گران ترین شیرینی تهران، کیلویی چند می ارزد؟
میهن صنعت: علیرغم اینکه انواع شیرینی که در قنادیهای درجه یک و دو قیمت مصوب دارد برخی واحدها این محصولات را بیش از قیمت مصوب میفروشند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، به نقل از خبرآنلاین علیرغم اینکه انواع شیرینی که در قنادیهای درجه یک و دو قیمت مصوب دارد برخی واحدها این محصولات را بیش از قیمت مصوب میفروشند. البته قیمتها نسبت به قبل تفاوت چندانی نکرده و همچنان شیرینیهای خشک تقاضای بیشتری نسبت به شیرینیهای تر دارند و به طور متوسط کیلویی 2000 تا 4000 تومان ارزانتر از شیرینیهای تر هستند.
قیمت انواع شیرینی خشک و تر نسبت به ماههای گذشته تغییر چندانی نداشته و به طور متوسط شیرینی خشک رنج قیمتی بین 8000 تا 15 هزار تومان دارد و شیرینی تر به قیمت 12 تا 16 هزار تومان عرضه میشود.
به گفته قنادان شیرینیهای خشک تقاضای بیشتری نسبت به شیرینیهای تر و خامهای دارند و در میان شیرینیهای خشک، شیرینی گل محمدی (دانمارکی)،کشمشی، کیک یزدی، پای سیب بیشترین تقاضا را دارند.
آنها معتقدند ذائقه بیشتر مردم به سمت شیرینیهای خشک است و از طرفی پایینتر بودن قیمت شیرینی خشک نسبت به شیرینی تر دلیلی مهم دیگری برای فروش بیشتر شیرینیهای خشک است.
قیمتها از بازار شیرینی حاکی از آن است که کیک یزدی، شیرینی برنجی، زبان و گل محمدی از ارزانترین انواع شیرینی هستند و شیرینیهای مکزیکی، اتریشی، پای سیب، شیرینی دسری و کیک بستنی جزو شیرینی های گرانتر به حساب میآیند.
قیمت هر کیلوگرم شیرینی خشک به طور متوسط 2000 تا 4000 تومان ارزانتر از شیرینی تر است. البته در برخی موارد شیرینی خشک و تر قیمت یکسانی دارند و برخی از انواع شیرینی خشک مانند پای سیب، اتریشی و عسلی از برخی شیرینیهای تر گرانتر است.
قیمت شیرینی علیرغم اینکه مصوب است و برای قنادیهای درجه یک و دو قیمت مشخص شدهای اعلام شده است، بعضا در مناطق مختلف به قیمتهای متفاوت عرضه میشود که تخلف است.
طبق اعلام علی بهرمند، رییس اتحادیه دارندگان قنادی و شیرینی فروشان قیمت هر کیلوگرم شیرینی در قنادیهای درجه یک 300 تومان گرانتر از قنادیهای درجه دو است که قنادیهای فاقد کارگاه به عنوان قنادی های درجه دو شناخته میشوند.
به گفته وی هر کیلوگرم شیرینی تر در قنادیهای درجه یک به قیمت 12 هزار و 500 تومان، شیرینی زبان و پاپیون 10 هزار و 500 تومان و شیرینی گل محمدی دانمارکی 9600 تومان به فروش میرسد.
متوسط قیمت انواع شیرینی تر و خشک در در تهران بدین شرح است:
انواع شیرینی
قیمت به تومان
گل محمدی(دانمارکی)
9600
پای سیب
14000
یزدی
8000
کیک شکلاتی
10هزار
کیک صبحانه
8000
کشمشی
13000
پاپیون
10500
قطابی
13000
برنجی
10500
چیز کیک تنوری
14000
شکری
12000
مربای سیب
12000
اتریشی مافین
14000
نارگیلی
14000
زبان
10500
فنجان عسلی
15000
مربایی
12000
شیرینی تر
ش12500
شیرینی خامهای
12500
شیرینی دسری
16000
مکزیکی
16000
کیک بستنی
16000