای پیش روی منطقه و کشورهای عضو سازمان از ناحیه جریانهای افراطی و تروریستی اعلام کرد.
این نشست به عنوان یکی از نهادهای سازمان همکاری شانگهای و تحت ساختار منطقهای ضدتروریسم سازمان تشکیل شده و هر سال نشستهای آن برگزار خواهد شد.