بازگشت زندگي به زايندهرود
میهن صنعت: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از جاري شدن آب در زایندهرود اصفهان خبر داد؛ بر اساس اظهارات معصومه ابتكار پس از پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران، احیای رودخانه و تالاب به دلایل شرایط زیست محیطی و جذابیت گردشگری ارزش بالایی دارد كه اميدواريم ب
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، به نقل از دنیای اقتصاد در خبري ديگر نيز حمید ظهرابی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با اشاره به آب رها سازی شده از سد زایندهرود كه به این رودخانه در شهر اصفهان و نیز تالاب بینالمللی گاوخونی میرسد، افزود: وزارت نیرو 400 میلیون متر مکعب آب را برای زایندهرود و تالاب گاوخونی در نظر گرفته است که با دو هدف کشت پاییزه کشاورزان شرق اصفهان و حقابه محیط زیستی رودخانه و تالابها بهصورت مقطعی از سد زایندهرود رهاسازی میشود.
به گزارش «ايرنا» او اظهار امیدواری کرد با بارندگیهای مناسب تا خرداد ماه شاهد وجود آب کافی در زایندهرود باشیم.
ظهرابی با اشاره به اینکه هر دو سال یک بار تلاش میشود این شرایط برای زایندهرود ایجاد شود، تاکید کرد: معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با تعیین مشاور برای اخذ حقابه زایندهرود و تالاب بینالمللی گاوخونی دارای برنامهای مشخص است. او افزود: براساس این برنامه، بازههای (نقطه) مکانی در طول رودخانه ایجاد میشود تا با تبیین نیاز اکولوژیک منطقه حقابه لازم را از وزارت نیرو مطالبه کنیم برای این کار ایستگاههای هیدرومتری در بازهها نصب شده است و نیاز اکولوژیک محاسبه و به وزارت نیرو اعلام میشود.
مدیر محیط زیست استان اصفهان همچنین بر ضرورت اصلاح الگوی کشت و آبیاری توسط کشاورزان که به کاهش میزان برداشت آب این منطقه و رعایت حقابه طبیعي منجر میشود، تاکید کرد. زایندهرود یا زنده رود بزرگترین رودخانه فلات مرکزی ایران است که از کوههای زاگرس مرکزی بهویژه زردکوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق حدود ۲۰۰ کیلومتر پیش میرود و در نهایت به تالاب گاوخونی میریزد. حوزه رودخانه زایندهرود 41هزار و 500کیلومتر مربع است. برآورد میشود جریان آب این رودخانه در مطلوبترین شرایط 1/2 کیلومترمربع در سال یا ۳۸ مترمکعب در ثانیه است.
در حال حاضر برای آبیاری زمینهای کشاورزی استان اصفهان از سدهای آبیاری که به این منظوراحداث شده است، استفاده میشود. چند وقتی است که این رودخانه با کمبود آب مواجه و خشک شده است.