شهر تهران به 11 هزار دستگاه اتوبوس نیاز دارد
میهن صنعت : نماینده شهرداری تهران درکارگروه کاهش آلودگی هوا گفت : اکنون 6500 دستگاه اتوبوس در ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تهران فعال است در حالی که پایتخت به 11 هزار اتوبوس نیاز دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، ˈ وحید نوروزی ˈ روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این در حالی است که 2500 دستگاه اتوبوس از اتوبوس های موجود فرسوده هستند و سالها از سن فرسودگی آنها گذشته است ولی مجبوریم آنها را در ناوگان حمل و نقل عمومی نگه داریم.
وی اظهار داشت: بر اساس قانون 82.5 درصد هزینه تهیه یک اتوبوس را باید دولت پرداخت کند و فقط 17.5درصد آن بر عهده شهرداری است در حالی که از سه سال گذشته تاکنون حتی یک دستگاه اتوبوس هم با کمک دولت وارد ناوگان حمل و نقل نشده است.
نماینده شهرداری تهران در کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران افزود: تاکنون تمام اتوبوس هایی که وارد خطوط تندرو ناوگان حمل و نقل عمومی شده اند از محل عوارض شهرداری و با پول مردم خریداری شده اند،بنابراین داشتن هرگونه برنامه برای افزایش تعداد اتوبوس ها نیازمند کمک و حمایت وزارت کشور و دولت است.
وی ابرازامیدواری کرد : با توجه به وجود ارتباط و هماهنگی لازم میان شهرداری تهران و دولت امیدوارم به زودی اتوبوس های جدید وارد ناوگان حمل و نقل عمومی شود.
نوروزی گفت : البته استفاده از CNG به عنوان سوخت پاک باید در برنامه افزایش اتوبوس ها مد نظر قرار گیرد و اکنون 3 هزار دستگاه اتوبوس ناوگان حمل و نقل CNG سوز هستند و به گفته مسئولان وزارت نفت، گازوییلی که به عنوان سوخت در جایگاه ها برای استفاده اتوبوس های تهران ارایه می شود دارای استاندارد یورو 4 است.
وی در مورد آلودگی هوای تهران گفت: اجرای طرح زوج و فرد خودروها از در منازل برای کاهش آلودگی هوا یک راه حل موقتی است ولی راه حل قطعی و ماندگار نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و استاندارد کردن خودروهاست که نسبت به آنها باید هرچه سریعتر اقدام شود.
نوروزی اظهارداشت: اکنون حدود 70 هزار دستگاه خودروی پیکان در شهر تهران تردد می کند که به اندازه 2 میلیون خودرو آلودگی تولید می کنند، اگر در مواقع اضطرار برای توقف این خودروها تمهیداتی اندیشیده شود به نظر می رسد تاثیر بیشتری در کاهش آلودگی خواهد داشت.
وی ادامه داد: این در حالی است که اکنون حدود 5 میلیون خودرو و 3 میلیون موتورسیکلت در سطح شهر تهران تردد می کند که با توجه به سیستم سوخت آنها، آلودگی بسیار بالایی تولید می کنند.هر موتورسیکلت حدود 8 خودروی معمولی یورو 2 آلودگی تولید می کند.
نوروزی تاکید کرد که جلوگیری از تردد این موتور سیکلت ها در زمان آلودگی هوا و شرایط اضطرار به ویژه در محدوده های طرح ترافیک و مناطق مختلف راه حل مناسبی برای کاهش آلودگی است .
وی از دولت و هیات وزیران خواست تا هرچه سریعتر برنامه ریزی های لازم برای استاندارد کردن خودروها و تعجیل در خروج خودروهای فرسوده از ناوگان حمل و نقل عمومی کشور را عملیاتی کنند.
وی گفت : اکنون 10 هزار تاکسی پیکان در سازمان تاکسیرانی فعال است که در انتظار نوسازی هستند. هر تاکسی 10 برابر یک خودروی معمولی در سطح شهر تردد می کند از این رو با یک حساب گذرا می توان فهمید که 100 هزار پیکان در سطح شهر تردد می کند که اگر آن را ضربدر 30 ( تعداد روزهای ماه ) کنیم عدد 3 میلیون به دست می آید با این حساب 10 هزار خودرو می تواند به اندازه 3 میلیون خودرو آلودگی ایجاد کند.
وی افزود: براساس اطلاعات موجود، خودروها منبع اصلی آلودگی هوا هستند بنابراین اگر نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی را سرعت ببخشیم تاثیر زیادی در کاهش آلودگی هوای پایتخت خواهد داشت.
به گفته نوروزی از سوی دیگر نباید از کارخانه ها، نیروگاه ها، پالایشگاه ها و به طور کلی منابع ثابت تولیدکننده آلودگی هوا غافل ماند زیرا این منابع نیز باید کنترل شوند و سازمان محیط زیست بر نحوه فعالیت آنها به طور جدی نظارت کند .