"اختصاصی میهن صنعت"

واردات خودروهای آمریکایی تعاملی با رنگ و بوی هوشیاری

وقت آن رسیده که صنعت خودرو کشور در مسیر صادرات به رقابت با برندهای معتبر جهانی خیز بردارد و از محدودیت بازار منطقه ای خارج شوند که پیش نیاز آن تعامل است نه دافعه ای که رسم سالیان سال کشور شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، انگار قرار نیست حواشی صنعت خودرو فروکش کند و هر بار یک بی احتیاطی به آتش شعله ور شده آن دامن می زند.

بحث داغ این روزهای صنعت خودرو ورود مهمان های ناخوانده ی آمریکایی است که البته خیلی هم ناخوانده نیستند.

اردیبهشت ماه سال جاری بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از کارگران با ابراز نارضایتی از واردات خودروهای آمریکایی فرمودند : واردات خودرو آن هم از آمریکا باید توسط مسئولین رسیدگی شود.

ایشان اشاره کردند که با توجه به هر فشاری در خصوص واردات خودروهای آمریکایی، می بایست جلوی این اتفاق را گرفت و توجه ای به فشار افراد سودجو که در این موضوع دارای منافع شخصی هستند، نکرد.

سخنان رهبری کافی بود تا واردات خودروهای آمریکایی منتفی شود اما انگار  داستان تفسیر به رای ها همچنان ادامه دارد.

چند وقت پیش بود که احتشام زاد خبر از واردات ۴۰۰ دستگاه خودروی تولید آمریکا به ایران داد که مربوط به برندهای بی‌ام‌و، تویوتا، ولوو و هوندا است و این یعنی احتمالا فشارهای پشت پرده به قدر دور زدن قانون کفایت می کرد.

نگاه به واردات خودرو از آمریکا و یا ورود خودروهای ساخت آمریکا به ایران منحصر به چند ماه گذشته نیست و اینکه چرا تا به حال به این موضوع دقت نشده است تامل برانگیز است .هیاهوی عده ای در خصوص این اتفاق که سخنان رهبری را به واسطه ی تفسیر به رای های همیشگی به نفع خود مصادره کرده اند، بررسی های کارشناسی و تخصصی را می طلبد.

موضوع روابط با آمریکا در حوزه های سیاسی و اقتصادی به چالش بزرگی مبدل شده که در بخشهای مختلف جامعه در حال نمایان شدن است.

از طرفی نگاه به سخنان رهبر فقید انقلاب، امام خمینی (ره) در خصوص آمریکا که فرمودند : "خطر آمریکا به حدی است که اگر کوچکترین غفلتی کنید، نابود می شوید" سمت و سوی نگاه اقتصادی کشور را در هر زمینه تحت و شعاع خود قرار می دهد و انگار باید عطای آن را به لقایش بخشید.

اما از طرفی دیگر انگار زمان آن رسیده که یاد بگیریم از دشمن نیز در راستای پیشبرد اهداف خود استفاده کنیم.چه این اهداف سیاسی باشند و چه اقتصادی.

به عقیده برخی از کارشناسان موضوع واردات خودروهای آمریکایی به واقع و در پایه و اساس اشتباه است چرا که از طرفی بحث حمایت از تولید ملی در میان است و از طرفی کشوری که در هر زمینه ای به مکر و حیله پرداخته تا به اقتصاد و صنعت این کشور ضربه بزند، لایق سود رسانی نیست.

اما از طرفی نیاز امروز صنایع کشور و به ویژه صنعت خودرو تعامل با برندهای معتبر دنیاست.از یاد نبریم که از سالیان دور صنعت خودرو نماگر اصلی رکود و رونق در صنعت کشور بوده است.بر کسی پوشیده نیست که سالهای 1391 تا 1394 اوج دوران رکود صنعت خودرو کشور بود و دیگر صنایع نیز به دنبال آن دچار رکود گسترده ای شده بودند.

با این تفاسیر باید نگاه کلانی به این موضوع داشت و کارشناسان و مسئولین نگاه موشکافانه تری به این موضوع داشته باشند.تصمیمات سلیقه ای و احساسی کمکی به صنعت خودرو نخواهد کرد و باید دانست که تعامل جدای بحث واردات است.

در همین خصوص ولی ملکی، رییس کمیته صنعت کمیسیون صنایع و معادن مجلس به ایسنا گفت : بهترین راه‌کار برای ارتقاء صنعت خودروسازی کشور مشارکت با برندهای مطرح خودروسازی بین‌المللی است. به نظر بنده کاری که ایدرو، سایپا و ایران‌خودرو برای تولید مشترک در ایران با کشورهای فرانسه و چین انجام داده‌اند، مدل خوبی است و هیچ ایرادی ندارد که با برندهای مطرح آلمانی، ژاپنی و حتی  آمریکایی وارد مذاکره شویم و الگوی قرارداد ایدرو را پیاده کنیم.

وقتی صحبت از یک قاعده می‌کنیم، نباید برخی کشورها را مستثنی کنیم؛ بنابراین واردات خودروی ساخته شده از هیچ کشوری به صلاح نظام اقتصادی، بازار اشتغال و ارتقاء صنعت کشور نیست و نتیجه‌ای جز بیکار شدن کارگران و ضربه به چرخه صنعتی و اقتصادی کشور عایدی دیگری برای‌مان ندارد، خواه کشور صادرکننده آمریکا باشد یا چین، مهم این است که به جای واردات خودروی آماده، فناوری تولید خودرو را با همکاری و شراکت برندهای مطرح همان کشورها به کشور  انتقال دهیم.

 

صنعت خودرو در شرایطی قرار گرفته که به نظر می رسد پسابرجام مسیر ورود برندهای معتبر به صنعت خودرو کشور که لازمه پیشرفت این صنعت می باشد، را هموار کرده است.صحبت از تعامل با کشوری میکنیم که خصمانه سالیان زیادی به واسطه ی تحریم های نا عادلانه پا بر گلوی اقتصادی کشور گذاشته بود اما در نهایت به واسطه ی مدیریت درست در دولت "تدبیر و امید"  سد تحریم ها شکسته شد.

حال وقت آن رسیده که دولت و مسئولین تدبیر تازه ای اتخاذ کنند و به عبارتی از روش ها و فرمول های جواب گرفته در حوزه کلان، ورود به حوزه های کوچکتر نسبت به مبحث بزرگ سیاسی کشور را در دستور کار خود قرار دهند.

روش هایی که در حوزه ی وسیع سیاسی توانست با مدیریت درست بازی را به نفع سیاسیون کشور عوض کند پس بازهم می تواند در حوزه های صنعتی و به خصوص خودرو موثر واقع شود و راه را برای انتقال تکنولوژی های برتر به این صنعت پر حاشیه هموار کند.

باید قبول کنیم تعامل هوشیارانه ثمره ای جز پیشرفت علمی و اقتصادی به همراه نخواهد داشت و به دنبال آن ایجاد اشتغال و افزایش کیفیت در بخش های صنعتی از دیگر مزایای این اتفاق خواهد بود.گرچه باید یادآور شد که تعامل هم نباید بهانه ای برای غرب زدگی شود.

وقت آن رسیده که صنعت خودرو کشور در مسیر صادرات به رقابت با برندهای معتبر جهانی خیز بردارد و از محدودیت بازار منطقه ای خارج شوند که پیش نیاز آن تعامل است نه دافعه ای که رسم سالیان سال کشور شده است.

 

نویسنده : بهنام وحیدی

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=95039
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه