بهره مالکانه ۳۰ درصدی معادن رکود را تشدید میکند/ واردات خاک سرب و روی از ترکیه
میهن صنعت : عضو هیأت مدیره انجمن سرب و روی با بیان اینکه بهره مالکانه ۳۰ درصدی معادن، رکود اقتصادی کشور را تشدید میکند، گفت: هیچ منبعی بهتر از معدن، جایگزین درآمدهای نفتی نمیشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت» و به نقل از فارس، ابراهیم جمیلی در یک نشست خبری با اشاره به نوسان موجود در بازار سرمایه، اظهار داشت: صنایع سرب و روی نسبت به شرکتهای دیگر، افت شاخص کمتری داشتند و پیشبینیها نشان میدهد در مورد قیمت روی، همین ارقام فعلی با تلورانس 5 درصدی و در مورد قیمت سرب نیز قیمتهای فعلی با تلورانس 10 درصدی را در ماههای آینده شاهد باشیم.
جمیلی با تأکید بر لزوم شفاف سازی در مورد اطلاعات مربوط به صنعت سرب و روی، گفت: این صنعت میتواند در رشد اقتصادی کشور نقش مهمی داشته باشد.
وی ادامه داد: سرمایهگذاری در کشور باید به سمتی حرکت کند که وضعیت رقابتی داشته باشیم و در حال حاضر در ایران هیچ منبعی به جزء معدن نمیتواند جایگزین منابع نفتی شود.
* بهره مالکانه 30 درصدی، رکود را تشدید میکند
وی در مورد بحثهای مطرح شده مبنی بر وضع بهره مالکانه 30 درصدی معادن، گفت: بعید است دولت چنین تصمیمی بگیرد، زیرا تمام هدف دولت از بین بردن رکود اقتصادی است و در این شرایط، اعمال بهره مالکانه بالا باعث میشود که معادن سودده نباشند و این موضوع به ضرر دولت و کشور است.
عضو هیأت مدیره انجمن سرب و روی تأکید کرد: اگر دولت قصد جلوگیری از خام فروشی را دارد، باید سیاست تشویقی برای صنایع معدنی در این جهت اعمال کند و این مشوقها طوری باشد که باعث جذب سرمایهگذاران خارجی شود.
وی تصریح کرد: موضوع بهره مالکانه در حال بررسی است و بعید است که نهایی شود.
به گفته وی، اعمال عوارض 30 درصدی برای معادن به معنی تشدید رکود است که دولت با آن موافق نیست و قطعاً انجام نخواهد شد.
جمیلی، تعیین بهره مالکانه بر مبنای فرمولهای بینالمللی را برای بخش معدن خواستار شد.
* هیچ منبعی بهتر از معدن، جایگزین درآمدهای نفتی نمیشود
وی با اشاره به کاهش قیمت نفت گفت: هیچ منبعی بهتر از بخش معدن برای جایگزینی منابع مالی حاصل نفت وجود ندارد.
وی ادامه داد: با کاهش قیمت جهانی مواد معدنی باید حداقل فروش را داشته داشتیم و در مقابل، در زمینه اکتشاف و باطلهبرداری فعال شویم و زمانی که قیمت جهانی افزایش یافت، به دنبال فروش مواد معدنی باشیم.
* تنها 35 درصد ظرفیت صنعت سرب و روی فعال است
عضو هیأت مدیره انجمن سرب و روی افزود: در حال حاضر ظرفیت تولید شمش روی در ایران 450 هزار تن و ظرفیت تولید شمش سرب نیز 420 هزار تن است و در مجموع، بیش از 2 میلیون تن ظرفیت تولید کنسانتره سرب و روی و تولید شمش در کشور داریم، ولی متأسفانه تنها 35 تا 40 درصد از ظرفیت صنعت سرب و روی فعال است.
وی ابراز امیدواری کرد با فعال شدن معدن مهدی آباد، این منابع معدنی بعد از 50 سال وارد صنعت سرب و روی کشور شود و بخش بزرگی از کمبود مواد اولیه صنعت را برطرف کند.
* واردات خاک سرب و روی از ترکیه
وی همچنین از مذاکره شرکتهای داخلی با شرکتهای خارجی از جمله یک شرکت از ترکیه برای واردات خاک سرب و روی به کشور و تبدیل آن به محصول خبر داد و گفت: مذاکره برای تشکیل یک کنسرسیوم در حال انجام است تا در مرحله اول، ماهانه 10 هزار تن خاک سرب و روی به کشور وارد شود.
به گفته جمیلی در این طرح، خاک کم عیار اکسیده به کنسانتره پرعیار تبدیل میشود.
وی در ادامه از برگزاری همایش چشمانداز سرب و روی و بازار در 28 بهمن ماه در تهران خبر داد و گفت: در این همایش تلاش میکنیم جایگاه اصلی صنعت سرب و روی کشور به مسئولان و بازار سرمایه معرفی شود.
وی ادامه داد: ایران از نظر تولید شمش و کنسانتره سرب و روی و همچنین ذخایر معدنی از مزیت قابل توجهی برخوردار است که امیدواریم بتوانیم در جایگاه جهانی سهم مناسبی را کسب کنیم.
جمیلی افزود: در این همایش از سند صنعت سرب و روی رونمایی خواهد شد.